Kunnia kyseessä

MESTIS / Ennakko
Keskiviikon kamppailu Tikkurilassa antaa jonkinlaista osviittaa siitä, mitä pudotuspeleissä on luvassa. Vantaalla kohtaavat nimittäin läpi kauden samoista sijoista kamppailleet Kiekko-Vantaa ja KooKoo.

Kovinkaan suurta merkitystä illan ottelulla ei ole kummankaan joukkueen sarjasijoitukseen. KooKoo on menettänyt mahdollisuutensa nousta korkeimmalle korokkeelle, mutta samalla ero takana tulevaan Kiekko-Vantaaseen on jo seitsemän pistettä. Runkosarjan kakkossijan vieminen KooKoolta edellyttäisi käytännössä sitä, että joko vantaalaiset tai KalPa voittaisi kaikki jäljellä olevat ottelunsa. Jarmo Kaupin suojattien lopullinen sijoitus tuleekin olemaan kolmas tai neljäs. Ennen tätä peliä yhden ottelun enemmän pelannut KalPa on pisteen etumatkalla. Suurin merkitys kolmannella sijalla taitaisi joukkueille olla se, että siten varmistuisi Jukurien välttäminen mahdollisella toisella kierroksella.

Mielialoihin tälläkin ottelulla on varmasti rutkasti merkitystä. Vantaalaiset eivät ole pystyneet tällä kaudella vielä KooKoota kaatamaan, kolmesta tappiosta karvain on varmasti kauden ensimmäinen häviö - 9-0-lukemat eivät jättäneet paljoakaan jossiteltavaa. Pudotuspelejä silmälläpitäen kotivoitto KooKoosta toisi varmasti itseluottamusta vantaalaisille. Onnistumisia janoaa varmasti myös KooKoon miehistö, jolle K-Vantaa on niitä tällä kaudella tarjonnutkin: pisteiden makuun vantaalaisia vastaan on päässyt peräti 17 eri kouvolalaispeluria. K-Vantaan riveistä kukaan ei ole kerännyt kahta pistettä KooKoota vastaan tällä kaudella.

Kumpikin illan joukkueista pelasi huikean syksyn, muttei ole pystynyt toistamaan samaa enää vuoden 2003 puolella. Kahdestatoista pelistään joulutaon jälkeen Kiekko-Vantaa on voittanut vain neljä. Syyskaudella eniten maaleja mättänyt joukkue on viime kierroksilla KooKoon tavoin tuskaillut juuri maalintekonsa kanssa; tosin omiinkin on mennyt keskimäärin viisi kiekko/peli. Kouvolalaiset ovat saaneet parempaa tulosta aikaan, vaikka peli ei olekaan täydellistä ollut. Tämän vuoden puolella pelejä on jo viisitoista, joista sentään kahdeksan voittoa.

KooKoon runkosarjan viimeiseen vieraskamppailuun lähtee totuttuun tapaan fanibussi. Lähtö on Kouvolan linja-autoasemalta kello 16.15.

» Lähetä palautetta toimitukselle