Finaalipaikka tarjolla Joensuussa

MESTIS / Ennakko
Jokipoikien ja Jukurien välinen välieräsarja jatkuu keskiviikkona Joensuussa neljännen ottelun merkeissä. Maanantaina murskavoiton ottaneella isäntäjoukkueella on mahdollisuus katkaista sarja ja edetä finaaliin.

Ratkaisun paikat

Vaiherikkaan ottelusarjan ensimmäinen kamppailu päättyi Jokipoikien 4-2 voittoon, mutta toisessa ottelussa Jukurit tasoitti ottelusarjan 2-1-vierasvoitolla. Maanantaina Mikkelissä ärjypaidat kuitenkin tarrasivat kiinni finaalipaikkaan vakuuttavavin lukemin 5-1.

Maanantain ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Jukurit hallitsi ensimmäistä erää hienoisesti, mutta Jokipojat iski ainoan osuman. Toinen erä oli täydellistä viikinkipaitojen hallintaa, mutta maaliin kiekko löysi vain kerran. Viimeinen erä oli neljän tehdyn maalin myötä joensuulaisten juhlaa.

Jukurien ongelmana oli siis maalinteko. Varsinkin toisessa erässä se tuhlasi useita maalipaikkoja, ja esitys hyökkäyspäässä oli melko pehmeä. Jokipojat puolestaan sai kunnollisia maalipaikkoja vain ensimmäisessä ja viimeisessä erässä, ja käyttikin ne silloin hyväkseen.


Jarno Pikkaraisen ryhmä on tiukassa paikassa keskiviikkona.
Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/

Hyökkäyspelin lisäksi koko Jukurien esityksessä oli huomattavasti parannettavaa keskiviikoksi. Kiekon toimittaminen pois omasta päädystä oli vaikeaa, ja viimeisessä erässä lähes kaikki maalit menivät puolustuksen löyäsilyn piikkiin. Jukurien ilmeen on piristyttävä selkeästi, mikäli se vielä aikoo tavoitella finaalipaikkaa.

Jokipoikien iltapuhde maanataina oli hyvä, tosin ei välttämättä yhtä murskaava mitä lukemat antavat ymmärtää. Viimeisen erän maalijuhlista sille jäi varmasti hyvä pelituntuma päälle, ja kotiyleisön kannattamana ärjylauma lähtee kovalla innolla valmistelemaan kevään suurinta yllätystä.

Joensuulaisten kaksi kärkiketjua olivat maanantaina näkyvässä roolissa, ja Jukurit-puolustuksella tulee olemaan täysi työ pitää ne kurissa keskiviikkona. Myös joensuulaisten fyysinen peli oli vastustajaa edellä, vaikkei ottelu siihen ratkennutkaan. Pitkässä otteluruuhkassa jatkuva taklausten jakaminen kuitenkin alkaa varmasti vaikuttamaan.

Kokoonpanot

Pudotuspeleille tuttuun tyyliin kokoonpanoista ei palja ylimääräistä tietoa irtoa. Maanantaina Jukurit-vahti Tommi Nikkilä jätti ottelun kesken ensimmäisessä erässä, ja ottelun loppuun veräjää vartioi Kai Tillanen. Nikkilän pelikunto keskiviikkona on arvoitus.

Jukurien kokoonpanosta oli maanataina poissa myös Tobias Salmelainen, eikä keskiviikon pelikunnosta ole tietoa.

Muuta

» Lähetä palautetta toimitukselle