FPS palaa tositoimiin Mikkelissä

MESTIS / Ennakko
Torstai-illan kiekkonäytelmässä Kalevankankaalla kohtaavat tiistaina väkevästi sarjatauolta palannut sarjakärki Jukurit sekä edellisten viikkojen selkeästä piristymisestään huolimatta sarjan perää pitävä FPS.

Jukurit pelasi tiistaina yhden kauden parhaista otteluistaan Kouvolassa jättäen KooKoon aseettomaksi voittokamppailussa. Edellisen kotipelin shokkitappio HeKille toimi varmasti hyvänä muistutuksena valmistauduttaessa tiistain peliin ja oletettavasti vaikutus on sama myös tulevaan FPS:n kohtaamiseen, jossa kotiyleisölle pyritään näyttämään vaihteeksi sitä parasta osaamista.

- Sama työmoraali täytyy olla seuraavassakin pelissä ja viedä tämä tekeminen Mikkeliin. Tiivis joukkuepelaaminen pitää olla myös seuraavassa ottelussa, jotta saadaan hyvä peli alle. Meillä ei ole varaa lähteä katselemaan, kuka tulee vastaan. Olemme varmaankin oppineet HeKi-ottelusta ja uskon, että pojat ovat valmiita pelaamaan, totesi päävalmentaja Reijo Ruotsalainen Kouvolan voitto-ottelun jälkeen.

KooKoota vastaan kaukalossa nähtiin suoraviivainen Jukurit, joka aiemmista peliesityksistään poiketen ajoi siekailematta maalinedustalle. Erikoistilannepelaaminenkin toimi kohtalaisesti. Alivoimalla Jukureita on ollut todella vaikea yllättää ja nyt myös ylivoimassa alkaa taas olla oikea meininki vaikka laukauksia siinä vielä turhan paljon säästelläänkin.

Poissaoloista ei Jukurien tarvitse murehtia, vaan valmennus saa muokata kentälliset haluamaansa muotoon. Piste per peli –tahdissa edenneet Andreas Sundin ja Ossi Pellinen pelasivat viimeksi jälleen samassa ketjussa ja seuraukset olivat nähtävissä tulostaululta.

Forssalaisten maalinsuulla Juho Santanen

FPS tulee otteluun kahdeksan päivän breikiltä, jonka alussa keskityttiin tiivistahtisessa sarjassa tervetulleeseen lepoon ja akkujen latailuun ennen kuin harjoituksissa taas laitettiin isompaa vaihdetta silmään.

Ville Hostikan FPS-ura päättyi tässä vaiheessa hänen huikeaan nollapeliinsä Salamoita vastaan, sillä SaiPan lainamiestä tarvittiin takaisin Lappeenrantaan Rob Zeppin paikkaajaksi. Pysyvämpiä ratkaisuja haettaessa tulee peliaikaa TPS:sta FPS:aan hakemaan viime kaudella kolme ottelua viherpaitojen maalilla torjunut Juho Santanen. Liigassa Santaselle on tällä kaudella tullut vastuuta ainoastaan vajaan kahden erän verran, joten nälkää viime keväänä A-nuorten liigakarsintapelejä tahkonneella vahdilla pitäisi riittää.

FPS saa pitkästä aikaa jalkeille ainakin kuusi puolustajaa, kun Nivala Cowboysista siirtynyt kovaotteinen Tuomas Koskinen tekee Mestis-debyyttinsä. Poissa alakerrasta on edelleen selkävammaa poteva pitkäaikaispotilas Matias Peltoniemi. Parilla pelaajalla on alkuviikosta ollut vähän kuumetta ja Toni Ronkaisella ylimääräistä selkäsärkyä mutta kaikkien näiden pitäisi kuitenkin olla torstaina pelikykyisiä.

Valmentaja Asko Rantanen tietää pelin haastavuuden mutta FPS ei lähde taistoon valmiiksi luovuttaneena.

- Vastassa on yksi sarjan kovimmista joukkueista ja ehkä parhaalla materiaalilla varustettu miehistö, joka lisäksi pelaa todella hyvää kiekkoa. Selvänä altavastaajana lähdetään mutta uskotaan omaan tekemiseen, jonka pitää onnistua sataprosenttisesti. Kovan taistelun kautta on aina olemassa yllätyssaumat, kuten Jukurit-HeKi -ottelukin osoitti.

Suuryllätys FPS:n voitto olisikin, sillä joukkue ei ole nyky-Mestiksen aikana vielä kahteen pisteeseen Mikkelissä yltänyt. Pari kuukautta takaperin Jukurit haki pisteet Forssasta hallitusti maalein 2-5, jolloin myös FPS-luotsi Karri Kivi hämmästeli sarvipäiden ratkaisuvalmiutta.

Ne faktat, että Jukureilta vieraspelit ovat kulkeneet kotiesiintymisiä paremmin ja että FPS on alkanut myös vierasjäillä saamaan enemmän itsestään irti, eivät vielä riitä keikauttamaan tämän ottelun varsin yksipuolisen jukuripainotteisia tulosodotuksia päälaelleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle