Tehokas ylivoima kohtaa tiiviin alivoiman - JYP-Akatemia hakee putkelleen katkoa

MESTIS / Ennakko
Markus Ruusu on pelannut viime otteluissa JYP-Akatemian maalilla.
Keskiviikkoillan Mestis-kierroksella JYP-Akatemia saa vieraita Lempäälästä, kun pisteen päässä hurrikaaniryhmästä sijaitseva LeKi tulee vieraaksi. Mestiksen keskikasti on tällä hetkellä todella tasainen ja taistelu pudotuspelipaikasta käy kuumana.

Akatemia tulee illan otteluun neljän ottelun tappioputkessa. Tammikuu ei ole tähän asti vielä kohdellut jyväskyläläisjoukkuetta hellästi, kun seitsemästä ottelusta Akatemia on voittanut vain yhden. Hurrikaaniryhmä on tosin hävinnyt kolme ottelua maalin erolla, ja Jokipojatkin johtivat pitkään 2-1 tehden kolmannen osuman tyhjään maaliin.

Illan vierasjoukkueen tammikuu on mennyt myötäisemmässä tuulessa. Lempääläiset ovat voittaneet viidestä ottelustaan kolme. LeKi tosin tulee Jyväskylään tappio niskassaan, kun lempääläiset hävisivät edellisessä ottelussa IPK:lle luvuin 4-1.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla Akatemia on ollut vahvempi. Viimeksi joulukuussa ennen joulutaukoa pelatussa ottelussa Jyväskylässä hurrikaaniryhmä voitti luvuin 5-2. Kyseisessä ottelussa Valtteri Hotakainen rykäisi 0+4 tehot.

Ratkaisukohdat

Tappioista huolimatta Akatemia ei ole pelannut huonoa jääkiekkoa. Varsinkin edellisessä ottelussa Hermeksen vieraana jyväskyläläisjoukkue pelasi rohkeasti kiekolla ja hyökkäsi monella miehellä. Tehottomuus maalipaikoissa vain painoi edelleen tasaviisikoin pelaamisessa.

Akatemia on ollut edellisissä otteluissa tehokas ylivoimajoukkue. Niin Hermestä kuin Jokipoikiakin vastaan hurrikaaniryhmä teki ainoat maalinsa juurikin ylivoimilla. Akatemia onkin noussut ylivoimatehoissa sarjan kärkinelikkoon. Puolustuspelaamisessa on välillä edelleen vaikeuksia, mutta Akatemia pystyi pitämään Hermeksen poissa maalinedustalta tehokkaasti edellisessä ottelussa.

Joukkueesta varsinkin Waltteri Lehtonen on ollut edellisissä kolmessa ottelussa tehokas, tehden kolme pistettä. Joel Sund on myös tehnyt kolme pistettä ja viimeksi Hermestä vastaan mies oli erittäin hyvällä pelipäällä.

LeKin iloinen ja nopeatempoinen hyökkäyspelaaminen on saanut tällä kaudella vastustajat vaikeuksiin. Lempääläiset ovat tehdyissä maaleissa sarjan keskikastia, mutta parhaimmillaan rullaava hyökkäyspeli on tuottanut hyvin laadukkaita maalipaikkoja ja maaleja. Mikäli Akatemia haluaa voiton napata itselleen, on puolustuspelaamisen oltava parempaa ja tiivistä koko 60 minuutin ajan.

LeKin alivoimapelaaminen on ollut hyvällä tasolla tällä kaudella. Joukkue onkin päästänyt alivoimalla maaleja kolmanneksi vähiten ja tässä tuleekin illan mielenkiintoinen yksityikohta. Pystyykö lempääläiset pysäyttämään Akatemian tehokkaan ylivoiman? Mikäli pystyy, on LeKi vahvoilla illan ottelussa.

Seuraa Heitä

Waltteri Lehtonen #28 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä on nakuttanut edelliseen kolmeen otteluun kolme pistettä ja on ottanut tulosvastuuta yhä enemmän kauden edetessä. Samaa vaaditaan LeKiä vastaan.

Manu Honkanen #25 |

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä on tehtaillut edelliseen kolmeen otteluun myös kolme pistettä. Teki edellisessä ottelussa joukkueensa ainoan maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle