Maalinteon tehokkuus teemana Jyväskylässä - JYP-Akatemia saa vieraita Turusta

MESTIS / Ennakko
Joel Sund on ollut tehokkaimpia Akatemian pelaajia viime aikoina.
Kuva © Timo Savela
Lauantai-iltana JYP-Akatemia isännöi TUTOa. Jyväskyläläisjoukkueen tammikuu on ollut murheellinen ja Akatemia onkin tippunut sarjataulukossa alaspäin. TUTO sen sijaan on pelannut mainion tammikuun.

Akatemian tammikuu on ollut tähän asti murheellinen. Hurrikaaniryhmä on voittanut kahdeksasta ottelustaan vain yhden ja tämäkin voitto on jo kolmen viikon takaa. Viimeksi keskiviikkona LeKi kävi hakemassa täyden pistepotin Jyväskylästä.

TUTOn tammikuu on sujunut Akatemiaa paremmin, kun turkulaisjoukkue on voittanut seitsemästä ottelustaan neljä. TUTO onkin hyvissä asemissa kevättä varten.

Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa TUTO on ollut vahvempi. Viimeksi tämän kuun ensimmäisessä ottelussa turkulaiset olivat parempia luvuin 9-3.

Ratkaisunkohdat

Akatemian kurssi on kääntynyt rajuun laskuun. Joukkue on valahtanut sarjataulukossa jo sijalle kymmenen ja eroa karsintasarjaan on enää kolme pistettä. Tosin pudotuspelipaikkaan eroakin on vain piste.

Jyväskyläläisjoukkueen murheenkryyni on ollut maalinteon tehottomuus. Edellisessä ottelussa LeKiä vastaan joukkue loi riittävän paljon laadukkaita maalipaikkoja voittoon asti. Akatemian hyökkäyspelaaminen oli välillä liian suoraviivaista ja välillä ei ollut suoraviivaisuutta ollenkaan.

Mikäli Akatemia mielii pudotuspeleihin, on joukkueen saatava kiekkoa paikoistaan maaliin. Hurrikaaniryhmä pelaa hyvää aktiivista jääkiekkoa, mutta vielä ei ole maltti riittänyt ottelun tärkeillä hetkillä tehdä ratkaiseva maali.

TUTOn kausi on sujunut tähän asti hyvin ja joukkue majaileekin sarjassa toisena. Vaikka turkulaisjoukkue on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, on TUTOllakin ollut ajoittain omgelmia maalinteon kanssa. Viime otteuissa tähänkin on tullut parannusta.

Turkulaisten puolustuspelaaminen on ollut hyvällä mallilla, kun TUTO on päästänyt viiteen edelliseen otteluun vain kuusi maalia. Muutenkin turkulaiset ovat päästäneet vähiten maaleja tällä kaudella. Akatemian löydettävä tasapaino hyökkäyspelaamiseensa ja löydettävä riittävä maltti rakentaa rauhassa laadukas maalipaikka silloin, jos reitti maalille on tukossa.

Muuta

Joukkueiden erikoistilannepelaamisessa ei ole suuria eroja. Joukkueiden ylivoimat sijoittuvat tehdyissä maaleissa sarjassa sijoille kolme ja neljä. Alivoimalla Akatemia on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, kun TUTO on päästänyt viidenneksi eniten.

Seuraa Heitä

Joel Sund #67 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

Romuluinen hyökkääjä on ollut jyväskyläläisjoukkueelle korvaamaton palanen, miehen tehdessä edellisiin neljään otteluun neljä pistettä.

Aki Juusela #61 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on tehtaillut edelliseen neljään otteluun neljä pistettä. Ollut TUTOn hyökkäystenrakentelussa ratkaisevassa roolissa, kun kaikki neljä pistettä ovat tulleet syöttöjen ansiosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle