Ensimmäinen katkon paikka

MESTIS / Ennakko
Nahinaa ei taatusti tule kolmannestakaan ottelusta puuttumaan.
Kuva © Teemu Eirtovaara
KooKoon ja Jukureiden välinen finaalisarja on mikkeliläisille 2-0-tilanteessa, ja keskiviikkona Jukureilla on mahdollisuus voittaa Mestis-mestaruus kotiyleisönsä edellä. Vieläkö KooKoo pystyy kampeamaan voittoon?

Mikkelin Jukureilla on mahdollisuus ottaa historiansa viides Mestis-mestaruus ja ensimmäinen seitsemään vuoteen, kun se kohtaa KooKoon finaalisarjan kolmannessa osaottelussa. Jukurit on ottanut kaksi vakuuttavaa voittoa ja johtaa finaaleita otteluvoitoin 2-0.

Jukurit on ollut läpi kauden ja pudotuspelien tasaisen vahva. Mikkeliläisten puolustus on pelittänyt myös finaaleissa äärettömän hyvin, ja viimeisenä lukkona maalilla kiekot on varmasti poiminut italialaismaalivahti Andreas Bernard. Jukurit on onnistunut myös finaaleissa tukkimaan keskialueen vahvasti pakottaen KooKoon joko heittämään kiekon päätyyn tai syöttämään pelivälineen vaikeaan paikkaan, josta keltapaidat ovat lopulta saaneet ronkittua kiekon itselleen.

Vaikka viime kohtaaminen päättyikin Kouvolassa Jukurien 3-7-vierasvoittoon, niin tulos ei kerro koko totuutta ottelusta. KooKoolla oli pelissä hyviä hetkiä, jolloin mikkeliläiset olivat suorastaan helisemässä. Oranssimustat kuitenkin vaikeuttivat omaa peliänsä huolimattomilla puolustuspään virheillään, joista Jukurit rankaisi armotta.

Mikäli KooKoo jättää virheensä pois ja keksii keinon murtaa keltapaitojen puolustuksen, on kouvolalaisilla hyvät eväät voittoon.

- Tuollaisista joukkuetta vastaan ei ole varaa lahjoittaa maaleja. Viidestä maalista kolme oli täysin lahjoja, harmitteli KooKoon päävalmentaja Juha Juujärvi maanantaisen ottelun lehdistötilaisuudessa.

- Lahjamaalit pois, niin peli olisi ollut tasan, Juujärvi jatkoi samassa lehdistötilaisuudessa.

Illan ottelusta ovat varmuudella poissa KooKoon Matt Nickerson ja Jukurien Patrik Lostedt, jotka kärsivät kolmen ottelun pelikieltoa maanantaisesta nyrkkitappelusta. Muuten joukkueiden kokoonpanoihin ei ole suurempia muutoksia tulossa.

KooKoon maalin suulla saattaa aloittaa Kristian Järvinen, sillä ensimmäisessä finaaliottelussa yliajetuksi joutuneella Mikko Rämöllä oli maanantain ottelussa nähtävissä pientä vammaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle