Saako K-Vantaa sinetöityä pudotuspelipaikkansa?

MESTIS / Ennakko
Heiluttaako Janne Kumpulainen tahtipuikkoa Vantaalla aiempien pelien tahtiin? (Arkistokuva)
Mestiksen puolivälierien kotietupaikkaa havitteleva SaPKo saapuu perjantaina Tikkurilaan, jossa se mittaa kahdeksantena majailevan K-Vantaan vireen. Isäntäjoukkueella on perjantaina sauma lunastaa tiketti kevään pudotuspeleihin.

Joukkueiden kohtaamiset ovat tällä kaudella olleet tiukkoja, sillä kolmesta keskinäisestä kamppailusta kaksi on venynyt ylitöiksi. Pisteiden valossa savonlinnalaismiehistö on niskan päällä niiden mennessä SaPKolle 6-3.

Voitto toisi pudotuspelipaikan

K-Vantaalla on seitsemästä edellisestä ottelusta ainoastaan yksi voitto. Joukkue on ollut surkeimmillaan ylivoimapelissä, mutta toisaalta suorissa hyökkäyksissä lohipaitainen nippu on vahva. Kiekon jäädessä omalle puolustusalueelle, ovat avaukset ylöspäin suuressa roolissa.

Vantaalaismiehistö vaikuttaa kärsivän ehkä pienistä paineista, kun kevät on edennyt runkosarjan osalta ratkaisuhetkiin. Kaikkiaan K-Vantaata ei pidä kuitenkaan missään nimessä lytätä, sillä kokonaiskuvassa joukkue on suorittanut läpi pitkän talven perushyvää tekemistä.

Päävalmentaja Simo Mälkiän miehistön kannalta on vahinko, että viimeaikaiset tappiot ovat tiputtaneet vantaalaisia erittäin tasaisessa sarjassa jo kahdeksannelle sijalle.

Puskeeko pässipaitainen lauma kohti nelossijaa?

Käytännössä parhaalla kokoonpanolla matkassa ollut SaPKo oli keskiviikkona lähellä jättipaukkua, kun se kiusasi ylivoimaista kärkijoukkuetta Jukureita aina jatkoajalle saakka.

Savonlinnalaiset toteuttivat Jukurien vieraana pelisuunnitelmaa täydellisesti kahden erän ajan, vaikka viimeisen kaksikymppisen aikana tuleva Liiga-joukkue rinnalle nousikin.

Vierailijoita voidaan pitää ennakkosuosikkina, mutta pystyykö SaPKo voittamaan ne kuuluisat oikeat ottelut? Tulevista vastustajista savonlinnalaisten pitäisi ennakko-odotusten mukaisesti hoitaa K-Vantaan lisäksi Hermes. Jokipojat ja Hokki puolestaan ovat olleet hankalia.

Seuraa Heitä

Julius Rantaeskola #67 |

Laitahyökkääjä

HIFK-kasvatti on viime aikoina takonut pisteitä hyvään tahtiin, jonka lisäksi hyökkääjä on ollut myös muuten hyvällä jalalla liikenteessä. Onko kysessä se kuuluisa kevään pelaaja, joka herää tosissaan vasta kovien koitosten alkaessa?

Samu Markkula #28 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjälle ei pisteitä ole kertynyt viime kauden tapaan, mutta kevättä kohti mies on kuitenkin osoittanut olevansa joukkueen vaarallisimpia yksilöitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle