KooKoo reissaa Jyväskylään

MESTIS / Ennakko
Pääseekö Akatemia tuulettamaan toista perättäistä voittoa?
Kuva © Timo Savela
Jyväskylän keskiviikkoillassa toisistaan mittaa ottavat JYP-Akatemia ja KooKoo. Kummallakin joukkueella on mielenkiintoiset lähtökohdat koitokseen.

Jyväskylässä vastakkain asettuvat sarjajumbo JYP-Akatemia ja neljäntenä kujeileva KooKoo. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet kahdesti ja molemmat ottelut ovat päättyneet KooKoon voittoon. Nyt taistelutanner on kuitenkin eri, sillä aiemmat kohtaamiset pelattiin Kouvolassa.

Vierasjoukkue KooKoo on neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Joukkue on näyttänyt kyseisissä otteluissa myös vahvoja otteita, mutta ne eivät ole kuitenkaan voittoihin riittäneet. Toisinaan se on jäänyt kiinni viimeistelystä ja toisinaan ailahtelevuudesta.

Esimerkiksi lauantaina Lempäälässä Kouvolan oranssimustat olivat jo 0-3-tappioasemassa, mutta onnistuivat nousemaan vielä tasoihin. Jari Kauppila oli jopa viedä joukkueensa johtoon 5-3-alivoimalla, mutta lopulta KooKoo taipui voittolaukauskilpailun päätteeksi numeroin 3-4. Paljosta eivät voitot ole jääneet kiinni, mutta lääkkeet tappioputken katkaisemiseksi on löydettävä.

JYP-Akatemian peli on alkanut hiljattain loksahtaa uomiinsa. Hurrikaanipaidat esittivät lauantaina vakuuttavia ja tasapainoisia otteita kotonaan kaatamaen TUTOn numeroin 4-1.

Lauantain ottelusta mainitsemisen arvoista on varsinkin Akatemian alivoimapelaaminen. Jyväskyläläiset eivät päästäneet alivoimalla TUTOa maalipaikoille, ja Oula Palve sekä Topi Nättinen junailivat vieläpä kaksi alivoimaosumaa, jotka siivittivätkin hurrikaaninutut 4-1-voittoon.

Akatemian ongelmana on kuitenkin ollut, että otteet otteluiden välillä vaihtelee liikaa. Tällä kaudella joukkue ei ole vielä kyennyt voittamaan kahta peliä putkeen. Josko sitten tänään ison pahan KooKoon kustannuksella?

KooKoo esittelee Levokarin

Akatemian kokoonpano selviää vasta ottelupäivänä, mutta TUTO-ottelusta ei pitäisi olla suuria muutoksia tulossa. Lauantaina Akatemiassa pelanneista Antti Jaatinen palasi tiistaina takaisin JYPin kokoonpanoon, joten miestä tuskin keskiviikkona peleillä nähdään.

Vierailijoilta poissa ovat pitkäaikaispotilaat Lasse Lappalainen ja Nico Lehto. Loukkaantumisten takia kapealla puolustusmateriaalilla seilannut KooKoo vahvisti tällä viikolla takalinjojaan, kun joukkue palkkasi Pauli Levokarin riveihinsä. Mies nähdäänkin jo keskiviikkoiltana tositoimissa.

Seuraa Heitä

Joel Sund #67 | K-Vantaa

Laitahyökkääjä

20-vuotias hyökkääjä avasi lauantaina pistetilinsä iskemällä kaksi maalia TUTO-verkkoon.

Pauli Levokari #22 |

Puolustaja

Saapui vastikään Kouvolaan 1+1-vuotisella sopimuksella ja on nyt irti ensimmäistä kertaa. Tuo puolustukseen kovuutta ja jämäkkyyttä.

» Lähetä palautetta toimitukselle