Kaksi vakuuttavasti aloittanutta kohtaavat Tikkurilassa

MESTIS / Ennakko
Juuso Perttilä on ollut iskussa kauden alussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Lauantaina Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa ottavat mittaa toisistaan kaksi vakuuttavasti aloittanutta joukkuetta, Kiekko-Vantaa ja Jokipojat.

Kiekko-Vantaa ja Joensuun Jokipojat kohtaavat lauantaina Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa. Kummallakin joukkueella on takanaan voitokas ottelu, kun Kiekko-Vantaa haki kolme sarjapistettä Lempäälästä LeKiä vastaan 5-1 ja Jokipojat voitti kotonaan Imatran Ketterän 5-3.

Kiekko-Vantaan Lempäälän-matka oli helpohko. Joukkue eteni kevyesti 2-0-johtoon, eikä LeKin puolustus saanut vantaalaisia aisoihin. Lohipaidat ratkaisivat ottelun toisessa erässä, kun se siirtyi 4-0-johtoon. Kolmannessa erässä vantaalaiset tehtailivat vielä yhden maalin. Lopulta ottelu päättyi Kiekko-Vantaalle lukemin 5-1.

− Olimme tänään alusta asti pelissä mukana ja erikoistilannepelaamisemme oli hyvällä tasolla, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen.

Jokipojat sen sijaan joutui tiukille Ketterä kanssa. Joensuulaiset lähtivät otteluun suoranaisessa kipsissä, ja imatralaiset puolestaan olivat pirteitä ja hallitsivat ottelun alkuhetkiä. Ketterä tekikin helposti ottelun tilanteeksi 0-2, mutta Jokipojat eivät lakanneet yrittämästä. Lopulta ottelu kääntyi rutinoituneen Jokipoikien hyväksi maalein 5-3.

− Me oltiin vähän niin kuin lirissä. Meidät yllätettiin housut kintuissa. Tuolla tavalla ei varsinkaan kotiyleisön eteen tulla peliin. Ei mitään pois Ketterän pelaamisesta, mutta tuossa meidän pitää parantaa, kommentoi Jokipoikien pääluotsi Jouni Varis.

Kiekko-Vantaa on pelannut tällä kaudella runkosarjassa viisi ottelua, joista neljä on kääntynyt vantaalaisten voittoon. Ainoa tappio tuli ensimmäisessä kotiottelussa Keuruun KeuPalle, joka on aloittanut Mestis-kauden komeetan lailla.

Jokipoikien tilasto on samankaltainen kuin vantaalaisten. Viidestä ottelusta on tullut neljä voittoa, ja ainoan tappion se on kärsinyt KeuPalle. Jokipojat on voittanut kaikki kolme kotiotteluaan, kun ilman pisteitä Joensuusta on lähtenyt RoKi, Peliitat ja Ketterä.

Lauantaina ottelusta tullee kahden hyvin valmistautuneen joukkueen kohtaaminen. Suuressa roolissa on maalipaikkojen tehokas käyttäminen. Myös puolustus on arvokas seikka.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien ottelut ovat olleet kautta rantain tasaväkisiä otteluita. Ottelussa tärkeään rooliin tulee maalintekopaikkojen tehokas käyttäminen. Kiekko-Vantaan puolustus on petrannut sitten viime kauden. Joukkue ei enää harjoita hitaita lähtöjä hyökkäyksiin, vaan pyrkii avaamaan peliä nopeasti.

Kiekko-Vantaan puolustus joutuu koetukselle, mutta se on antanut vastustajan pyöriä kulmissa samalla, kun se on tilkinnyt pois maalin eteen pyrkivät vastustajat. Ottelu päättynee vantaalaisille pitkän kaavan mukaan.

Seuraa Heitä

Toni Leinonen #25 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

Leinonen teki vastikään sopimuksen Kiekko-Vantaan kanssa. Viime kauden pistelinko ei ole vielä päässyt vauhtiin, mutta suunta on ollut oikea.

Samu Pitkänen #44 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella Pitkänen pääsi tehtailemaan huikeat tehopisteet, mutta jatkuvatko samanlaiset otteet lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle