Maalipaikkojen hyödyntäminen teemana - Akatemia pyrkii pois karsintapaikoilta

MESTIS / Ennakko
Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia.
Kuva © Janne Falck
Keskiviikkoiltana matalalennossa liitävä JYP-Akatemia saa sarjajumbon vieraaksi, kun IPK tulee Jyväskylään. Jyväskyläläisjoukkue on valunut jo karsintapaikalle ja mahdollinen pudotuspelipaikka näyttää karkaavan. IPK puolestaan on voinut valmistautua jo hieman pidemmän aikaa putoamiskarsintoihin.

Akatemia tulee illan otteluun kaksi tappiota alla, kun edellisen viikon ainoissa otteluissa sekä KeuPa HT että Kiekko-Vantaa olivat parempia. Hurrikaaniryhmä onkin ottanut vain yhden voiton edellisestä viidestä ottelustaan.

IPK tulee Jyväskylään tappio niskassaan, kun sarjakärki SaPKo kiri päätöserässä ohi. IPK:n koko kausi on ollut hankala, ja joukkue onkin valmistautunut pidemmän aikaa jo putoamiskarsintoihin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa ja illan vierailijat ovat näissä niskan päällä kahdella voitollaan. Viimeksi helmikuun alussa IPK otti kotonaan Akatemiasta 2−1-voiton.

Ratkaisukohdat

Akatemian kausi on uuden vuoden jälkeen lähtenyt jyrkkään alamäkeen. Hurrikaaniryhmä on ottanut vain kaksi voittoa uuden vuoden jälkeen, mutta joukkueen otteissa ei ole silti näkynyt luovuttamisen merkkejä.

Akatemia saa luotua joka ottelussa tarvittavat maalipaikat voittoon. Mailan puristaminen ja tietynlainen rentous on ollut tipotiessään, vaikkakin jyväskyläläisjoukkue on tehnyt ylivoimalla neljänneksi eniten maaleja sarjassa. Vielä kun tappioita on tullut monta putkeen, on joukkueen itseluottamus ollut matalalla.

Ottelusta muodostuukin todennäköisesti tiukka ja vähämaalinen mittelö, niin kuin joukkueiden aikaisemmatkin kohtaamiset. IPK ei ole myöskään maaliverkkoja tällä kaudella paljon venytellyt, sillä iisalmelaiset ovat tehneet vähiten maaleja sarjassa.

Tähän apua ja muutenkin hyökkäyspäähän lisää vaarallisuutta on tuonut Ainars Podzins. Latvialainen teki avausottelussaan perjantaina voittomaalin, ja hän muodostikin vaarallisen ketjun yhdessä Aatu Hämäläisen ja Juha Virtasen kanssa.

Ottelu ratkeaa siihen, kumpi on terävämpi maalipaikoissaan. IPK:n alivoima on päästänyt sarjassa eniten, joten tässä piilee Akatemian oljenkorsi voittoon. Iisalmelaisten avaimet voittoon ovat siinä, miten he pääsevät kotijoukkueen kovan ja aktiivisen karvauksen alta kiekollisena.

Seuraa Heitä

Riku Tiainen #11 |

Laitahyökkääjä

KeuPaa vastaan kaksi syöttöpistettä edellisessä kotiottelussa on alkanut löytämään oivaa virettä. On löytämässä paikkaansa kakkosketjusta, ja tehoja tarvitaan, jotta joukkueen kurssi kääntyy.

Roberts Locans #42 |

Oikea laitahyökkääjä

Mies hankittiin maalintekijäksi, mutta on ollut tähän mennessä pettymys. Edellisessä ottelussa kuitenkin sarjakärkeä vastaan kaksi maalia, joten löytyykö maalijyvä Jyväskylässäkin?

» Lähetä palautetta toimitukselle