Kadonneen sarjajohdon metsästys

MESTIS / Ennakko
Puolisen viikkoa muita pidempään kinkkuja sulatellut Kiekko-Vantaa lähti joulutauolle sarjan kärkipaikalta, mutta palaa sieltä kolmantena. Vieraaksi saapuvan alavireisen Kokkolan Hermeksen edellisestä voitosta on kulunut jo toista kuukautta.

4. joulukuuta on ajankohta, jolloin Hermes juhli komeaa voittoa Jukureista kotihallissaan, mutta sen jälkeen juhlimisen aihetta on ollut lähinnä joulun ja uudenvuoden kunniaksi. Otteluista tuloksena on ollut ainoastaan viisi tappiota. Suurta toivoa äkillisestä voitontunteesta ei keskiviikoksikaan voi Hermes-mielisille luvata, sillä käytäntö on osoittanut, että taaperus harvoin vierasjäillä päättyy – etenkään itseään parempaa joukkuetta vastaan.

Kiekko-Vantaalle illan ottelu on vasta vuoden ensimmäinen, vaikka muut ryhmät palasivat tositoimiin jo viikonloppuna. Pitkän joulutauon myötä vantaalaiset myös menettivät kärkipaikkansa, kun Jukurit ja KooKoo palasivat kaukaloihin tuloksekkaasti. Liekö enteellistä kevättä ajatellen, sillä syksyn ykkösjoukkueen puolustus ei liene aivan haastajiensa tasoinen, ja kärkipaikan valtaaminen uudelleen on kovan työn takana.

Molempien joukkueiden maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Hermes menetti ennen joulua alkukauden tukipilarinsa Teemu Lassilan takaisin TPS:ään, ja kokemattomien Mikko Hankaniemen ja Vesa Lahtosen kyky torjua joukkueelleen pisteitä on kyseenalainen. Lahtonen onnistui sarjatauon jälkeisessä kotipelissä mukavasti, mutta haasteita ei tule matkasta tule puuttumaan, jos kokkolalaiset nykyisellä veskarikaksikolla kauden loppuun asti jatkavat.

Kiekko-Vantaa hankki tauon aikana Joni Hallikaisen pariksi HIFK-kasvatti Mikko Strömbergin, kun Antti Niemi suorittaa varusmiespalvelustaan. Strömbergin nykykunto on kiinnostavaa nähdä, sillä toissakaudella ahmapaidassa hän osoitti olevansa parhaimmillaan Mestiksen parhaita maalivahteja, mutta viime syksynä KJT:ssä otteet olivat epävarmempia. Alkukauden torjuntaprosentti Ruotsin Kiirunasta on suorastaan kehno 83,18, mutta kehno oli joukkuekin edessä: 28 ottelusta 4 pistettä, ja maaliero toista sataa osumaa pakkasen puolella.

Kiekko-Vantaa on ottelussa kiistaton suosikki. Ottelutuntuma saattaa olla hetken aikaa hakusessa, mutta tasoltaan Vantaa on joukkueista parempi, ja kotietukin on isäntien puolella. Apina on rokkunut Hermeksen hyökkääjien selässä sen verran sitkeästi, että montaa vieraiden tekemää maalia tuskin on luvassa. Siten puolustuspelin ja etenkin Lahtosen tai Hankaniemen maalilla tulisi onnistua erinomaisesti, jotta Hermeksellä olisi mahdollisuudet voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle