Putkienjatkotalkoot Mikkelissä

MESTIS / Ennakko
Juhliiko Jukurit LeKin kustannuksella keskiviikkona?
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Mestiksen keskiviikkoillassa nähdään neljä kamppailua. Jatkoajan kierroksen pääotteluna nähdään sarjajohtaja Mikkelin Jukureiden ja sarjan vahvasti aloittaneen, mutta myöhemmin pahasti romahtaneen Lempäälän LeKin kamppailu, jossa jommankumman voittoputki (Jukurit neljä ottelua ja LeKi kolme) tulee katkeamaan.

Mikkelissä kohtaavat Mestiksessä sijoilla yksi ja seitsemän sijaitsevat Jukurit ja LeKi. Mikkeliläisillä on allaan neljän ottelun voittoputki ja koko kausi on mennyt vakuuttavissa merkeissä, sillä joukkue on hävinnyt vain seitsemän ottelua.

LeKin kausi alkoi lupaavasti, mutta yhdeksän ottelun mittaiseksi venähtänyt tappioputki murskasi hyvän alun ja päävalmentaja Marko Keskinen sai sen johdosta lähteä, tosin omasta aloitteestaan, joukkueen peräsimestä. Uusi päävalmentaja Miikka Kuusela onkin tuonut uutta ryhtiä joukkueeseen ja lempääläläiset seilaavat tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa.

LeKin päävalmentaja Kuusela lähtee joukkueineen hyvillä mielin Mikkeliä kohti.

- Lähdemme hakemaan kolmea pistettä. Meidän täytyy olla heti alusta alkaen valmiina ja saada hyvä liike aikaan sekä ylläpitää hyvä vaihtokuri. Mikkeli on hyvä paikka näyttää osaamistamme ja nauttia pelaamisesta, toteaa päävalmentaja Kuusela.

LeKin mukaan lähtee Ilveksestä maalivahti Ville Kolppanen ja puolustaja Konsta Mäkinen, joka nousee Petteri Frimanin tilalle kokoonpanoon. Tapparan hyökkääjä Niclas Lucenius tulee korvaamaan loukkaantunutta Jaakko Pellistä.

Kierroksen muut ottelut:

HCK-Sport

Keravalla kotijoukkue HCK:lla on mielessä reilun viikon takaisen voiton uusiminen Vaasan Sportista. Alla painaa mieltä kuitenkin kaksi edellistä nihkeää peliä TUTOa ja Jukureita vastaan. Joukkueen päävalmentaja Sami Ranta haluaa kitkeä pois virheet, joita joukkue on tehnyt viime peleissä.

- Lähtö otteluun pitää olla huomattavasti paremmalla tasolla. Pelikuri on säilytettävä koko illan ajan. Liian usein on viisikoilla käynyt niin, että kaksi tekee hommia ja kolme vain katselee vierestä, mies kertoo.

Kotijoukkueelta on loukkaantumisen vuoksi kokoonpanosta poissa hyökkääjä Mikael Salmivirta. Lisäksi puolustaja Tero Konttisen ja hyökkääjä Miikka Lindholmin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Sportin kahdeksan ottelun pisteputki katkesi nololla tavalla lauantaina kotona, kun SaPKo onnistui viime minuuteilla nousemaan takaa vaasalaisten ohi voittoon. Keravalla nähdäänkin varmasti ärsytetty kotkalauma, jonka tavoitteena on ottaa revanssimielessä voitto HCK:sta.

Vaasalaiset saavat pitkältä potilaslistaltaan kapteeni Antti Uiton takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Hyökkääjä Mika Halava puolestaan jättää reissun väliin lievän jalkavamman takia. Maaliin palaa kolmen ottelun tauon jälkeen Jonathan Iilahti.

Jokipojat-SaPKo

Viime keväänä puolivälierissä toisensa kohdanneet Jokipojat ja SaPKo asettuvat jälleen nokikkain, kun Jokipojat isännöi kauden toista keskinäistä Mehtimäellä. Lokakuussa pelattu joukkueiden kauden ensimmäinen vääntö päättyi ärjypaitojen selvään 2-5-voittoon.

Sarjataulukossa kuudentena majailevan Jokipoikien viime pelit ovat kulkeneet voittojen ja tappioiden suhteen vuorotahdilla. Edellisessä ottelussaan Heinolan Peliittoja vastaan joensuulaiset kuitenkin murskasivat Peliitat takoen taululle tylyt loppunumerot 7-2.

- Jonkinlaista ketsuppipullo-ilmiötä saatiin aikaiseksi ja pitkästä aikaa myös ylivoimamaaleja. Myös (Juuso) Rajalan kentän onnistumiset, näin me tarvitsemme näitä miehiä, että pisteitä alkaa herua. Meillä ei ollut tänään yhtään heikkoa lenkkiä, sanaili joensuulaisten päävalmentaja Mikko Haapakoski Peliitat-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

SaPKo puolestaan on hävinnyt edellisistä viidestä ottelustaan neljä, mutta kolmesta viime ottelusta on mukaan tarttunut pisteitä ja edellinen peli päättyi upeaan vierasvoittoon Vaasan Sportista. Sarjajumbon täytyykin repiä voitosta uutta virtaa peliinsä, jos se aikoo vielä nousta pohjamudista taistelemaan pudotuspelipaikasta.

Molemmat joukkueet kärsivät poissaoloista. Jokipojilta puuttuu ainakin Peliitat-pelistä yhden ottelun pelikiellon saanut latvialaispuolustaja Mārtins Jakovlevs. Bluesista lainalla ollut maalivahti Lars Volden palasi puolestaan omaan seuraansa, joten joukkueen maalilla aloittanee Antti Rautiola.

SaPKolta varmuudella sivussa ovat puolustat Lasse Lappalainen ja Anssi Virkki, sekä maalivahti Anssi Pesonen, jonka loukkaantumisen myötä joukkueen maalille saapui lainalle Lukosta viikon kolmeen otteluun uusvanha tuttavuus - tanskalaiskassari Simon Nielsen. Myös keskushyökkääjä Santeri Halme on todennäköisesti sivussa savonlinnalaisten kokoonpanosta.

Hokki-JYP-Akatemia

Kajaanissa nokikkain ovat miehistövajauksesta viime aikoina kärsinyt Hokki ja pistetahtinsa uudelleen löytänyt JYP-Akatemia. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vain puolitoista viikkoa sitten. Tuolloin Hokki korjasi pisteet Jyväskylässä 5-4 lukemin, vaikka Akatemia olikin taistossa selvästi niskan päällä.

Revanssia hurrikaanit lähtevät hakemaan mainiossa vireessä. Kaksi peräkkäistä voittoa ovat joukkueelle harvinaista herkkua. Lähtöasemat Kajaaniin matkatessa ovat mainiot, sillä niin väkevä edellinen esiintyminen keskiviikon isäntiä vastaan oli.

Hokki paini viime viikon vajaamiehisenä, mutta sekään ei täysin selitä ryhmän heikkoa virettä, joka on kantanut jo pidemmän ajan. Kajaanilaisten vahvuudesta kertoo kuitenkin heikommillakin esiintymisillä väännetyt maalin voitot, jotka ovat taanneet sarjasijoituksen säilymisen kärkikahinoissa.

- Vaikeudet vahvistavat, kun ne käsittelee oikein ja näillä kokemuksilla on keväällä käyttöä, tavoite on kuitenkin pelata pudotuspeleissä, päävalmentaja Petri Mattila pohdiskeli.

Edellisessä ottelussa Peliitat kuitenkin pöllytti Hokkia tylysti tämän kotikentällä 3-0. Akatemia taas otti vakuuttavan voiton kehnosti pelanneesta K-Vantaasta.

Akatemian maalilla jatkanee loistavan ottelun lauantaina pelannut Sami Rajaniemi. Kokoonpano säilyy muutenkin paikallaan ilman suurempia muutoksia. Erityistarkkailuun sietää ottaa mitä mainiota pistenälkää viime aikoina osoittanut kultakypärä Oula Palve.

Hokki kärsii edelleen loukkaantumisista, vaikka Casper Santanen ja Miska Humaloja kaukaloon palaavatkin. Teemu Virtala ja Ville Määttä ja edellisessä taistossa iskua ottanut Jesse Häkkinen ovat ainakin keskiviikkoisesta kamppailusta poissa.

Pitkäaikaisemmista poissaolijoista itseään parantelevat Jussi Makkonen ja Ville Eskelinen. Armeijan vihreät tuottavat myös kokoonpanomuutoksia, kun Artturi Karjalainen ja Harri Pälve ovat sivussa. Sen sijaan Sakari Manninen ja Mika Koivisto pääsevät kaukaloon tuulettumaan hurrikaania kesyttämään.

- Kokoonpano elää jatkuvasti, emmekä pelaa kahta peliä samoilla kentällisillä. Nyt nähdään miten reagoimme joukkueena ja yksilöinä tilanteeseen. Miten otetaan lisää vastuuta ja miten kannetaan se vastuu, Hokki-käskijä Mattila sanaili poissaolojen vaikutuksista.

» Lähetä palautetta toimitukselle