Viivalla tanssien

MESTIS / Ennakko
Jokipojat ja Hokki kohtaavat toisensa kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Pudotuspeliviivan molemmin puolin sijoittuvat joukkueet ovat kumpainenkin kokeneet valmentajanvaihdoksen kesken kauden, mikä on näkynyt myös sarjataulukossa positiivisella tavalla.

Kuntokäyrät

Jokipojat koki ensimmäisen tappionsa Esa Tikkasen alaisuudessa viime lauantaina, kun ärjypaidat lähtivät Jyväskylästä kotimatkalle tyhjin käsin. Ennen tappiota joukkueella oli alla kolme voittoa.

Hokin ja Vladimir Kolekin kuherruskuukaudet ovat niin ikään ohi. Viime viikolta tuloksena oli kolme tappiota, joskin Jukureille vasta jatkoajalla. Jukureiden lisäksi kuokkaan tuli niin sarjakakkoselta KooKoolta kuin Lempäälän Kisalta.

Niukoista tappioista huolimatta linnapaitojen peli on ollut vähintäänkin kohtuullisella tasolla. Kärkijoukkueita vastaan kainuulaiset jopa ylisuoriutuivat, mutta LeKiä vastaan Hokki olisi pystynyt taistelemaan voitosta mikäli erikoistilanne- ja maalivahtipeli olisi ollut astetta varmempaa.

Ratkaisun paikat

Niin Kolek kuin Tikkanenkin ovat kertoneet tuoneensa lisää yksinkertaisuutta joukkojensa otteisiin, mikä onkin ollut yksi syistä molempien kurssin kääntymiselle. Tikkanen korostaa myös peli-ilon merkitystä:

– Pelaamme suoraviivaista kiekkoa eikä vastuuta siirretä toiselle vaan pyrimme tekemään maaleja syöttelyn sijaan. Lähtömme ovat hyviä ja kyllähän pelaajat pelata osaavat. Monimutkaisuus on jätetty pois ja touhuun on tullut iloa.

Toista kertaa Mehtimäellä penkin taakse asettuva Tikkanen uskoo tietävänsä, kuinka Hokki on pysäytettävissä.

– Hokki pelaa tshekkivalmentajansa näköistä jättö- ja kiemurakiekkoa. Kajaanilaisilta on saatava vauhti pois, etteivät he pääse pyörittämään oma peliään.


Robert Jekimovs palaa kurvailemaan ärjypaitaan.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Liekö Tikkaselta jäänyt tutkimatta kainuulaisten pelisapluuna perin pohjin, mutta nimenomaan kiemurakiekosta linnapaidat ovat päässeet eroon. Keskialueen jätöt ovat toki olleet ohjelmassa sitten Kolekin tulon. Näillä jätöillä on kuitenkin pyritty lähinnä estämään järjetön keskialueen sumppuun ajaminen.

Yksinkertaisuus tuntuukin olevan päivän teema. Tarkastellessa väitettä Jokipoikien kannalta, on asiasta relevanttia puhua etenkin ylivoimapelin näkökulmasta. Ylivoimapeli on ollut viime otteluissa paitsi miellyttävämmän näköistä myös tehokkaampaa. Erityisesti kotijoukkueen petraantunut viivapeli asettaa Hokin asemaan, jossa sen on oltava lauantaista LeKi-kamppailua huomattavasti terävämpänä miesvajaalla.

Kokoonpanot

Jokipojat lähtee rosterinsa puolesta taistoon siitä onnellisesta asemasta, että Robert Jekimovs ja Ville Eskelinen palaavat ruotuun. Sivussa on ainoastaan puolustaja Aku Pekkarinen.

Hokin kokoonpano on sen sijaan vielä levällään ja ilmassa leijuu useampia kysymysmerkkejä. Poissa ovat varmuudella armeijakiireiden vuoksi Joonas Komulainen ja Ville Hyvärinen. Sivussa on sairastumisen vuoksi myös Teemu Suhonen.

Sen sijaan Hokin tuoreen vahvistuksen, HPK-laina Andrei Shvalevin, pelilupa-asiat ovat vielä hämärän peitossa. Mikäli byrokratian rattaat raksuttavat liian hitaasti, nousee Lauri Heinonen pelaavaan kokoonpanoon. Varmuudella peliin pukee uransa toisen Mestis-ottelunsa pelaava Jevgeni Fofanov.

Muuta

Muuta

Hokki matkusti kertaalleen viime vuonna Joensuuhun poikkeavan valmennuksen alaisuudessa, ja sama saattaa olla edessä keskiviikkona.

Päävalmentaja Vladimir Kolek on ollut kuumeflunssassa sunnuntaista saakka eikä valmentaja Jukka Kuusivuoren saapumisesta Joensuuhun ole varmuutta miehen suorittaessa opintojaan.

Näin ollen Hokin penkin takana saatetaan nähdä viime kaudella hokkarinsa naulaan ripustanut pitkäaikainen Hokki-kapteeni Kimmo Happo, joka suhtautuu rauhallisesti mahdolliseen debyyttinsä päävalmentajana.

– Onhan tämä todella erikoinen tilanne, kun vastuuvalmentajan meriittinä on
Kajaanin Junnuhokin D1-joukkueen vetäminen. En ole valmistautunut siihen,
että Mestis-peliä päävalmentajana vetäisin, mutta jos se tilanne eteen
tulee, niin vastuu kannetaan, kertoo alkuviikon joukkueesta päävastuussa ollut Happo.

» Lähetä palautetta toimitukselle