Sarjataulukon tyvipäästä tukalat vieraat Mikkeliin

MESTIS / Ennakko
Herättääkö kovanyrkki Patrik Lostedt Jukurit syväunesta?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jukurit ja JYP-Akatemia iskevät yhteen toistamiseen tällä viikolla. Keskiviikkona pelatussa kamppailussa Akatemia oli maalein 2-1 parempi.

Asetelmat otteluun on sikäli herkulliset JYP-Akatemian kannalta, että keskiviikon ottelussa mustapaitainen kotijoukkue oli askeleen edellä lähes koko ottelun.

Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä majaileva Akatemia on osoittanut viimeisen kuukauden aikana pirteitä otteita, vaikka tulos ei ole aina seurannutkaan tekemistä.

− Me elämme joukkueen kanssa voimakasta kasvukautta. Oppimisprosessi on edelleen kesken. Jotkut osa-alueet toimivat, jotkut eivät, toteaa suoraan päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi.

Piristyneistä otteista huolimatta päävalmentaja Ahvenjärven lanseeraama tavoite pudotuspelipaikasta on edelleen lähes utopistinen. Matkaa tuohon viivaan on juuri nyt 13 pistettä. Akatemia-käskijä ei ole sarjataulukkoa tai piste-eroja tuijotellut.

−  En ole piste-eroja katsellut, vaan valmistaudumme jokaiseen otteluun laadukkaasti. Keskiviikon peli Jukureita vastaan oli keskiviikon peli, ja lauantaina kirjoitetaan uusi tarina.

JYP-Akatemian kokoonpanot ovat vaihdelleet pitkin kautta rajustikin. Osasyyt löytyvät loukkaantumisista, mutta suurimman vaihtelun aiheuttaa kuitenkin Liiga-joukkue JYPin kokoonpanomuutokset.

Suurin muutos alkusyksyyn löytyy joukkueen tasaisemmasta suorittamisesta otteluiden sisällä. Nuorta joukkuetta piinanneet "mustat hetket" ovat vähentyneet olellisesti, mikä on suurin syy siihen, että pistepotti on kasvanut aiempaa ripeämmin. Ahvenjärven mukaan pelitapaa ei ole rukattu kauden aikana mihinkään suuntaan.

−  Me emme ole muuttaneet pelitapaamme kauden aikana. Pienet asiat on tehty paremmin, ja suunta on nyt oikea, päätti hurrikaaniluotsi.

Akatemia pääsee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Mikkelissä mietitään syntyjä syviä

Jukurit on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen. Ei jääkiekkoilullisista syistä valmentajaa vaihtamaan joutunut mikkeliläisseura on valahtanut sarjataulukossa sijalle kuusi.

Jukurit on kyennyt viimeisessä neljässä ottelussa vain seitsemän kertaa maalintekoon, ja siinä lienee yksi suurimmista vaikeuksista juuri nyt. Maalinteon sietämätön vaikeus on kulminoitunut ylivoimapelaamiseen, jossa jukuripelaajat siirtelevät vastuuta heikosta itseluottamuksesta johtuen.

Perjantai-illan kamppailussa HCK:ta vastaan pyöri todellinen mikkeliläinen ketjuruletti - tuloksetta. Jukurit onkin yllättäen lauantain otteluun jopa pieni altavastaaja, sillä tällä kaudella keskinäisten kohtaamisten pisteet ovat JYP-Akatemialle 7-5, ja joukkueiden suunta on päinvastainen.

Seuraa Heitä

Dennis Saikkonen #45 |

Maalivahti

Sveitsin, Ruotsin ja Suomen kansalaisuudella varustettu 21-vuotias maalivahti debytoi lauantaina Akatemian maalin suulla.

Patrik Lostedt #34 |

Laitahyökkääjä

Pelaaja, joka painaa kentällä aina sata lasissa. Lostedt on tärkeä pelaaja ennen kaikkea alivoimilla, koska ei pelkää heittäytyä minkään laukauksen tielle.

» Lähetä palautetta toimitukselle