Keinäsellä paljon torjuttavaa

MESTIS / Ennakko
Kierroksen etukäteen selvin ottelu, jossa voittajasuosikista ei ole epäselvyyttä. Siinä missä Jukurit on sarjan suurin mestarisuosikki ja pelannut kaksi kautta kotonaan lähes tappioitta, on FPS:llä iso työ päästä edes pudotuspeleihin heikentyneellä materiaalillaan. Forssalaisten puolustus ei ole erityisen tiivis, ja se ei ole hyvä juttu lähdettäessä haastamaan Jukureita vieraissa.

Pientä epävarmuutta Jukureiden suorituksesta aiheuttaa joukkueen vasta päättynyt evakko remontoidusta kotikaukalostaan yhdistettynä pelaajiston suureen vaihtuvuuteen, mutta materiaali mikkeliläisillä vahvistuu jatkuvasti. 4-4 päättyneessä avausottelussa Hermeksen vieraana uutena miehenä hyökänneen Tero Koposen (ex-SaPKo, TuTo) lisäksi paluun tekevä keskushyökkääjä Petri Lehtonen saattaa pelata jo keskiviikkona kasvattajaseuraansa vastaan.

FPS:n kauden avaus oli positiivinen. Vaikeista lähtökohdista huolimatta joukkue oli KalPaa terävämpi maalintekokilpailussa luvuin 7-4, mutta Jukureita vastaan samanlaisella avointen ovien taktiikalla tuskin pärjätään. HPK:sta lainassa olevan Olli Sillanpään lisäksi FPS saa vahvistuksekseen Andrei Makrovin, kun Makrovin pelilupa-asiat saatiin kuntoon ennen keskiviikko-illan ottelua.

Erityisen mielenkiintoinen Kalevankankaan kauden avausottelu on FPS:n maalivahdille Pasi Keinäselle ja Jukureiden hyökkääjäkolossi Ville Kiiskiselle. Keinänen torjuu entisessä kotihallissaan, ja Kiiskinen teki lopullisen läpimurtonsa Mestiksen huipulle viime kaudella nimenomaan illan vastustajan FPS:n paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle