Kellarikerroksessa tapahtuu

MESTIS / Ennakko
Vantaalla kohtaavat Mestiksen viimeisillä sijoilla majailevat neljän pisteen K-Vantaa ja sen viime kierroksella sarjataulukossa ohittanut viiden pisteen FPS.
uutinen

Kuusivuori ja Arvonen Vantaalle
[lue lisää]

Edellisen kerran FPS:n kohdatessaan K-Vantaa lähti otteluun allaan neljä tappiopeliä, mutta sen onnistui kuitenkin hakea Forssasta täydet sarjapisteet maalein 2-5. Tällä hetkellä alla on kuusi tappiota ja joukkueen tila on niin sekainen, ettei forssalaisten voittamisen voi odottaa kotiedusta huolimatta tapahtuvan yhtä helposti kuin viime kerralla, jolloin kiekot pomppivat onnekkaasti vantaalaisille ja hallista sammuivat valotkin.

K-Vantaan edellinen ottelu torstaina päättyi selkeääkin selkeämpiin 7-0 tappiolukemiin TuTon vieraana. Oikeastaan mikään vantaalaisten pelin osa-alue ei tällä hetkellä kestä päivänvaloa mutta yksi suurimmista murheenkryyneistä löytyy tolppien välistä.

Tällä hetkellä joukkueen mukana olevien maalivahtien Heikki Kokkosen ja kolmen ottelun lainansa HIFK:sta tähän otteluun päättävän Jani Niemisen torjuntaprosentit viime peleissä ovat olleet sitä luokkaa, että ne eivät mahdollista jääkiekkopelin voittamista. Kenttäpelaajilta tulevat avut tosin ovat olleet sitä luokkaa, ettei paremmillakaan prosenteilla voittojen saavuttamiset ole voineet olla mahdollisia.

FPS:ssa päävalmentaja Niki Andersson odottaa kohtaavansa tutuksi tullutta taistelutahtoa.

- Ei niilläkään ole häävisti mennyt alkukausi. Luulisin, että sieltä tulee taisteleva joukkue. Ovat varmaan saaneet voitosta virtaa, ja takuuvarmasti haluavat pitää sitä virettä yllä.

Perjantaina joukkue piti tiukan videopalaverin ja tyytymätön valmennusjohto Niki Anderssonin johdolla yritti ottelunauhojen ja puheiden avulla korjata joukkueen asennetta ja päästä eroon kaikista tekosyistä. Maalivahtivalinta lauantaiksi päätettiin valmentajien keskuudessa palaverien jälkeen. Uusia loukkaantumisia ei joukkueessa ole.

FPS tavoittelemaan voittoputkea

FPS on viimeisessä neljässä ottelussaan ollut pääosin positiivinen ilmestys, joten voiton kolahtaminen kohdalle oli vain ajan kysymys. Kärsijän roolissa sai luvan olla SaPKo, jonka häkellyttävä kiekollinen epävarmuus yhdistettynä FPS:n tehokkaaseen karvauspeliin ja maalintekovainuun avasivat forssalaisille paraatiovet aiemmin korkealla olleen voittokynnyksen ylittämiseen.

Ville Hostikka pelasi tähän asti parhaan Mestis-pelinsä ja näytti ettei ainakaan muille maille karannutta alasarjamaalivahtia Jukka Kuusivuorta tule ikävä vaikka toisen Mestis-kelpoisen veskarin haku yhä onkin päällä.

Myös viime aikoina isoja muutoksia kokeneen puolustuksen miehistövahvuus on tällä hetkellä alle minimin, koska mukana oleva kuusikkokin sisältää Matias Peltoniemen, jonka saamiseen RUK:sta mukaan peleihin ei voida koskaan varmaksi laskea.

Hyökkäyksen tilanne näyttää tällä hetkellä kaikista parhaimmalta, sillä alkukaudella tehoista vastanneen nuoren raumalaisvetoisen kakkosketjun rinnalle on noussut jo hieman varttuneempi, papereissa joukkueen ykkösketjuna kulkeva Kantelus-Lintula-Häkkinen, joka on tehnyt suurimman osan forssalaisten viime viikkojen maaleista.

Odotettavissa on erittäin mielenkiintoinen kamppailu. Onko nimekäs K-Vantaa saanut ilmapiiriään puhdistettua vai kipsaantuuko joukkue taas kotiyleisön eteen luistellessaan. FPS:n asenne on taatusti kunnossa ja joukkue on päässyt voiton makuun mutta kovin monella pelaajalla ei kerralla ole varaa epäonnistua, etteikö se näkyisi heti tulostaululla.

» Lähetä palautetta toimitukselle