Karsintasarja uhkaa Akatemiaa - Hermes saa Edelmannin takaisin

MESTIS / Ennakko
Hermes on ollut niskan päällä keskinäisissä kohtaamisissa.
Perjantai-iltana JYP-Akatemia saa vieraakseen Hermeksen. Akatemia tulee illan otteluun voitto takataskussaan ja hurrikaaniryhmä pyrkii pois karsijan paikoilta. Hermes puolestaan taistelee kiivaasti sarjan kolmannesta sijasta.

JYP-Akatemia tulee hyvin levänneenä illan otteluun, sillä edellinen ottelu on edellisen viikon lauantailta, jolloin jyväskyläläisjoukkue kaatoi vieraskentällä TUTOn luvuin 4-1. Edellisistä viidestä ottelustaan Akatemia on voittanut kaksi ottelua.

Hermes pelasi keskiviikkona Peliittoja vastaan kotonaan ja otti voiton luvuin 7-4. Näin kokkolaisryhmä sai orastavan tappioputken poikki. Viidestä edellisestä ottelustaan Hermes on voittanut kolme.

Akatemia ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja jokaisella kerralla Hermes on ollut vahvempi. Näissä otteluissa Akatemian puolelta Waltteri Lehtonen on ollut tehokkain kolmella pisteellä, kun Hermeksen puolelta Antti Paavilainen on ollut tehokkain neljällä pisteellä.

Ratkaisukohdat

Akatemian helmikuu oli vaikea, sillä jyväskyläläisjoukkue otti vain kaksi voittoa. Itseluottamus nuoressa joukkueessa on ollut koetuksella, ja iso voitto edellisestä ottelusta toi varmasti aimo annoksen itseluottamusta. Tästä huolimatta Akatemia tarvitsee kovasti pisteitä välttääkseen karsintasarjan.

Joukkueen tekeminen oli sitoutunutta ja isonumeroinen tappio IPK:lle edellisessä kotiottelussa selkeästi herätteli Akatemian. Mikäli Akatemia voiton haluaa napata illan ottelusta, on joukkueen pysyttävä sovitussa pelisuunnitelmassa paremmin kiinni.

Akatemian on myös pyrittävä olemaan hyökkäyspelaamisessaan kiekollisena rohkeampi. Hallintavaiheiden aikana Akatemian pitäisi uskaltaa vain vyöryttää hyökkäyksiään aiempaa enemmän ja olla päättäväisempi maalipaikoissa.

Hermeksen helmikuu oli hieman valoisampi kuin Akatemialla, sillä kokkolaisryhmä otti kolme voittoa. Kaiken kaikkiaan helmikuu oli myös kokkolaisille hankala.

Kokkolaisten hyökkäyspelaaminen on kuitenkin toiminut. Hermes on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja sarjassa, ja joukkueen ylivoimakin on alkanut tuottaa tulosta aiempaa paremmin. Tässä on Hermekselle illan otteluun yksi täsmäase, sillä Akatemian puolustuspelaaminen on ollut sekavaa.

Mikäli Akatemia saa vierailijoiden hyökkäyspelaamisen torjuttua ja samalla omaa hyökkäyspelaamistaan rohkeammaksi, on heillä saumat voittoon. Hermes saa maalilleen takaisin Mikael Edelmannin pelikieltonsa jälkeen, mikä tuo rauhaa joukkueen puolustuspelaamiseen.

Seuraa Heitä

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Kapteenilta on odotettu vastuunkantoa pisteiden valossa, ja mies vastasikin huutoon edellisessä ottelussa tehtaillen kaksi pistettä. Samaa tarvitaan runkosarjan lopuissakin otteluissa.

Joonas Huovinen # | Asplöven

Laitahyökkääjä

Vähän synkemmän vaiheen jälkeen miehen otteissa on näkynyt piristymisen merkkejä. Tästä osoituksena edellisessä ottelussa maali.

» Lähetä palautetta toimitukselle