Loukkaantumisista kärsivä Kiekko-Vantaa hakee toista voittoa RoKista

MESTIS / Ennakko
Lohipaitojen Joona Tolvanen pelaa keskiviikkona entistä seuraansa vastaan.
Kuva © Timo Savela
Rovaniemen RoKi saapuu keskiviikkona Tikkurilan Urheilupuistoon Kiekko-Vantaan vieraaksi. Kauden toisessa kohtaamisessa RoKi yrittää ryöstää sarjapisteet vahvasti aloittaneilta lohipaidoilta. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Rovaniemellä vantaalaiset veivät voiton maalein 4-1.

Keskiviikkona mittaa toisistaan ottavat Tikkurilassa Kiekko-Vantaa ja Rovaniemen Kiekko. Kiekko-Vantaa on aloittanut kauden vahvasti, ja se löytyy sarjataulukosta toiselta sijalta, kun taas RoKi on mukavalla sijalla seitsemäntenä.

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kertaalleen, kun 21. lokakuuta vantaalaiset kävivät Rovaniemellä ryöstämässä sarjapisteet maalein 4−1. Kiekko-Vantaa on pelannut viimeiset viisi peliä hyvällä tuloksella, kun voittoja on tullut neljästi ja vain kerran tappio. Tappio tuli LeKiä vastaan kotiluolassa 4−5.

RoKin viisi viimeistä ottelua ovat menneet melko tasaisesti. Voittoja on tullut kahdesti, kun tappioita kolmesti. Joukkue kärsi tappiot lohipaidoille ja Hermekselle lukemin 1−4.

Loukkaantumislista pitkä kuin nälkävuosi

Kiekko-Vantaa pelasi lauantaina kotiottelun Espoo Unitedia vastaan, ja voitti jännittävän paikallistrillerin niukasti maalein 2−1. Kiekko-Vantaa puolusti hyvin, eikä United saanut kovin montaa vaarallista maalintekopaikkaa. Lohipaitojen maalissa pelasi nuoruudenlupaus ja Jokerit-laina Juho Ratilainen.

Kiekko-Vantaa on kärsinyt loukkaantumisista, kun yhdeksän pelaajaa on vamman vuoksi pois kaukalosta. Suurimmat menetykset ovat tulleet puolustuspäässä, kun esimerkiksi Nico Nurmikannan kausi päättyi nimenomaan RoKi-ottelussa saatuun vammaan.

KooKoossa viime kauden vaikuttanut Veeti Vainio paranteli vammojaan koko kauden, minkä jälkeen pelasi Kiekko-Vantaassa neljä ottelua, kunnes loukkaantui uudelleen. Vamman parantamiseen mennee kuukauden päivät.

RoKin otteluun lähdöt vakuuttavia

RoKin parissa viime ottelussa joukkueella on ollut vahvat alut, mutta ehjiä 60-minuuttisia taisteluja ei pahemmin ole ollut. Osa pelaajista ovat joutuneet koetukselle runsaiden jäähyjen ja pelin ailahteluiden johdosta. 

Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat olleet muun muassa Tuomas Komulainen, Malo Ville, Tino Metsävainio, Julius Hermonen ja Kristian Kangas. Maalivahtipeli on ollut tasokasta, ajoittain jopa huippuluokkaa.

Hyökkäys on ollut tehokasta, mutta vastustajan pelihallinnan katkaiseminen on ollut haastavaa. 

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkona RoKia. Loukkaantumisista huolimatta Kiekko-Vantaa saanee jalkeille hyvän ja ennen kaikkea tasaisen miehistön. Joukkue on laaja materiaaliltaan, kun se on tahkonnut tärkeitä pisteitä peräjälkeen, vaikka loukkaantumislista on pitkä kuin nälkävuosi.

Ottelusta tullee vauhdikas ja viihdyttävä. Kiekko-Vantaa on pyrkinyt avaamaan peliä nopeiden hyökkäysten kautta, eikä se ole viljellyt mittavissa määrin niin sanottuja hitaita lähtöjä. Ottelu päättynee vantaalaisten kotivoittoon, mutta niukasti.

Seuraa Heitä

Joona Tolvanen #47 | LeKi

Puolustaja

IPK:sta ja RoKista tutuksi tullut puolustaja on vasta päässyt pelien makuun, kun loukkaantuminen on takana päin.

Kristian Kangas #16 | Hermes

Hyökkääjä

Yhdeksään otteluun tehopisteet 3+1 iskenyt Kangas on parantanut peliään ottelu ottelulta. Jatkuvatko hyvät otteet?

» Lähetä palautetta toimitukselle