Hokki joutuu kovaan kyytiin

MESTIS / Ennakko
Takkuillen kauden aloittanut Kajaanin Hokki joutuu lauantaina sarjakärki Kiekko-Vantaan kyytiin. Molemmilla joukkueilla on meneillään melkoinen putki: K-Vantaa on voittanut neljä peliä peräkkäin, Hokki hävinnyt kuusi.

Kiekko-Vantaa on pelannut viime aikoina erinomaisesti. Keskiviikkona joukkue haki hyvän kolmannen erän ansiosta pakkopisteet Forssasta. Sitä ennen vantaalaiset kaatoivat peräkkäin kolme vaikeaa vastustajaa: mestarijoukkue Jukurit sekä hyvävireiset KJT:n ja Hermeksen. KJT:lle ja Jukurille aiheutetut tappiot ovat niiden toistaiseksi ainoita tällä kaudella.

Teemu Kuusisto on ollut Vantaan tehohyökkääjä myös edellisillä kierroksilla, keskiviikkona Forssassa hän maalasi kahdesti. Myös Ilari Filppulan ja Pete Suonpään hyvä vire jatkuu. Hyökkäyspäätä verottaa Henri Ekholmin ja Ari-Pekka Pajuluoman loukkaantuminen. Vantaa saattaa joutua pelaamaan lauantaina tavoistaan poiketen vain kolmella hyökkäysketjulla.

Alkukaudella vakuuttanut maalivahti Sami Heinonen jatkaa Kiekko-Vantaassa lokakuun lopulle asti ja pelaa todennäköisesti myös Hokkia vastaan. Joni Hallikainen debytoi tolppien välissä FPS-ottelussa, mutta ei täysin onnistunut, joten Heinosella lienee selkeä ykkösvahdin asema niin kauan kuin hän Vantaan riveissä jatkaa.

Hokissa ovet ovat käyneet tiuhaan alkukauden heikkojen otteiden seurauksena. Viikolla Hokki värväsi puolustukseen kaksi entistä SM-liigakiekkoilijaa: Juri Kuznetsovin ja Jani Ojalan. Siitä huolimatta tappioputki sai keskiviikkona jatkoa, kun KooKoo haki pisteet Kainuusta. Hyökkäyksestä on poistunut alavireisesti pelannut Harri Korpela, eikä Lukon Petteri Lotilallekaan ollut Kajaanissa käyttöä.

Hokin hyökkäystehot lepäävät edelleen tutkaparin Sami Kaartinen – Antti Karhula harteilla. Muiden hyökkääjien tehottomuutta kuvaa se, että mainitun kaksikon jälkeen kolme seuraavaksi tehokkainta pelaajaa ovat kaikki puolustajia. Maalintekoon uudet puolustajavahvistukset tuskin tuovat suurta helpotusta, mutta vuotaneita takalinjoja he saattavat hyvinkin pystyä tilkitsemään.

K-Vantaa lähtee otteluun suursuosikkina, vaikka se kärsiikin loukkaantumisista ja Hokki on vahvistanut rivejään. Vantaa on pelannut varmasti, eivätkä Hokin uudet pelaajat vielä keskiviikkona osoittaneet sateentekijän elkeitä. Muu tulos kuin kotivoitto olisi jättiyllätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle