Määrääkö lohi vai viekö pässi pisteet?

MESTIS / Ennakko
SaPKon hyökkäys on tuottanut K-Vantaalle toistaiseksi vain harmaita hiuksia.
Kuva © Antti Varonen
K-Vantaalla ja SaPKolla on mahdollisuus karistaa pudotuspeliviivan pölyt ainakin hetkellisesti. Joukkueet kohtaavat kolmatta kertaa kuluneella kaudella. Molemmilla kerroilla pässipaidat ovat poistuneet voittajina kaukalosta, mutta pelikello lähtee tälläkin kertaa nollasta.

K-Vantaa lähtee SaPKoa vastaan tappio niskassaan, sillä viimeisimmässä ottelussa TUTO oli parempi voittomaalikilpailun jälkeen. Tulos ei kuitenkaan viime lauantaina puhutuin aihe. Siitä vastasi Micke-Max Åsten, joka taklasi TUTOn Kristian Tuohilammen sairaalaan. Tästä Mestiksen kurinpitoryhmä lätkäisi Åstenille peräti seitsemän ottelun pelikiellon.

Kotijoukkuetta rasittaa myös kultakypärä Toni Tuomiston pelikielto, joka ulottuu vielä tähän otteluun. Sekä Åstenin että Tuomiston pelikiellot näkyvät ainakin ykkösketjun kohdalla, sillä kumpikin nauttivat siellä vastuuta. Jami Kaupilla riittääkin pohtimista näiden aukkojen paikkaamiseksi. 

Loukkaantumistilanne K-Vantaalla on varsin hyvä, sillä vain Jesse Juntheikki on alaraajavamman vuoksi pitkällä sairaslomalla. Arvioitu paluu lienee vasta ensi vuoden puolella.

K-Vantaa on tällä kaudella ollut Mestiksen huonoin joukkue alivoimalla päästettyään vajaalukuisena 31 maalia. Jäähyjä ei siis tänäänkään ole varaa ottaa, etenkin kun SaPKon ylivoima on lähiaikoina osoittanut heräämisen merkkejä.

Alkukaudella joukkueen maalinsuulla on käynyt kova kuhina, sillä Joona Partanen, Noora Räty, Kevin Lankinen ja Jani Kautto ovat vuorollaan torjuneet lohipaidassa. SaPKoa vastaan vastuun saanee Kautto, joka pelasi vielä viime kaudella pässipaidoissa.

Ei kahta ilman kolmatta

SaPKo puolestaan kärsi lauantaina tappion Jukureita vastaan. K-Vantaan kustannuksella savonlinnalaiset ovat kuitenkin juhlineet, sillä joukkue vei ensimmäisen kohtaamisen pidemmän kaavan kautta ja toisen puhtaasti 5−2. Pässipaidoilla on siis tähtäimessään kauden kolmas päänahka vantaalaisilta.

Joukkueen peli ennen maajoukkuetaukoa ja sen jälkeen on ollut varsin energistä ja tehokasta. Kolmessa viimeisessä ottelussa SaPKo on heiluttanut maaliverkkoja yhteensä kaksitoista kertaa. Kenties suurin syy Mikko Nuutisen vire, joka on sytyttänyt myös Miika Roineen ja Teemu Suhosen liekkeihin.

Merkittäviä poissaoloja SaPKolla ei ole. Sairastuvalla haavojaan parantelee vielä Mika Mörsky, jonka sairasloma on venynyt jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

Antti Leskinen oli Jukureita vastaan torjuntavuorossa, mutta K-Vantaata vastaan maalilla nähtänee Petteri Similä. Hankalan alkukauden jälkeen Similä on tasaisesti palannut omalle tasolleen ja torjuntaprosentti 90,19 oikeuttaa tilastoissa sijalle seitsemän.

Seuraa Heitä

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Liukas hyökkääjä pitää vauhdillaan puolustajia pilkkanaan. Espoon Bluesista lainalla oleva nuorukainen on tällä kaudella tehtaillut juuri SaPKoa vastaan tehot 2+2.

Teemu Suhonen #4 |

Puolustaja

Hyökkäysorientoituneen puolustajan pistepussi on viimeaikoina kasvanut rapsakkaan tahtiin. Etenkin yhteistyö Mikko Nuutisen kanssa on tuottanut kovaa jälkeä, miten on keskiviikkoillan laita?

» Lähetä palautetta toimitukselle