SaPKo ja IPK iskevät yhteen jo kolmatta kertaa – molemmat juhlineet kotikentällään

MESTIS / Ennakko
Nuori Topi Piipponen kantaa IPK:n kultakypärää tehoin 5+5. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa mies iski tehot 1+1, vaikka tässä tilanteessa SaPKon Jimi Kuronen Piipposen etenemisen pysäyttikin.
Kuva © Antti Varonen
Iisalmen Peli-Karhut saa keskiviikolle vieraita oopperakaupungista, kun hieman puolustuspään loukkaantumisista kärsivä SaPKo saapuu vieraisille Kankaan monttuun. IPK oli syyskuun lopulla parempi viime sekunnin maalilla kotonaan, kun taas SaPKo hoiti joukkueiden keskinäisen ottelun kotonaan. Tämäkin ottelu oli tiukka, sillä pässinutut iskivät 6−3 päättyneen ottelun kaksi viimeistä maalia viimeisillä minuuteilla.

Iisalmen Peli-Karhut saanee otteluun mieluisan vahvistuksen, sillä koko alkukauden loukkaantuneena ollut Henri Fomin tekee ensiesiintymisensä karhunutussa keskiviikkona. Fominista on odotettu tietynlaista joukkueen hyökkäyspelin moottoria, ja yleisön odotukset voi suorastaan aistia. Mies on tietojen mukaan harjoitellut erittäin kovaa ja on kiinnostavaa nähdä, miten pelaamattomuus miehen suorituksiin vaikuttaa.

IPK:n ykkösnyrkki Samu Pyykkönen laidoillaan nuoret KalPa-lainat Juuso Nevalainen ja Topi Piipponen pysynee ennallaan Fominin paluusta huolimatta, niin hyvin kolmikon aivoitukset ovat keskenään sujuneet.

Yksi ennalta odotettu paikka Fominille voisi olla kokeneen Aatu Hämäläisen rinnalla. Hämäläinen on pelannut varsin kelpo kautta, ja etenkin ylivoimalla miehen varmuus ja pelirohkeus kiekkoa alueelle tuotaessa on ihailtavaa. Pistesaldo 1+6 on kuitenkin ehkä miehen taitoihin nähden vielä pienoinen pettymys. Fomin voisi tuoda kenttään vielä ripauksen lisää juonikkuutta.

SaPKon pakkeja sairastuvalla

Vierasjoukkue SaPKolla on tällä hetkellä pienoista ruuhkaa sairastuvan puolella. Erityisesti puolustajista on hienoinen pula, kun sekä Jarno Pavén että Matias Pulli ovat loukkaantuneiden kirjoissa. Pakkipulaa paikkaamaan Savonlinnaan saapuikin Vaasan Sportista Tony Sund, joka on pässipaitojen mukana maaottelutaukoon asti.

Hyökkäyksestä joukkueen kultakypärä Rasmus Hämäläinen huilasi lauantain pelin, eikä ole tietoa onko mies loukkaantunut vai muusta syystä pois kokoonpanosta. Liiga-konkari Juha Kiilholma ei pukenut lauantain peliin, mutta on jälleen keskiviikkona tositoimissa.

Ratkaisut erikoistilanteista

Keskiviikon kamppailu tulee olemaan mitä todennäköisesti jälleen tasainen kamppailu, kuten joukkueiden kaksi edellistäkin kamppailua. Kotijoukkue Peli-Karhut hyötyy pienestä kaukalostaan ja joukkue on osoittanut, että se osaa puolustaa keskustaa tunnollisesti.

SaPKo pystyy taas luomaan paikkoja lähes pelissä kuin pelissä, mutta tehokkuus viimeistelyssä on ollut heikkoa. Revanssiviikonlopun peleissä sillä oli etenkin kotonaan kaikki avaimet ratkaista ottelu, mutta lopullinen naula jäi tälläkin kertaa lyömättä.

Kun karhulaumakin on kärsinyt ajoittaisista ongelmista maalinteossa, voi illasta tulla vähämaalinen. Tällöin erikoistilanteet korostuvat ja maalivahtipeliä ei voi yhtään väheksyä. Kotijoukkueen riveissä Tuomas Tolonen on nostanut profiiliaan viime peleissä ja on kampeamassa itseään ykköstorjujaksi. Lauantaina mies otettiin maaliin 0−4-tilanteessa, ja mies pitikin nollat loppupelin ajan.

SaPKon riveissä Roope Urpolahti onnistui viikonloppuna hienoisesti virkaveli Joonas Toivosta paremmin. Toivonen vaihdettiin niin ikään maalilta lauantaina 0−2-tappioon päättyneen ensimmäisen erän jälkeen.

Seuraa Heitä

Tuomas Tolonen #93 | IPK

Maalivahti

Tolonen oli ensimmäisissä otteluissa hieman epävarma ja torjuntatyyli oli varsin levoton. Viime peleissä kurssi on selkeästi kääntynyt. Perjantaina vahva esitys ja nollapeli Jokipoikia vastaan. Virheetön suoritus myös lauantaina, kun mies korvasi kesken pelin Aleksi Aution. Nähtäväksi jää, starttaako Kankaan montun suuri suosikki myös keskiviikkoillassa.

Tony Sund #7 | Sport

Puolustaja

Sund saapui paikkaamaan SaPKon hienoista pakkipulaa Sportista. Liigassakin 15 ottelussa tehot 1+2 tehnyt Sund onnistui lauantaina Imatralla jo maalinteossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle