Maalinteko taas avainasemassa

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Oulussa kohdanneet D-Kiekko ja K-Laser iskevät yhteen keskiviikkona Jyväskylässä. Kauden kaikki kolme kohtaamista voittanut D-Kiekko oli viikonloppuna selvästi vahvempi ja lähtee suosikkina myös keskiviikon otteluun.

Mestiksen tasaisessa karsintasarjassa kaikki ottelut ovat tässä vaiheessa tärkeitä, ja myös keskiviikon kamppailussa on isot panokset. D-Kiekolle voitto tietäisi erittäin hyviä asemia pääsiäispyhien ratkaiseviin vieraspeleihin Titaaneja ja Salamoita vastaan. K-Laserille voitto olisi käytännössä ainoa tapa pysyä mukana taistelussa ensi kauden Mestis-paikoista; tappion jälkeen joukkueen nousumahdollisuudet olisivat enää vähäiset.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran lauantaina Oulussa. Kauden kaksi aiempaakin kohtaamista voittanut D-Kiekko oli parempi selvin 0-5-lukemin. K-Laser ei kuitenkaan ollut niin pahasti alakynnessä kuin tuloksesta voisi päätellä. Molempien joukkueiden maalivahdeille kirjattiin yhtä monta torjuntaa, ja K-Laser hallitsi vielä ensimmäisessä erässä peliä selvästi.

Lauantain ottelu ratkesi yhtäältä K-Laserin tehottomuuteen ja toisaalta D-Kiekon erinomaiseen alivoimapelaamiseen ja maalivahti Ville Vähäsalon loisto-otteluun.

- Meillä oli kyllä paikkoja, mutta oli osittain huonoa tuuria ja terävyyden puutetta, että emme saaneet maaleja aikaiseksi, kommentoi K-Laserin valmentaja Sami Heinula lauantain ottelun jälkeen.

- Laser sai pelata paljon ylivoimaa, ja kun siinä ei tullut onnistumisia, he taisivat tuskastua. Luulen, että ilman maaleja jäämisessä oli ehkä enemmänkin kyse heidän tuskastaan kuin meidän hyvyydestämme, D-Kiekon valmentaja Jukka Ahvenjärvi arvelee.

Karsintojen kahdessa ensimmäisessä pelissä tehottomuudesta kärsinyt D-Kiekko sen sijaan sai lauantaina maalihanat auki ja tehtaili viisi osumaa.

- Pystyimme lauantaina pelaamaan maalitilanteet oikealla tavalla suoraviivaisesti. Esimerkiksi Hannu Päivärinnan tekemä 0-2-maali oli sellainen, joita olen meiltä kaivannut: 1-1-tilanteessa nopea laukaus pakin jaloista, Ahvenjärvi kiittelee.

Laserilla kaksi kovaa kentällistä

Lauantaina D-Kiekon maaleista peräti kolme rakensi joukkueen kakkoskentällinen, joka on ollut aiemmissakin peleissä hyvä, mutta kärsinyt tehottomuudesta. Nopea laituri Teemu Varjamo ja kokenut puolustaja Juha Hanhikoski keräsivät tehot 0+3, ja sairastuneen Riku Silvennoisen tilalle toiseksi pakiksi nostettu Jukka Flyktman iski kaksi maalia. Kentällinen lienee D-Kiekon terävin syömähammas myös keskiviikon pelissä.

Toinen potentiaalinen ratkaisija on D-Kiekon kolmoskentällinen, jonka vaarallisin pelaaja on joukkueen sisäisen pistepörssin johtoon tehoilla 2+2 noussut laituri Olli Hytönen. Myös ketjun kovaa laukova sentteri Tuomo Laukkanen avasi lauantaina maalitilinsä karsintasarjassa. Titaanit-ottelussa kaksi osumaa tehnyt ykköskentällinen pystyy sekin ratkaisuihin, mutta hyökkäyksiin aktiivisesti osallistuvan puolustaja Marko Laurikaisen sairastuminen syö kentällisen ratkaisuvoimaa.

K-Laserin odotukset kohdistuvat lähinnä kahteen ensimmäiseen kentälliseen. Jani Raution johtaman ykkösketjun laituri Sami Eero oli lauantaina joukkueen paras pelaaja, ja myös Marko Lapinkosken ympärille rakennetusta kakkosketjusta löytyy potentiaalisia ratkaisijoita. Kahdessa ensimmäisessä kentällisessä myös puolustus on tasokas. Kokeneiden Sami Siltavirran, Mikko Saavisen ja Jukka Pietilän lisäksi luottomiesten joukkoon on noussut nuori Matti Syrjä.

Laserin kolmoskenttä on sitä vastoin ollut tähän asti yksinomaan ottavana osapuolena. Kentällisen maalitili on vielä avaamatta, ja tehotilastossa se on kerännyt joukkueen synkimmät miinuslukemat. D-Kiekon materiaalissa leveyttä on nähdyn perusteella enemmän, sillä kaikki kolme säännöllisesti pelaavaa kentällistä ovat pystyneet maalintekoon ja nelosketjukin pitämään oman pään puhtaana.

Myös maalivahtipelissä D-Kiekko on lauantain perusteella hieman niskan päällä. Maalissa jatkaa keskiviikkona Ville Vähäsalo, joka Tommi Tervon sairastellessa on noussut jyväskyläläisten ykköstorjujaksi. Oulussa Vähäsalo pelasi nollapelin ja kuului D-Kiekon sankareihin.

Laserin tasaisesta maalivahtikaksikosta Tuomas Kangas torjui viime keskiviikkona voiton Titaaneista, mutta lauantaina D-Kiekkoa vastaan kiekko meni taakse viidesti. Avauspelin Kirkkonummella pelannut Eero Äijälä on varteenotettava vaihtoehto maalin suulle.

D-Kiekon keskityttävä tähän hetkeen

D-Kiekko on lauantain esityksensä ja runkosarjassa ottamiensa voittojen ansiosta selvä suosikki illan ottelussa. Jukka Ahvenjärvi ei kuitenkaan halua ottaa paineita joukkueensa harteille.

- 0-0:sta me lähdemme keskiviikkonakin liikkeelle, se on sekä pelaajien että valmentajan ymmärrettävä. On keskityttävä siihen, mikä on tilanne tässä ja nyt, sillä menneillä ei ole merkitystä ja tulevaisuudesta ei voi tietää, D-valmentaja filosofoi.

- Helppoa pelistä ei tule. Laser on vahva joukkue ja hyvä kiekollisena. Varmasti he taistelevat ja tekevät kaikkensa voittaakseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle