Jokipojat elintärkeän revanssin perään

MESTIS / Ennakko
SaPKo piti joensuulaiset aisoissa lauantain kohtaamisessa.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen runkosarjan kahden viimeisen viikon jakso käynnistyy Mehtimäellä kutkuttavissa merkeissä. Pudotuspelipaikasta taisteleva Jokipojat lähtee katkaisemaan jo kymmenen ottelun mittaiseksi venynyttä tappioputkeaan, kun taas SaPKo hakee pinnoja varmistellakseen runkosarjan voittoa.

Vielä tammikuun puolenvälin kintereillä Jokipojat oli vahvasti kiinni pudotuspelien kotiedussa, mutta kurssin täyskäännös on tuonut joensuulaisjoukkueelle melkoisen romahduksen. Joukkue on jo lähellä pudotuspeleistä putoamista, kun peräkkäisiä tappioita on kertynyt hurjat kymmenen ja sarjasijoitus on kahdeksas.

Viimeisin tappioputken lisäys (maalein 2−4) tuli lauantaina juuri sarjakärki SaPKolle, joka saapuu heti keskiviikkoillaksi vastavierailulle. Kaksi erää joensuulaiset olivat pinteessä, mutta päätöserän pirteys ja erävoitto jättivät ilmaan lupaavia merkkejä.

− Toivottavasti pelaajille ei tule mitään paineita, vaan päinvastoin. Eivätköhän pelaajat ole saaneet ihan tarpeeksi kuraa parin kuukauden aikana. Yritän heitä kannustaa ja tsempata, turha niitä sarjataulukoita on nyt katsoa, viime viikolla Jokipoikien päävalmentajaksi pestattu Jouni Varis uskoo verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

SaPKon näkökulmasta päätöserän nihkeys oli huomattavaa, sillä aiemmin joukkue on ollut niissä nimenomaan vahva. Nyt savonlinnalaiset saivat päätöserässä aikaiseksi vain yhden laukauksen.

Yksi huono erä ei jäänyt päävalmentaja Pasi Räsästä sen enempää vaivaamaan – viilettäähän SaPKo jo kuuden ottelun voittoputkessa. Voitto Joensuusta veisi savonlinnalaiset parhaimmillaan jo kymmenen pisteen karkumatkalle sarjan kärkipaikalla.

− Kolmas erä oli meiltä kiekollisesti erittäin huolimatonta tekemistä. Ei kestänyt 60 minuuttia, vaikka sitä lähdettiin hakemaan. Mutta hyvä näin. Keväällä ruvetaan laskemaan näitä voittoja, ja kolme pistettä lämmittää, summasi SaPKon Räsänen lauantaina.

Mehtimäellä kohtaaminen on joukkueiden runkosarjan kuudes ja viimeinen. Viidestä ottelusta Jokipojat voitti vain yhden, runkosarjan syyskuussa käynnistäneen ottelun Joensuussa maalein 5−1. Muut on vienyt nimiinsä SaPKo yhteismaalierolla 19−6.

Jokipojat saanee keskiviikon kohtaamiseen takaisin Ossi Pellisen, joka on toipunut pelikuntoon pitkästä loukkaantumisestaan. Lokakuun alussa KeuPa-vierasottelussa keskushyökkääjä sai jalkaansa ikävän viiltohaavan, jonka ennustettiin pilanneen koko loppukauden pelit, mutta nokialainen on toipunut pelikuntoon yllättävän nopeasti.

Joensuulaisten riveistä poissa ovat hyökkääjät Joonas Larinmaa, Oula Uski ja viime ottelussa silmänsä loukannut Ville Silvast.

Viiltohaavasta on toipunut myös SaPKo-veskari Lassi Yrjölä, jolle lääkäri on antanut peliluvan, ja mies saatetaan nähdä maalilla jo Joensuussa. Maalivahti Juhana Aho ja maalivahti Joonas Toivonen ovat sivussa.

Seuraa Heitä

Ossi Pellinen #11 |

Keskushyökkääjä

Pitkään toipuneen sentterin vaikutus joensuulaisten heikkoon vireeseen on mielenkiintoista nähdä. Kokeneet pelaajat Tuomas Huhtasen ja Juuso Akkasen johdolla ovat olleet Jokipoikien parhaimmistoa tappioista huolimatta: olisiko yksi lisäys tälle osastolle avain onneen?

Casimir Jürgens #61 | Pelicans

Puolustaja

Lauantaina Talvisalossa mies osui kahdesti Jokipoikien verkkoon. Puolustajan koko kauden saldo on kunnioitettava 8+27.

» Lähetä palautetta toimitukselle