Paraneeko JYP-Akatemian puolustuspelaaminen espoolaisia vastaan?

MESTIS / Ennakko
Akatemian ja Unitedin aiemmat kohtaamiset ovat olleet vauhdikkaita.
Kuva © Petteri Äikäs
Keskiviikkoillan Mestis-kierroksella JYP-Akatemia saa vieraakseen Espoo Unitedin. Akatemian alku uudelle vuodelle ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Unitedin alku uudelle vuodelle on sen sijaan ollut parempi.

JYP-Akatemia tulee illan otteluun voitto takataskussaan, kun jyväskyläläisjoukkue kävi hakemassa edellisellä kierroksella täydet pisteet Heinolasta. Tätä ennen hurrikaaniryhmä oli hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin lukemin 3-9, ensin TUTOlle vieraissa ja viime perjantaina kotonaan paikallispelissä KeuPa HT:lle.

Espoolaiset tulevat illan otteluun häviö niskassaan, kun United hävisi edellisellä kierroksella Hokille voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 3-4. Tätä ennen espoolaiset olivat voittaneet kolme ottelua putkeen ja ovat muutenkin viiden ottelu putkessa, joista on tullut pisteitä mukaan.

Joukkueet ovat tällä kaudella ottaneet kahdesti yhteen ja molemmat joukkueet ovat voittaneet kertaalleen. Espoolaiset tulevatkin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Jyväskylään, kun edelliset kohtaamiset ovat olleet Espoossa.

Ratkaisukohdat

Akatemia päätti edellisen vuoden kolmen ottelun voittoputkeen. Itseluottamus olikin koholla nuoressa hurrikaaniryhmässä, mutta viime viikon isot tappiot olivat iso kolaus itseluottamukselle. Akatemia kuitenkin ryhdistäytyi edellisessä ottelussa Peliittoja vastaan. Samaa vaaditaan illan ottelussa, sillä United on parantanut otteitaan koko ajan.

Akatemian oman maalinedustan puolustaminen on ollut huonolla tasolla. Edellisessä kotiottelussa KeuPaa vastaan keuruulaiset tekivät viisi ensimmäistä maaliaan maalin edestä liian helposti. Peliitatkin tekivät kolme neljästä maalistaan maalin edestä. Akatemian pitää olla tylympi oman maalinsa edessä, mikäli joukkue voiton mielii Unitedia vastaan ottaa.

Muutos on ollut suuri, sillä ennen uutta vuotta Akatemia päästi kolmeen otteluun vain kolme maalia. Tämän vuoden puolella Akatemia on päästänyt kolmeen otteluun 22 maalia. Puolustuspelin on oltava illan ottelussa tiivimpää. Se lähtee järkevästä karvauspelaamisesta, jossa muistetaan puolustusvalmius, eikä karvata liian syvältä liian monella pelaajalla. Myös keskialueen puolustuspelaamisen pitää olla tiivistä koko viisikon voimin.

Jos Akatemialla on ollut puolustuspelaamisessaan ongelmia, illan vierasjoukkueella se on ollut hyvällä tasolla. Espoolaiset ovatkin edelliseen kolmeen otteluun päästäneet vain neljä maalia. Tähän on auttanut Unitedin maalilla hyvässä vireessä ollut Rasmus Tirronen, joka on torjunnoillaan joka ottelussa antanut espoolaisille mahdollisuuden voittoon.

Akatemialla on ollut vaikeuksia tällä kaudella nopeasti ja laadukkaasti peliä kääntäviä joukkueita vastaan. Espoolaiset kääntävät peliä nopeasti riiston jälkeen, joten Akatemian pitää olla huolellinen ja varovainen kiekon kanssa. Myös Unitedin aktiivinen karvauspelaaminen voi tuottaa ongelmia kotijoukkueelle.

Muuta

Espoolaisten nuoret ovat ottaneet askeleita viime aikoina oikeaan suuntaan. Varsinkin Emil Oksanen ja Niklas Tikkinen ovat olleet hyvin esillä edellisissä otteluissa. Oksanen on muun muassa tehnyt edellisiin viiteen otteluun neljä pistettä, kuten myös Tikkinen. Akatemian puolelta esille on noussut Kai Lehtinen, joka on tehnyt kuusi pistettä edellisissä viidessä ottelussa. Arttu Likola on myös tehnyt kuusi pistettä viidessä edellisesssä ottelussa.

Seuraa Heitä

Kai Lehtinen #29 | Espoo United

Puolustaja

Lehtinen on ollut edellisissä viidessä ottelussa hyvässä vireessä pisteiden valossa tehden kuusi pistettä. Samanlaista panosta tarvitaan illan ottelussa.

Niklas Tikkinen #55 |

Puolustaja

Tikkinen on nostanut tasoaan pitkin kautta. Mies on alkanut käyttämään laukaustaan enemmän hyödyksi, tästä todisteena kaksi maalia edelliseen kolmeen otteluun. Itseluottamus on varmasti koholla, ja Akatemian pitää olla hänen kanssa varuillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle