Kiekko-Vantaa haastaa murskajaisia viettäneen KeuPan

MESTIS / Ennakko
Vantaalaisten päävalmentaja Pasi Arvonen peräänkuuluttaa nopeaa peliä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lauantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa kohtaavat voitokkaasti aloittaneet Kiekko-Vantaa ja Keuruun KeuPa. Kiekko-Vantaa kukisti sarjanousija Ketterän Imatralla 5-2, kun puolestaan KeuPa murskasi Hermeksen 9-2.

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina KeuPan Mestiksen toisella kierroksella. Sarja-avauksessa perjantaina Imatralla joukkue otti mukavan voiton Ketterästä lukemin 5-2. KeuPa puolestaan murskasi Hermeksen peräti 9-2.

Perjantaina lohipaitojen maalit tekivät Miro Mäkinen, Janne Kivilahti, Juuso Perttilä, Nico Nurmikanta ja Joonas Hyttinen. Vantaalaiset menivät jo 3-0-johtoon, mutta Ketterä nousi taistellen maalin päähän, kun Santeri Vuoti ja Joona Jääskeläisen iskivät maalit mieheen. Vuodin maali syntyi ylivoimalla. Kiekko-Vantaan Perttilä kirjasi tehopisteet 1+2.

Ottelun kuparisen rikkoi Kiekko-Vantaan Kivilahti, kun Atte Mäkinen ja Perttilä syöttivät miehen maalintekoon. Myöhemmin lohipaidat tekivät kaksi maalia runsaaseen minuuttiin, ja ottelu oli käytännössä ohi.

KeuPa murskasi kotonaan Kokkolan Hermeksen. Keuruulaiset voittivat ensimmäisen erän peräti 6-1, ja Hermes oli lyöty. Toisessa ja kolmannessa erässä syntyi loput neljä maalia. KeuPa pääsi harjoittelemaan useasti ylivoimaa, kun Hermes otti kahdeksan pientä rangaistusta. Tuloksena kolme ylivoimamaalia.

Tuttuun tapaan Kiekko-Vantaan ja KeuPan ottelut Tikkurilan Urheilupuistossa ovat olleet maalirikkaita karnevaaliotteluita. Kumpikin joukkue aloitti vahvasti, ja nappasi täydet kolme sarjapistettä. KeuPa joutuu kovaan mankeliin, jos lohipaidat pääsevät avaamaan peliä nopeasti, eivätkä jää hidastelemaan omaan päätyyn.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja on muuttanut pelistrategiaa siihen suuntaan, että joukkue pelaa nopeaa peliä. Viime kausina vantaalaisten murheenkryyninä on ollut pelin avaaminen nimenomaan omasta päästä.

Seuraa Heitä

Jani Kautto #37 |

Maalivahti

Kiekko-Vantaan ykkösmaalivahti on ollut harjoituskaudella hyvässä kunnossa. Viime kaudella Kautto valittiin Mestiksen maaliskuun pelaajaksi hyvien torjuntojensa vuoksi.

Lauri Huhdanpää #92 | Jokipojat

Hyökkääjä

KeuPaan Jokipojista siirtynyt hyökkääjä on aloittanut pirteästi. Viime kaudella syntyivät tehopisteet 7+31. Mies on kunnostautunut etenkin syöttäjänä.

» Lähetä palautetta toimitukselle