Jatkaako KooKoo myötätuulessa?

MESTIS / Ennakko
Illan ottelussa kohtaavat vahvassa myötätuulessa seilaava KooKoo ja sarjakolmonen Jukurit. KooKoo on viime aikoina ollut varsin mainiossa vireessä, sillä joukkueen tappioton putki on venynyt jo 10 ottelun mittaiseksi. Viimeksi KooKoo hävisi 30.10. Tällöin vastassa oli juuri Mikkelin Jukurit.

Vaikka KooKoolla onkin kova vire päällä, ei historia kuitenkaan ole kovin mairitteleva kouvolalaisryhmälle. Jukurit on ainoa joukkue, jota KooKoo ei ole tällä kaudella voittanut. Koko Mestis-aikana ei Mikkelistä ole illan vierasjoukkueelle voittoa herunut.

Illan ottelussa esiintyy yksi sarjan kovimmista kotijoukkueista. Jukurit on päästänyt tähän mennessä vain 20 maalia kotonaan. Tiiviin puolustuksen lisäksi maalivahti Tommi Nikkilä on esittänyt kotikaukalossaan mainioita otteita. Tänä iltana vastassa on sarjan toiseksi paras vierasjoukkue, joten sekä Nikkilän että koko Jukuriryhmän pitää esittää hyviä otteita, mikäli he haluavat pitää pisteet Mikkelissä.

KooKoo on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Maalivahti Carl Grahnin loukkaantuminen ja Mikko Pukan lainasopimus Tapparaan ovat kuitenkin heikentäneet KooKoon peräpäätä. Maalissa KooKoolla pelanneekin Sami Heikkinen. Vaikka Heikkinen onkin varsin kelpo vahti, ei hän kuitenkaan perusvarmuudeltaan ole Grahnin tasoa.

KooKoon puolustajapari Mälkiä ja Outinen tulee olemaan vaikeuksissa Jukuri-pyörityksessä, sillä Jukurien kookas hyökkäyskalusto tulee varmasti aiheuttamaan pienikokoisille puolustustajille päänvaivaa. Myös Jani Haapalaisen ja Mika Rissasen on nostettava tasoaan edellisestä KalPa- ottelusta. Jukurit tulee varmasti rankaisemaan, mikäli helppoja virheitä tulee entiseen malliin.

KooKoon hyökkäyskalusto on kärsinyt hieman loukkaantumisista. Petri Anttila on koko loppukauden sivussa. Marko Levänen sai kiekon päähänsä Vaasassa ja jättänee tämän pelin väliin. Timo Nurmberg lepäsi KalPa-pelin lievän polvivamman takia. KooKoon tähtihyökkääjä on oletettavasti taas täydessä iskussa Mikkelissä, mikäli joukkueen lääkäri vaan antaa miehelle luvan pelata. Maalitykki Ossi Louhivaara sen sijaan lienee sivussa. Louhivaaran olkapäävamman kanssa ei haluta ottaa riskiä, vaan miehen annetaan toipua rauhassa aina joulutaukoon asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle