Vieraskentillä venyneet vastakkain Mehtimäellä

MESTIS / Ennakko
Maalivahti Samuel Jukurin Jokipojat palaa kotikaukaloon.
Kajaanissa sillasta pisteille noussut Jokipojat palaa lauantaiksi kotikaukaloonsa, jossa vastaan luistelee Iisalmessa hurjalle pelipäälle äitynyt Kiekko-Vantaa. Kotijoukkue koki Kajaanissa menetyksiä, mutta lauantaina jalkeille pitäisi saada täysi kokoonpano.

Jokipoikien pisteputki venähti Kajaanissa seitsemän ottelun mittaiseksi, vaikka takkiin tulikin. Joukkue nousi kahden maalin takaa tasoihin 24 sekunnin sisään tulleilla loppuminuuttien osumilla. Kahden ensimmäisen erän ajan hukassa ollut joensuulaissakki saakin olla tyytyväinen pisteeseen.

Jobinpostia joensuulaisleiriin toivat Joel Olkkosen ja Oula Uskin loukkaantumiset. Olkkonen joutui jäämään sairaalaan Kajaaniin.

− Hokki ansaitsi nämä pisteet, mutta pitää tässä joku tolkku olla. Taas meillä on yksi äijä päävamman takia tuolla sairaalassa tällä hetkellä. Tämä on nyt viides mies meille neljään viikkoon. Tämä alkaa olla jo pikkuisen liikaa, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen puhisi.

Kotikaukaloissa joukkue viiletti jo voittoputkessa, mutta viime viikon LeKi-tappio katkaisi sen hyvästä ilmeestä huolimatta. Mehtimäellä joukkue on esiintynyt silti pirteästi.

Kiekko-Vantaa taas haki perjantaina komeat vieraspisteet Iisalmesta, jossa valmentajaa vaihtanut IPK oli helisemässä ja taipui selvin 1–5-lukemin. Iskussa olivat etenkin Frank Gymer (2+1), Joonas Hyttinen (1+3) ja Joona Harjama (1+2).

Päätöserässä vantaalaisten Patrik Moisio ja Iiro Sulin saivat pelirangaistukset päähän kohdistuneista taklauksista, mutta alivoima kesti. Maalivahti Jani Kauton nollapeli meni rikki vasta 53. peliminuutilla.

Vantaalaisten peli on muutenkin ollut pirteää. Puolustus on pitänyt pintansa, eikä hyökkäyksiinlähdöissä ole ollut vaikeuksia.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella vasta kerran. Marraskuussa Vantaalla Jokipojat oli vahvempi maalein 4–1.

Seuraa Heitä

Lauri Hukkanen #61 |

Laitahyökkääjä

Ykkösvitjaan nostettu Hukkanen kiitti vastuusta iskemällä Kajaanissa kauden ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Joonas Hyttinen #15 |

Keskushyökkääjä

Hyttinen on päässyt pisteiden makuun viime aikoina. Iisalmessa joukkueen tehokkain pelimies.

» Lähetä palautetta toimitukselle