Neljän ottelun kierros viihdyttää Mestiksessä

MESTIS / Ennakko
Jokipojat ja LeKi painivat lauantai-illassa pisteistä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen joona-pekka.hirvonen@jatkoaika.com
Mestiksen lauantai-illassa nähdään neljän ottelun kierros. Joensuussa iskevät yhteen vuoden vaihteesta saakka levännyt kotijoukkue Jokipojat ja edellisen kerran edellispäivänä perjantaina urakoinut LeKi.

Joensuun lauantai-illassa iskevät yhteen Mestiksessä sijoilta kuusi ja kymmenen löytyvät Jokipojat ja LeKi. Kotijoukkue on ensimmäistä kertaa tulessa uuden vuoden puolella pidettyään muutaman päivän vapaata vuodenvaihteessa. LeKi taasen pelasi viimeksi perjantaina Hokkia vastaan tiukan ja tunteikkaan pelin, joka ratkesi vasta voittomaalikilpailussa.

Lempääläläisten päävalmentaja Miikka Kuusela kävi Hokki-pelissä paikoin todella kuumana heikosta tuomaroinnista johtuen, mutta totesi pelin jälkeen puhelinhaastattelussa seuraavaa:

- Joukkue on täynnä tunnetta huomista varten. Lähdemme hakemaan vain ja ainoastaan voittoa, totesi Kuusela.

Jokipoikien viime pelit ovat olleet melkoista vuoristorataa tuloksellisesti, mutta pisteitä on kertynyt kohtalaisesti. Joensuulaisten päävalmentaja Mikko Haapakoski toteaa verkkolehti Mehtimäkeläisessä joukkueen valmistautumisen nousevan tärkeään osaan lauantaita varten.

- LeKi on ollut meille pisteiden valossa suotuisa vastustaja, mutta kaikki ottelut ovat olleet kovia pelejä. Ollaan onnistuttu kyllä LeKiä vastaan valmistautumisessa, ja hyvä valmistautuminen tarvitaan taas, Haapakoski muistuttaa.

LeKin viime aikojen tuloshistoria on synkkää luettavaa. Alla on viisi peräkkäistä tappiota ja varsinkin kotona verkko on soinut omassa päässä aivan liian tiuhaan. Päävalmentaja Kuuselan kuherruskuukausi valmentajavaihdoksen jälkeen on ohi ja uusien lääkkeiden löytämisellä nykytilanteeseen alkaa olla kiire.

LeKi lähtee peliin samalla kokoonpanolla, kuin edelliseen Hokki-peliinkin. Hyökkääjä Henri Sandvik pelaa toisen pelinsä Kisan paidassa ja häneltä voidaan odottaa kovaa yritystä ja fyysistä peliä.

Jokipojat saa helpotusta sairastuvalta hyökkääjien Joona Karevaaran ja Tuomas Huhtasen palatessa kokoonpanoon. Poissa ovat edelleen muun muassa Juuso Kaijomaa, Bluesissa lainalla oleva Ilmari Pitkänen sekä Riiasta mahdollisesti kuun lopussa palaava Vitalijs Pavlovs.

Kierroksen muut ottelut:

Sport-Hokki

Intensiivinen pelitahti jatkuu myös Sportilla ja Hokilla, jotka kumpikin pelasivat vielä perjantai-iltana. Sport niisti kotonaan Peliitat lukemin 6-4, kun taas Hokki nipisti kaksi pinnaa LeKiltä kotihallissaan.

Kumpikin joukkueiden välinen tämän kauden kohtaaminen on päättynyt kotijoukkueen jatkoaikavoittoon kummankin ollessa kerran isäntänä. Kautta aikojen joukkueiden kohtaamiset ovat olleet tiukkoja.

- Sportia vastaan pelin pitää olla kunnossa ja heitä vastaan on yllettävä parhaimpaansa. Pelaajat tietävät sen ja sen vuoksi Sport on mieluisa vastus, kertoo Petri Mattila kajaanilaisten peräsimestä.

Sport menetti perjantain ottelun lopussa Antti Uiton ja Ari Gröndahlin, kummankin pelikunto lauantaille on epäselvä. Hokin kokoonpanossa ei liene muutoksia.

JYP-Akatemia-SaPKo

JYP-Akatemia avaa Mestis-vuotensa lauantaina, kun se saa vieraakseen Jyväskylään savonlinnalaisen SaPKon. Molemmat joukkueet käyvät tiukkaa taistelua kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta, joista kilpailemaan on muodostunut mukava viiden joukkueen nippu.

Akatemia päätti viime vuoden hienolla tavalla, kun hyvän joulukuun kruunasi voitto sarjakärki Jukureista. Sarjan nuorin joukkue haluaakin varmasti jatkaa samaa rataa, eikä muistella enää tuloksellisesti heikompaa alkukautta.

Myös SaPKon joulukuu oli onnistunut ja se lähtikin perjantain Jukurit-peliin kolmen ottelun voittoputkessa. Paikallisvastustaja koulutti kuitenkin SaPKoa Savonlinnassa 2-6-numeroin ja lähetti varmasti samalla ärsytetyn pässilauman hurrikaanipaitojen kimppuun.

Joukkueiden tarkat kokoonpanot selviävät pelipäivänä. SaPKo pelannee suunnilleen samalla kokoonpanolla kuin perjantaina Jukureita vastaa. Maalilla saattaa aloittaa pitkästä aikaa Anssi Pesonen.

TUTO-HCK

Lauantai-illan huumaa on jälleen koettavissa Turun Kupittaalla, kun isäntäjoukkue TUTOn vieraaksi saapuu kovasti lisäpisteiden tarpeessa oleva HCK Keravalta. Molemmilla joukkueilla oli edellisiltana alla peli Uudellamaalla, josta on lähes täsmälleen yhtä pitkä matka Turkuun, joten palautumisen kannalta lähdetään peliin samalta viivalta.

Sarjakärjen vanavedessä porskuttava isäntäjoukkue on kuitenkin ottelun selvä ennakkosuosikki, vaikka eilen tulikin voitto Kiekko-Vantaasta vasta jatkoajalla. TUTO on tasaisen varmasti napsinut pisteitä vailla suurempia romahduksia koko kauden ajan, vaikka kokoonpano on välillä hieman elänytkin mitä erilaisimmista syistä.

Lisäksi joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista ovat molemmat päättyneet nimenomaan selkeästi TUTOn voitoiksi. Mielenkiintoisin nimi TUTOn rosterissa NHL-apujen puuttuessa on Ässistä paluun tehnyt Patrik Moisio, joka tunnettu varsin räväkkänä pelurina kaukalossa.

Haastajana otteluun saapuvalla HCK:lla on kuitenkin omat mahdollisuutensa. Aikaisemmat tappiot TUTOlle kaivertavat nousijajoukkuetta varmasti ja luovat kovaa voittamisenhalua. Hyvänä päivänä kun joukkue saa hengen päälle, on keravalaisryhmä pystynyt kaatamaan ennakolta vahvempia joukkueita hyvällä viisikkopelaamisellaan ja kovalla taisteluhengellä, kuten eilen kotona tullut komea voitto KooKoosta osoittaa.

HCK:n voimakaksikko Jesse Uronen ja Toni Mustonen olivat tuossa pelissä liekeissä ja ovat Kupittaallakin varmasti kivenä TUTOn kengässä. Maalissa jatkaa eilen upeita otteita esittänyt Mika Norja ja miehen 47 torjuntaa olivatkin yksi voiton kulmakivistä.

Oman mielenkiintonsa kohtaamisen tuomaritoimintaan tuovat joukkueiden valmentajat. TUTOn Juhani Tamminen on jo käsite penkin takana ja Tammisen halu ohjailla tuomaristoa on tälläkin kaudella muutamaan otteeseen tullut havaituksi. Parin viime päivän aikana myös ”jortikkalaiseen” koulukuntaan kuuluva HCK:n vastuuvalmentaja Sami Ranta on tullut tunnetuksi kiihkeydestään sekä reippaista lausunnoistaan. Kumpi keksii paremmat kommentit?

» Lähetä palautetta toimitukselle