JYP-Akatemia lähtee aukomaan maalintekolukkoaan Vantaalla

MESTIS / Ennakko
Julius Rantaeskola on viiden ottelun maaliputkessa.
Lauantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa kohtaavat Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia. Keskisuomalaiset lähtevät otteluun kahden viikon huilin jälkeen, kun vantaalaiset avasivat keskiviikkona maajoukkuetauon jälkeiset koitokset.

Kiekko-Vantaa saa perjantaina Tikkurilan Urheilupuistoon vieraakseen JYP-Akatemian Jyväskylästä. Kotijoukkue voitti keskiviikkona Kokkolassa Hermeksen numeroin 3-1. Ottelun sankari oli Julius Rantaeskola, joka tehtaili kaksi maalia. Kapteeni Toni Leinoselle ja Lasse Uusivirralle 0+2.

Voittonsa myötä Kiekko-Vantaa pysyi runkosarjassa neljäntenä tasapisteissä Hermeksen kanssa. Toiseen sijaan on kuitenkin jo 16 pistettä. Viimeisistä seitsemästä ottelusta Kiekko-Vantaa on voittanut viisi. Näin ollen joukkue taistelee hyvissä asemissa pudotuspelien kotiedusta. Keskisuomalaiset ovat runkosarjassa sijalla 10 pistein 56, joten joukkueella on edessään tärkeitä otteluita.

JYP-Akatemia on sen sijaan pelannut viimeiset kahdeksan ottelua surkeasti. Se on hävinnyt seitsemän ja voittanut vain kerran. Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa, joista jyväskyläläiset ovat voittaneet kaksi kertaa ja kerran lohipaidat ovat vieneet voiton.

Kiekko-Vantaalla hyvä esitys Kokkolassa

Kiekko-Vantaan keskiviikko oli onnistunut kaikin puolin. Hermes ei päässyt keskialuetta pitemmälle. Lohipaidat myös karvasi tehokkasti ja pelasi rohkeasti.

− Hyvätasoinen peli kokonaisuudessaan. Oltiin kurinalaisia ja tasapainoisia. Luotettiin ja uskottiin siihen, että jäähyttömästi puolustamalla saadaan ne omat maalipaikat, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä joukkueen kotisivuilla.

− Hyviä paikkoja pystyttiin luomaan ja saumat oli tehdä enemmänkin maaleja. Tänään kolme maalia riitti voittoon, koska puolustettiin sen verran hyvin, Mälkiä totesi.

JYP-Akatemia katkaisi tappioputkensa

JYP-Akatemia katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa runsasmaalisella voitolla RoKista numeroin 6-1. Kahden viikon tauon jälkeen ottelu tulee olemaan tärkeä. Joko aukeavat lukot kärkipelaajillakin?

Aiemmin on ollut havaittavissa mailanpuristusta maalipaikoissa, ja syötötkin ovat menneet minne sattuu.

− Maistuu hyvältä, saatiin pitkästä aikaa voitto kotona. Hyvä valmistautuminen peliin, tehokas alku meiltä. Haluttiin pelata neljällä sylinterillä peli läpi. Haettiin kolmea pistettä ja kaikki neljä ketjua vastasivat huutoon, totesi jyväskyläläisten päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaalla on edessään tärkeitä otteluita, sillä runkosarjasta on enää murto-osa jäljellä. JYP-Akatemialla on matkaa pudotuspeleihin kuusi pistettä, ja tuloksia pitäisi pikkuhiljaa syntyä.

Ottelusta tullee tasainen vääntö, mutta uskon, että Kiekko-Vantaa kovana kotijoukkueena vie voiton.

Seuraa Heitä

Julius Rantaeskola #67 |

Laitahyökkääjä

Rantaeskola on viiden ottelun maaliputkessa, ja osumia on tällä hetkellä 24. Jatkuuko maalitehtailu lauantaina?

Taavi Tiala #16 |

Laitahyökkääjä

Tialalta kaivataan vastuuntuntoa hyökkäyssuuntaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle