Vantaalla tilaisuus kaataa sarvipäät

MESTIS / Ennakko
Sarjan kärkijoukkueet kohtaavat mielenkiintoisessa kamppailussa Tikkurilassa. Jukurit siirtyi perjantai-illan KooKoo-voitollaan tutulle paikalleen Mestiksen kärkeen, mutta nyt se joutuu heti perään vaikeaan paikkaan. Kiekko-Vantaa pääsee kotipeliinsä pari päivää pidempään levänneenä.

Jukurien kausi on käynnistynyt ehkä jopa odotettua paremmin, sillä kesäharjoittelun ongelmat eivät ole näkyneet alkukierrosten tuloksissa. Neljästä ottelusta on ollut tuomisina seitsemän pistettä. Ottelut ovat kuitenkin olleet melko tiukkoja, joten mitenkään ylivoimaisesta hallinnasta ei ainakaan vielä tässä vaiheessa voi puhua. Neljää maalia enempää ei Jukurit ole tehnyt vielä yhdessäkään pelissä.

Kiekko-Vantaan vahva alkukausi on myös ollut odotettu, tosin joukkueen selvin voitto on tullut heikosta UJK:sta. Keskiviikkona K-Vantaa sai mukaan viime kauden tehohyökkääjänsä Ilari Filppulan, joka avasi heti maalitilinsä. Siitä huolimatta vierailu Kuopioon toi vantaalaisille kauden avaustappion. Joukkueen loukkaantumistilanne on hiljalleen paranemassa. Tehokkaasti kauden avannut Ari-Pekka Pajuluoma on päässyt jälleen mukaan. Puolustaja Jussi Erkkilä ja hyökkääjä Mikko Kainulainen ovat sen sijaan edelleen sivussa.

Jukurien tehohyökkääjiä ovat alkukaudella olleet tutut nimet Niko Kantelinen ja Mikko Hakkarainen. Uudet vahvistukset ovat vielä hiukan hakeneet itseään. K-Vantaan puolella komeimmin on kautensa avannut Teemu Kuusisto. Ilari Filppulan tulo Kuusiston ja Pete Suonpään seuraksi vantaalaisten kakkosketjuun tekee kolmikosta todella vaarallisen yhdistelmän jopa Jukurien puolustukselle.

K-Vantaalla on kotietunsa ja pidemmän valmistautumisaikansa ansiosta hyvä tilaisuus aiheuttaa Jukureille kauden avaustappio. Mikkeliläiset ovat kuitenkin aina vaikeasti voitettavissa. Tiedossa on tasainen peli.

» Lähetä palautetta toimitukselle