Viime kauden finalistit kohtaavat

MESTIS / Ennakko
Hallitseva Mestismestari, Mikkelin Jukurit, saa perjantaina vastaansa viime kauden finaalivastustajansa KooKoon. Kumpikaan joukkue ei ole vielä tämän kauden aikana jäänyt pisteittä.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjan aikana poikkeuksellisesti vain kerran Mikkelissä. Tuo peli päättyi Jukurien 4-2-voittoon, mutta Kouvolasta runkosarjaykkönen ei täyden pistesaaliin kanssa kotimatkalle päässyt kertaakaan. 4-4-tasapelin lisäksi KooKoon pistepussia lihottivat 3-2- ja 2-4-voitot. Finaalisarjassa mestarit osoittivat olevansa mestaruuden arvoisia, ja kukistivat KooKoon suoraan kolmessa ottelussa, tylyin 5-1-lukemin.

Kumpikin joukkue on uudistunut viime kaudesta: KooKoo noin kentällisen ja Jukurit lähes puolen joukkueen verran. Viime vuoden runkosarjakohtaamisten parhaita Jukuri-miehiä olleet Jarno Honkonen (2+3) sekä Jari Korhonen (2+3) eivät kuulu tämänkautiseen joukkueeseen. Kouvolalaisista parhaiten viime kaudella Jukureita vastaan onnistuneet Tony Grönroos (2+3) sekä tatu Kattelus (1+4) sen sijaan yrittävät kerätä pisteitä Mikkelistä tälläkin kaudella.

Tämä kausi

Kumpikin joukkue on vielä vailla tappiota. KooKoo on onnistunut lyömään kotonaan TuTon sekä KalPan sekä hakemaan arvokkaat vieraspisteet Vaasasta. Jukurit taas on voittanut kotonaan FPS:n, vieraissa Hokin sekä päätynyt tasatulokseen Kokkolassa.

Maalivahtitilaston kärkisijoja miehittävät KooKoon Grahn sekä Jukurien Nikkilä. Grahn on pelannut kaikki joukkuensa pelit, ja joutunut antautumaan vain kolmesti. Grahnin tavoin myös Nikkilä on pelannut jo yhden nollapelin. Yhteensä kiekkoa on kaivettu hänen takaataan kuusi kertaa.

Jukurien Perttu Ahvenainen ja Kari Riepponen eivät pelaa ottelussa. Ilman peliaikaa jääneet pelurit hakevat tuntumaa Imatran Ketterän riveistä. KooKoolta ovat poissa loukkaantuneet Mikko Koivistoinen sekä Jari Keltanen. Viime pelistä kuumeen takia sivussa ollut puolustaja Mikko Outinen sen sijaan lienee kokoonpanossa.

Otteluun saapunee runsain mitoin myös vierasjoukkueen kannattajia, sillä Kouvolasta lähtee fanibussi. Matkasta kiinnostuneet voivat kysyä lisätietoja KooKoon toimistolta.

» Lähetä palautetta toimitukselle