Kumman putki katkeaa?

MESTIS / Ennakko
Urheilukanavan maanantai-illan TV-pelissä kohtaavat kaksi viime kierrokset vahvasti pelannutta joukkuetta, sarjajohtaja Kiekko-Vantaa ja -kolmonen KooKoo. Joukkueiden ensimmäinen välienselvittely päättyi kouvolalaisten selvään tyrmäysvoittoon toisessa erässä.

Molemmat joukkueet ovat esittäneet vahvoja otteita viime peleissään. Loistavasti kautensa aloittanut sarjajohtaja on joutunut kokemaan takaiskuja, mutta kaukalossa pienet vastoinkäymiset eivät ole näkyneet. Kotonaan vain yhden pisteen menettänyt Kiekko-Vantaa on voittanut neljä viimeistä peliään, ja sen edellinen tappio tuli Mikkelissä juuri ennen syystaukoa.

Myös KooKoon edellisen tappion aiheutti Jukurit. Tuon pelin jälkeen kouvolalaiset ovat voittaneet viisi peliä putkeen, joista viimeiset kaksi maalierolla 18-4. Kauden viidestä tappiollisesta pelistä neljä on tullut vieraskaukalosta.

KooKoo pelasi viime viikolla kaksi peliä kotonaan. Keskiviikkona kaatui Hokki ja lauantaina Ahmat. Pelien vauhti ei kuitenkaan päätä huimannut, joten pelaajien pohkeet tuskin ovat puuduksissa. Vantaalaiset sen sijaan ovat saaneet rauhassa hioa kuvioitaan, sillä joukkueella oli peleistä vapaa viikonloppu.

Virta vie Vantaalta

Yksi Kiekko-Vantaan huikean syksyn "salaisuuksista" on ollut pieni vaihtuvuus. Joukkue ei muuttunut kesän aikana paljoakaan. Vantaalaiset ovat kuitenkin joutuneet maksamaan hyvistä otteistaan kalliin hinnan.

Alkukaudesta joukkueelle pisteitä torjunut Sami Heinonen siirtyi Ahmojen kautta Bluesiin. Nyt Kiekko-Vantaan maalia tilkitsevät suhteellisen kokemattomat Joni Hallikainen sekä Antti Niemi, jotka ovat kuitenkin onnistuneet tehtävässään hyvin.

Puolustuksen avainpelaajista Mika Peltonen siirtyi Norjaan ja Jukka Hakkarainen Ilvekseen. Kun Kokkolassa linjatuomaria huitaissut Aki Kauppinen on vielä tämän pelin sivussa, eivät vantaalaiset saa tähän otteluun kuin kaksi alkukauden peruspakkipariaan. Viime peleissä sarjajohtajan takalinjoja ovat täydentäneet juniori-ikäiset Joonas Rönnberg sekä Jarno Hyytiäinen. Puolustuspään ongelmia lievittää Jokereiden Samuli Jalkasen pelaaminen.

Hyökkäyspäästä liiga vei Vantaalta alkukauden pistekärjen, Teemu Kuusiston. Uutena miehenä joukkueessa pleaa ottelukohtaisella sopimuksella Pasi Nielikäinen, joka on kuitenkin tästä pelistä sivussa pelikiellon vuoksi. Valoa vajaamiehisyyteen on tuonut heti alkusyksystä loukkaantuneen Ari-Pekka Pajuluoman paluu kaukaloon, mutta pitkään sivussa olleen Henri Ekholmin lisäksi tv-pelin kokoonpanosta puuttuvat myös Heikki Löfman ja Petteri Linnonmaa, joten Kiekko-Vantaa ei saa neljää kentällistä kokoon.

KooKoo kasasi kesän aikana itselleen suhteellisen laajan pelaajaringin, kolme ylimääräistä hyökkääjää ja yksi puolustaja, ja onkin pelannut kaikki ottelut täydellä miehityksellä. Antti Huuhkan, Marko Leväsen ja Petri Anttilan eivät ole näkyneet joukkueen hyökkäyspelissä juurikaan.

Ainoastaan maalivahtitilanne ehti nostaa hien kannattajien otsalohkoille, kun Carl Grahn ja Sami Heikkinen loukkaantuivat samaan aikaan. Tapparan Sasu Hovi kävi kuitenkin tuuraamassa kolmen pelin ajan, ja nyt Heikkinen on jälleen pelikunnossa. Kokenut vahti palasi maalinsuulle lauantain kotipelissä, eikä päästänyt kuin yhden maalin.

Uutena miehenä kukkoryhmässä on SaiPa-laina Teemu Somppi. Laitahyökkääjä pelasi ensimmäisen Mestis-pelinsä lauantaina, keräten heti muhkeat tehot 1+2. Aivan uomissaan miehen peli ei vielä ollut, mutta viime kauden A-juniorien maalitykki saattaa nopeudellaan aiheuttaa vaikeuksia kookkaille vastustajille.

Menneet on menneitä?

Joukkueiden ensimmäistä kohtaamista tällä kaudella ei varmastikaan kumpikaan joukkue halua muistella - kokonaan toinen asia sitten on, kuinka hyvin tilanne on osattu nollata. KooKoo nimittäin aiheutti reilu kuukausi sitten Kiekko-Vantaalle sen ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla. Lukemat Kouvolan jäähallin tulostaululla olivat sarjajohtajalle tylyt: 9-0. Maalinteossa kouvolalaisita onnistui ottelussa peräti kahdeksan eri pelaajaa.

Viime kauden neljästä pelistä Kiekko-Vantaa voitti vain viimeisen (2-3). Tikkurilan pelit päättyivät KooKoon hyväksi niukin 1-3 ja 2-5 -lukemin.

Nyt kotijoukkue lähtee peliin ennakkosuosikkina, rökäletappiosta, puolustuksen vajaamiehisyydestä ja KooKoon maalivireestä huolimatta. Tiukaksi epäilemäni peli ratkennee siihen, kumpi joukkueista pystyy käyttämään maalintekopaikat tarkemmin hyödykseen. Myös ylivoimilla on suuri merkitys ottelussa, sillä vastakkain on kaksi alkukauden tehokkainta YV-joukkuetta.

Itse peli lisäksi yleisöä viihdyttää myös Blues Show Girls.

Fanibussi Vantaalle lähtee Kouvolan linja-autoasemalta varttia yli neljä. Matkan hinta on 10 euroa (sis. lipun).

Muokattu 25.11. klo 13.18.

» Lähetä palautetta toimitukselle