Onnistuuko hyvin levännyt LeKi horjuttamaan Jokipoikien kotivirettä?

MESTIS / Ennakko
Jokipojat pyrkii jälleen laittamaan LeKin vikkelät hyökkääjät aisoihin.
Neljä kotivoittoa putkeen napsinut Jokipojat saa perjantaina vieraita Lempäälästä. Harvakseltaan viime aikoina pelannut LeKi saapuu haastamaan ärjypaitoja tuorein jaloin ja edellisistä otteluista kaksi voittoa vyöllään.

Tällä kaudella Jokipoikien ja Lempäälän Kisan keskinäiset ottelut ovat olleet äärettömän tasaisia, ja kaikki ottelut ovat päättyneet maalin voittoon.

Syksyllä pelatuissa kahdessa ensimmäisessä ottelussa Jokipojat onnistui molemmissa kampeamaan tappioasemista tasoihin ja iskemään voittomaalit aivan viime minuuteilla. Joulukuun ottelussa lempääläläiset onnistuivat vihdoin kääntämään kotikaukalossaan kurssin ja nipistämään 2−1-voiton nimiinsä.

Kolmantena majailevan Jokipoikien ja yhdeksäntenä olevan LeKin piste-ero sarjataulukossa on 10 pistettä, mutta LeKillä on pelattuna kaksi ottelua vähemmän.

Poissaolot tuovat kotijoukkueelle haasteita

Viime viikot varsin terveenä pysynyt ärjylauma joutuu pelaamaan keskiviikon tavoin ilman muutamia avainpelaajiaan. Ykköspuolustaja Joel Olkkonen jatkaa edelleen sopimusseurassaan HPK:ssa. Tuuraajaksi hankittu Eppu Rissanen aloitti kuitenkin erinomaisesti keskiviikkona tehden voittomaalin JYP-Akatemian verkkoon.

Sivussa perjantaina on myös joukkueen paras maalintekijä Nico Friman sekä laituri Ville Silvast. Loistavia otteita esittänyt 18-vuotias Ville Räsänen sai keskiviikkona kovasta taklauksesta aivotärähdyksen, ja puolustajan pelaaminen on epätodennäköistä.

Neljän ottelun kotivoittoputkeen yltäneen Jokipoikien maalilla aloittanee Samuel Jukuri, joka on pelannut mainiosti viime otteluissa. Joensuulaisten apuvalmentaja Eemeli Parikka löysi joukkueen parantuneisiin otteisiin syyn maalin suulta verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

− Viime peleissä on ollut todella hyvää maalivahtipelaamista. Maalivahtipeli on tuonut luoton joukkueelle, että ensimmäinen virhe ei hetkauta.

Saukkopaidoillakin vihdoin ottelu

LeKi on päässyt tositoimiin tammikuussa harvakseltaan, sillä joukkue pelaa perjantaina vasta vuoden neljännen ottelunsa. Viimeisen 13 päivän aikana lempääläläiset ovat pelanneet ainoastaan kerran. Tuolloin viime lauantaina joukkue kaatoi kotikaukalossaan Hokin lukemin 6−3.

Viime perjantailta hallin teknisten syiden takia peruutettu TUTO-LeKi harvensi vain entisestään saukkopaitojen ottelutahtia. Joukkue onkin päässyt nyt harjoittelemaan ja lepäämään hyvin keskittyen täsmällisesti seuraavaan otteluun.

Iloista hyökkäyspeliä pelaavat lempääläläiset ovat viimeisen 15 pelin otannalla Mestiksen paras joukkue, sillä LeKi on kerännyt näistä peräti 34 pistettä. Lisäksi näissä otteluissa LeKi on pöllyttänyt verkkoa lähes neljän maalin ottelukeskiarvolla.

Seuraa Heitä

Matti Koistinen #47 |

Puolustaja

Joel Olkkosen ollessa poissa puolustuksesta monien katseet kääntyvät kohti Koistista. Ei välttämättä kentän näkyvin pelaaja, mutta konkaripakki kellottanee jälleen kovat minuutit ärjypaitojen alakerrassa.

Tomi Peltonen #14 |

Keskushyökkääjä

Tasaisesti tehoja nakutteleva ykkössentteri iski syksyllä komean osuman Mehtimäellä. Toistaako temppunsa myös tällä kertaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle