Kiekko-Vantaan jahti jatkuu

MESTIS / Ennakko
Pudotuspeliviivan alapuolella majaileva K-Vantaa pyrkii kohentelemaan asemiaan sarjataulukossa FPS:n kustannuksella.

Torstain ottelu on Kiekko-Vantaalle toinen Pekka Siikalan toimiessa päävalmentajana. Ensimmäinen valmentajanvaihdoksen jälkeinen ottelu päättyi 3-5-tappioon Jokipojille, joka johti jo reilun erän pelaamisen jälkeen lohipaitoja 0-3. Tappiosta huolimatta joukkueesta oli aistittavissa paljon positiivisia seikkoja verrattuna muutamiin edeltäneisiin peliesityksiin.

Kun viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevilla joukkueilla on jäljellä vielä neljä runkosarjaottelua, on K-Vantaa yhdeksäntenä kaksi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella. Joukkueen loppuohjelma (FPS, Sport, Salamat, KOO-VEE) ei ole niitä kaikkein vaikeimpia.

Niinpä Vesa Surenkinin aisaparikseen joukkueen peräsimeen saava tuore ykkösluotsi Siikalakin on luottavainen pudotuspelien suhteen.

- Siihen tähdätään. Toivoa ei ole menetetty, päinvastoin. Meillä on hyvin omissa käsissä, että pudotuspeleihin päästään. Ja se on ihan selkeä tavoite, eikä mitään muuta mietitäkään kuin että sinne mennään.

FPS:aa vastaan tuloksella ei ole väliä, kunhan...

- Voitetaan. Ei ole vaihtoehtoja. Kun pelataan samanlaisella sykkeellä kuin Jokipoikia vastaan, niin voitetaan.

Mitään ihmeellisiä pelillisiä muutoksia ei ole luvassa. Pientä puolustuspelin tarkennusta, ei juuri muuta. Siikalan mukaan on löydetty se pelitapa, jolla näillä korteilla pitää pelata, joten ei ole mitään syytä lähteä hommaa rukkaamaan.

Vantaalaisilla on puolustuksessaan pelaajavajetta sillä polvivammaisten Jani Södön ja Jukka Hakkaraisen lisäksi Jarmo Mikonsaarella on nilkkavamma ja Janne Nyberg on pelaamassa kuurojen olympialaisissa Salt Lake Cityssa.

Timo Suuronen on saapunut Keravalta täydentämään pakkikalustoa, johon saattaa kuulua myös joku hyökkääjistä. Hyökkäyskalustoonsa K-Vantaa sai Jokereihin palanneen Jesse Urosen tilalle TuusKista Vili Mustosen.

FPS viimeistä kertaa vieraissa runkosarjassa

Vantaalle runkosarjan kolmanneksi viimeiseen otteluunsa matkustava FPS kärsi tiistaina kotitappion 2-4 tasaväkisessä kamppailussa HeKiä vastaan. Joukkueelle sattui kolmannessa erässä muutama paha merkkausvirhe ja hyökkäyspäässä HeKi-vahti Janne Kurikka ei ollut avauserän jälkeen yllätettävissä.

Tappio vei käytännössä forssalaisilta viimeisetkin mahdollisuudet jumbosijan välttämiseen, mutta revanssin mahdollisuus tarjoutuu tulevissa play-outeissa.

Kahden edellispelin tapaan nyt kohdattava vastustaja ei kuulu sarjan kärkijoukkueisiin, joten odottaa sopii nytkin jännittävää kiekko-iltaa. Tosin, vaikka FPS on monia tasaisia taistoja käynytkin, on voittamisen kynnys taas varmasti kaikkien joukkueen jäsenten mielestä kohonnut liian korkealle.

FPS:lle ei loukkaantumisten suhteen ole muutoksia edelliseen otteluun, josta sivussa olivat Toni Vähämäki, Tommi Heinonen ja Pekka Rautio. Maalivahdiksi joukkue sai illan vastustajasta Palloseuraan treidatun Jukka Kuusivuoren. Hänen ohella joukkueeseen sopimuksen tammikuun lopulla tekivät myös Sami Nummi sekä Antti Piiroinen, joista Nummi ei kuitenkaan ehdi mukaan kaukaloon vielä runkosarjan päätöspeleihin.

Kiekko-Vantaa johtaa kauden keskinäisiä kohtaamisia voitoin 2-1 ja lähtee suosikkina helmikuun ensimmäisen päivän taistoon. Leijumiseen vantaalaisilla ei kuitenkaan ole varaa. Muistutuksena vihreiden miesten vaarallisuudesta on kuukauden takainen 1-5-selkäsauna FPS:n kotijäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle