Viimeisten kolmen pisteen kimppuun

MESTIS / Ennakko
Jokipoikien ja Kiekko-Laserin osilta kuluvan kauden viimeinen runkosarjan ottelu nähdään keskiviikkona Joensuussa. Isännät tarvitsevat voittoa kipeästi.

Kuntokäyrät

Kyseessä on - jälleen kerran - Jokipoikien kuluvan kauden ehdottomasti tärkein ottelu. Pelin henki on melko yksinkertainen: mikäli Hokki voittaa ottelunsa Sportia vastaan varsinaisella peliajalla, on Jokipoikien otettava vähintään kaksi pistettä säilyäkseen sarjassa suoraan.

Lauantaina tuli voitto Turussa TuToa vastaan lukemin 1-4. Jokipoikien hyvän alun lisäksi osansa lopputulokseen oli turkulaisten maalivahtipelillä. Tätä peliä edeltävänä iltana Jokipojat romahti LeKin käsittelyssä Lempäälässä rumin luvuin 7-1.

K-Laser on käytännössä varmistanut paikkansa tämän vuoden pudotuspeleihin maalieron turvin, mutta kolme pistettä tekisi asiasta vesiselvän.

Maanantaina Mikkelissä Jukurit varmisti runkosarjan voiton K-Laserin kustannuksella lukemin 6-3. Kotkapaitojen edellinen voitto on lauantailta, jolloin HeKistä otetut kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen varmisti playoff-paikan.

K-Laser ei ole taipunut Jokipojille kertaakaan kuluvan runkosarjan aikana. Kolmesta kohtaamisesta kotkapaidat ovat ottaneet täydet yhdeksän pistettä. Joulukuun alussa joukkueet kohtasivat edellisen kerran ja tuolloin vielä Jukka Varmasen luotsaama Jokipojat oli helppo saalis K-Laserille. Kotijoukkue tuuletti viidettä maaliaan toisen erän loppupuolella ja Jokipoikien 5-1-kavennusmaali oli laiha lohtu vierailijoille.


Jokipojat ei ole onnistunut K-Laserista vielä pisteitä ottamaan.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Ratkaisun paikat

Jokipojat pelaa hyvänä iltana todella mainiosti, mutta taso heittelee pelien välillä ja niiden sisälläkin aivan liikaa. Ehjää 60-minuuttista on saatu todistaa Jokipojilta liian harvoin.

Joukkueen erikoistilannepelaaminen on alivoiman osalta ollut viime aikoina kelvokasta, mutta ylivoima on ollut pitkin kautta murheenkryyni. Motivaation pitäisi olla kohdallaan, kun taistellaan kotiyleisön edessä seuran tulevaisuudesta.

Katseet kiinnittyvät tolppien väliin. Kumpikaan maalivahtikaksikosta Antti Härmä - Eemeli Sivonen ei ole juurikaan yltänyt suoranaisiin huippusuorituksiin. Nyt olisi pakko, mutta repaleista peliä esittäneen pakiston apua tarvitaan myös.

K-Laserin ongelma piilee johtoaseman pitämisessä. Peli seisahtuu ja virheitä sattuu, jolloin vastustaja käyttää tilanteen hyväkseen, tulee tasoihin, menee ohi ja vie pisteet.

Oululaisten riveissä suurinta roolia pelaa Iiro Memonen, joka vääntää huikeita peliminuutteja molemmissa päissä. Muiden osalta välähdyksiä nähdään vaihtelevasti ja ratkaiseva pelaaja voi löytyä mistä kentällisestä tahansa.

Ylivoimalla K-Laser sai maanantaina tulosta aikaan, mutta tuhoisasta ylivoimapelaamisesta ei voida enää joukkueen kohdalla puhua. Alivoima on uhrautuvaa, mutta omissa soi silti turhan usein.

Kokoonpanot

Jokipojilta on varmuudella poissa Jarkko Immonen, jonka kausi on taputeltu alaraajavamman vuoksi. Joukkueessa on ollut flunssaa, joten lopullinen kokoonpano ratkeaa pelipäivänä.

K-Laser jatkaa tien päällä maanantaisella kokoonpanolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle