Saako Jokipojat valoa synkkään marraskuuhun?

MESTIS / Ennakko
Petri Mattilan huolena on ollut kärkipelaajien loukkaantumissuma.
Kuva © Samppa Toivonen - http.//www.samppas.net
Ottelun ennakkosuosikkia on hankala sanoa suoralta kädeltä. Jokipoikien marraskuu on ollut synkkä ja sijoitus on vasta kahdeksas. Hokki taas on vihdoin löytänyt virettään myös vieraissa ja sijoituskin on mukavasti neljäs. Toisaalta joukkueiden kohtaamisissa on tähän mennessä aina voittanut kotijoukkue. Lisäksi Hokin loukkaantumissuma on saamassa eeppiset mittakaavat.

Jokipojat ja Hokki kohtaavat kolmatta kertaa tämän kauden runkosarjassa. Kauden aiemmissa otteluissa kotijoukkue on aina vienyt voiton. Kauden avauksessa Hokki voitti voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4-3, ja lokakuussa Joensuussa Jokipojat oli selvästi vahvempi numeroin 5-2. Myös harjoitusotteluissa oli sama tahti, sillä silloin Kajaanissa pelattu ottelu päättyi voittomaalikisan jälkeen 4-3 ja Joensuussa pelattu ottelu päättyi 6-2.

Kotijoukkue Jokipoikien marraskuu ei ole kulkenut toivotulla tavalla, sillä viidestä ottelustaan joensuulaiset ovat voittaneet vain yhden. Tappioiden myötä Jokipojat on valunut sarjataulukossa jo kahdeksanneksi. Joukkue sai lainaksi toistamiseen tänä syksynä Kärpistä Saku Mäenalasen. Mäenalanen tehoili aiemmin viidessä ottelussa tehot 5+1.

Mäenalasen mukana tuli myös puolustaja Markus Nutivaara. Molemmat hakevat kovasti paikkaa nuorten MM-kisoihin ja tarvitsevat miesten pelejä alleen. Mäenalanen niitä onkin päässyt pelaamaan, mutta Nutivaaran taso on kysymysmerkki. Mäenalaselta voidaan odottaa lisää tehoja, sillä todennäköisesti hänet istutetaan Jokipoikien tehoketjuun Mikael Ruohomaan ja Sami Blomqvistin rinnalle.

Hokki on kärsinyt erittäin pahasta loukkaantumis- ja poissaolosumasta, mutta ei silti ole suostunut uhrin rooliin. Vieraspelaamisensa kanssa lähes koko kauden tuskailleet kajaanilaiset näyttävät saaneen vieraspelaamisen juonesta kiinni oikeaan aikaan. Hokille keskiviikon ottelu on jo kolmas peräkkäinen vierasottelu maaottelutauon jälkeen ja kahdesta aikaisemmasta reissusta (Kouvola ja Heinola) joukkue on tuonut yllättäen täyden pistepotin mukanaan. Marraskuussa linnapaidat ovatkin voittaneet kolme pelaamastaan viidestä ottelusta.

Kouvolan ja Heinolan peleissä isoon roolin nousi maalivahti Teemu Seppänen, joka napsi peräti 70 torjuntaa kahdessa ottelussa päästäen selkänsä taakse vain kaksi maalia. Itävaltalaispuolustaja Clemens Unterweger puolestaan on parantanut otteitaan jatkuvasti – viime viikonloppuna syntyi miehen ensimmäinen ja toinen Mestis-maali.

Poissaololista on vierailijoiden osalta karua luettavaa: Anthony Guttig, Teemu Virtala, Jevgeni Fofanov, Arttu Heikkinen, Miska Humaloja, Ville Hyvärinen, Casper Santanen ja Tuomas Tolonen ovat varmasti poissa. Vammoista ovat myös kärsineet Jussi Makkonen ja Jarkko Heikkinen, mutta heidän on määrä palata kokoonpanoon keskiviikkona.

Apuja Hokki saa lainamiehistä. KooKoosta linnapaidat saivat lainalle Niklas Sirénin ja Suomi-sarjan KeuPa HT:sta Juuso Mörskyn. Lisäksi TUTOn kanssa sopimuksensa purkanut Samu Pitkänen pelaa Hokissa ottelukohtaisella sopimuksella.

Seuraa Heitä

Markus Nutivaara #77 |

Puolustaja

Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakosken mukaan Nutivaara on nuori ja lahjakas pakki, joka liikkuu hyvin ja on "enemmän sellainen kiekollinen puolustaja."

Clemens Unterweger #7 |

Puolustaja

Nuori itävaltalainen oli aluksi hukassa Mestiksessä, mutta on parantanut otteitaan jatkuvasti. Lisäntyneen vastuun ja peliajan myötä itsevarmuus on lisääntynyt, ja Unterwegerin peliä on parhaimmillaan ilo katsella.

» Lähetä palautetta toimitukselle