Tehojoukkueet kohtaavat Vantaalla

MESTIS / Ennakko
Lauantain kierroksen kärkikamppailu käydään Tikkurilassa, jossa keskiviikon KJT-voitollaan sarjajohtoon noussut Kiekko-Vantaa kohtaa kovakuntoisen Hermeksen. Hermes on avainhyökkääjien loukkaantumisista huolimatta päässyt hyvään iskuun, voittanut kolme ottelua peräkkäin ja noussut sarjassa kolmanneksi. Keskiviikkona Hermeksen siipien kaatamaksi joutui KooKoo.

Kiekko-Vantaa on pystynyt ratkaisuihin laajalla rintamalla. Ykkösketju oli hyvässä iskussa viime lauantaina Jukureita vastaan, keskiviikkona taas avainpelaajiksi nousivat kolmosketjun hyökkääjät Petteri Linnonmaa ja Mikko Puranen. Puolustus on pitänyt tiukasti koko kauden. Kolmea kiekkoa enempää ei Kiekko-Vantaan verkkoon ole mennyt vielä yhdessäkään ottelussa.

Vantaan puolustus joutuu kuitenkin lauantaina kovaan testiin, sillä vieraaksi saapuva Hermes on tehnyt K-Vantaan itsensä ohella eniten maaleja tämän kauden Mestiksessä. Joukkueen tehokas hyökkäys on ollut siinä mielessä yllätys, että ahkerimmin pisteitä ovat takoneet miehet, jotka kaudenalusveikkauksissa luettiin lähinnä rivipelaajiksi. Mestis-jyrät Karo Koivunen ja Antti Räikkönen ovat olleet kovassa vireessä, samoin Diskoksen viime kauden paras pistemies Niko Papinaho. KooKoota vastaan kaikki kolme iskivät maalin.

Kiekko-Vantaan loukkaantuneista pelaajista tehokas puolustaja Jussi Erkkilä pääsi keskiviikkona jälleen mukaan. Sivussa on vielä keskushyökkääjä Mikko Kainulainen. Maalivahti Sami Heinosen laina-aika päättyy tähän otteluun. Hermeksen potilaista saattaa legendaarinen Jani Uski olla jo pelikunnossa. Jari-Pekka Pajula, Jari Jääskeläinen ja Juha-Matti Tomunen ovat edelleen sivussa.

K-Vantaa lähtee suosikkina illan otteluun, sillä sen meno on alkukaudella ollut vielä vakuuttavampaa kuin Hermeksen. Kokkolalaisryhmä ei myöskään ole vieraissa yhtä vaarallinen kuin kotonaan. Vantaan puolustus jätti Jukuritkin yhteen maaliin, joten Hermeksen sinänsä laadukas hyökkäyskalusto ei sitä horjuttane.

» Lähetä palautetta toimitukselle