Siivittääkö hurjavireinen Likola Akatemian voittoputkeen?

MESTIS / Ennakko
Likola on tuonut Akatemiaan kaivattua maalintekovoimaa.
Kuva © Janne Falck
JYP-Akatemia saa perjantaina vieraakseen K-Vantaan. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet kapuaamaan itsensä voittojen tielle erilaisin vahvuuksin.

JYP-Akatemia näytti keskiviikkona Rovaniemellä kyntensä hakemalla 3−4-vierasvoiton. Maalinteko-ongelmista kärsineelle joukkueelle tämä oli jo toinen kerta kolmeen otteluun, kun jyväskyläläiset iskivät neljä maalia.

K-Vantaa voitti edellisessä ottelussaan Hermeksen lauantaina. Vantaalaiset kärsivät tuossa ottelussa pienoisista ongelmista johtoaseman suojelun kanssa, mutta kestänyt kantti johdatti vantaalaiset viiden ottelun tappioputkeen.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Tuolloin hurrikaaniryhmä oli vahvempi luvuin 3−4.

Venyykö Peltonen ihmeisiin?

Heti maajoukkuetauon jälkeen Akatemian maalipaikkojen luominen oli hieman nihkeää, mutta edellisissä otteluissa se osa-alue on parantunut. Myös viimeistely koki ison parannuksen, kun Arttu Likola palasi joukkueen vahvuuteen.

Jyväskyläläiset ovat myös saaneet kahdessa edellisessä ottelussa vahvan viestin siitä, että maalivahtipeliin löytyy leveyttä. Edelliset kaksi ottelua pelannut Jose Kangaskorte on ollut vakuuttava, ja pelasi lauantaina Kajaanissa uransa ensimmäisen Mestis-nollapelin.

Vakuuttavaksi voidaan sanoa myös vantaalaisten maalivahtipeliä. Aaro Peltonen on ollut lohipaitojen voittojen takeena napsimalla kuudessa edellisessä ottelussa kiekkoja lähes 94 prosentin varmuudella.

K-Vantaan riveistä ylipäätään on juuri nyt vaikeaa sanoa todella heikkoa osa-aluetta. Viimeistelykin on ollut vahvaa ja puolustuksesta on alkanut nousta vakuuttavia yksilöitä Nico Nurmikannan johdolla. Ainoa Simo Mälkiän pienoinen huolenaihe on ollut johtoaseman suojelu, jota nuorekas joukkue ei hirveästi ole ennen marraskuun loppua päässyt harjoittelemaan.

Vantaalaiset toivovatkin, että joukkueen tasainen pelaaminen koko ottelun ajan jatkuu. Se on paras vastaisku nuorekkaan ja luistelevan Akatemian pelityyliin.

Seuraa Heitä

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

Lauantaista lähtien jälleen Akatemian sotisovassa viilettänyt hyökkääjä on hyvässä iskussa. Vaikka alla on kahdeksan peliä kultakypärä Riku Pitkästä vähemmän, joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikka häämöttää vain yhden pisteen päässä.

Juho Rautanen #56 | Ilves

Puolustaja

KHL-kasteensakin saanut Rautanen on ollut vakuuttava vantaalaisten alakerrassa. Pikkuhiljaa myös pisteitä on alkanut syntyä.

» Lähetä palautetta toimitukselle