Sport avausvoitto mielessään Tikkurilaan

MESTIS / Ennakko
Jukureiden kenties pahimmaksi haastajaksi arvioitu Vaasan Sport lähtee Mestiksen kolmannelle kierrokselle hieman oudossa tilanteessa, sillä joukkue hakee vasta avausvoittoaan. Tikkurilan jäälle Sport lähtee haastajana, sillä kahdella komealla voitolla sarjan aloittanut Kiekko-Vantaa on isännän oikeudella ottelun suosikki, vaikka odotettavissa tasainen kamppailu onkin.

Kiekko-Vantaa on saanut hienon alun Mestis-kaudelle 2002-03. Avausottelu sujui lähinnä maalintekoharjoitusten merkeissä, kun Uudenkaupungin Jää-Kotkia nöyryytettiin rikkonaisessa kotiavauksessa 9-3, eikä tuota ottelua voi kovin kummoisena mittarina pitää. Sen sijaan vierasvoitto TuTosta oli jo selvä osoitus vantaalaisten hyvästä syysvireestä, sillä vahvan kolmannen erän jälkeen taululla komeilleet 5-2-vierasvoittolukemat olivat yllättävänkin suuret.

Ongelmiakin valmentajakaksikolla Jarmo Kauppi - Paul Högbacka riittää, sillä lohipaitojen sairaslista on heti kauden alussa melkoisen pitkä. Maalivahtiongelma saatiin ratkaistua Sami Heinosen lainaamisella, mutta kenttäpelaajiakin oli edellisestä pelistä sivussa kentällisen verran. Pitkäaikaispotilaiden Tommi Sovan ja Mikko Kainulaisen lisäksi TuTo-pelissä huilasivat tehohyökkääjät Ari-Pekka Pajuluoma ja Henri Ekholm, ja testissä ollut Tommi Hannuskin sai kuukauden pestin Jokereihin.

Viime kaudesta vahvistuneen Mestiksen nelosen, Vaasan Sportin, kausi on alkanut hieman mollivoittoisesti. Kahdessa niukassa tappiossa ei ainakaan vielä ole aihetta suurempaan huoleen, mutta tähtisentteri Patrik Westerbackin pitkä sairasloma on paha menetys joukkueelle. Pahimmassa tapauksessa polvensa loukanneen Westerbackin kausi päättyi Kajaanin avauspeliin.

Tappiollisessa kotiavauksessa KooKoota vastaan (1-2) ykkösketjun sentterin paikan oli perinyt A-nuorten SM-liigan viime talven pistekuningas Niklas Fogström, ja hänen tilallaan kohutun latvialaisparin Janis Sprukts – Juris Stals kanssa pelasi kokenut Mikko Manner.

Joukkueiden lauantaisesta kohtaamisesta tuskin on tulossa suurta maalijuhlaa, sillä kummallakin joukkueella on hyvä puolustus ja luotettava maalivahti. Paljon riippuu tietysti tuomarilinjasta, joka on alkukierroksilla ollut joillain ottelupaikkakunnilla hyvinkin tiukka. Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset Tikkurilassa päättyivät lukemiin 4-1 ja 1-1. Vaasassa voitot menivät tasan. Sitä aiemmat muistot ovat mieluisempia vaasalaisille, sillä toissa kaudella Sport pudotti Kiekko-Vantaan puolivälierissä suoraan voitoin 3-0.

» Lähetä palautetta toimitukselle