Purevatko karhun kynnet vai puskeeko pässi voittoon asti?

MESTIS / Ennakko
Asennepelaajana tunnettu Jevgeni Fofanov iski perjantaina karhulauman 2-0-johtomaalin. Miehen taisteluilmettä tarvitaan myös pässilauman pysäyttämiseksi.
Kuva © Timo Savela
Lauantaina Iisalmessa kohtaa kaksi avauskierroksella tappion kokenutta joukkuetta. IPK:n selkäranka katkesi RoKin kolmannen erän vahvaan esitykseen ja SaPKo kompastui Jokipoikien viime hetken maaliin.

Lauantaina Kankaan montussa kohtaa kaksi kauden tappiolla avannutta joukkuetta, kun IPK saa vieraita Savonlinnasta. Perjantaina SaPKolta pisteet lipuivat sivu suun vain 2,7 sekuntia ennen ottelun päätöstä, kun Jokipojat iski illan ainokaisen. Peli-Karhuilta voitto karkasi puolestaan heikon päätöserän myötä, kun 3-2-johto suli 3-6-tappioon RoKin vieraana.

Niin IPK kuin SaPKokin aloittivat perjantain ottelut heikosti, ja vaikka IPK karkasikin Rovaniemellä kahdella nopealla maalilla 2-0-johtoon, oli se ottavana osapuolena läpi ensierän.

Kun SaPKon Roope Urpolahti sai pidettyä maalinsa joukkueen heikosta alusta huolimatta puhtaana, joutui täystyöllistetty Aleksi Autio kaivamaan IPK-veräjällä pikkumustan verkosta pariin otteeseen. IPK:n kauden avausmaalista vastasi muuten Iiro Sulin, joka viime kauden 48 ottelussa onnistui niin ikään tasan yhden kerran.

Avausvoittoa hakemaan

Tämän päivän ottelussa molemmat joukkueet hakevat takuulla balsamia perjantaisille pettymyksille. SaPKo on siitä paremmassa asemassa, että sen peli oli kaksi viimeistä erää varsin mukavasti uomissaan, mutta vain maalinteko tuotti ongelmia.

IPK sen sijaan oli läpi ottelun hieman vastaanottajan asemassa ja RoKin nousu rinnalle ja ohi oli lähinnä odotettavissa.

Kotijoukkue saa lauantaiksi vahvuuteensa Jussi Viitasen, joka kärsi sarja-avauksessa pelikieltoa harjoituskaudelta saamastaan tappelun aloittamisesta. Miehen panos tuleekin tarpeeseen, sillä sekä Juha Virtasen johtama ykköskenttä että Tatu Kokkolan kakkonen jäivät perjantaina ilman tehomerkintöjä.

SaPKo puolestaan tarvitsee lauantai-iltaan ennen kaikkea onnistumisia. Kolme erää kotikaukalossa ilman maaleja nakertaa varmaan takaraivossa, ja jos IPK onnistuu pitämään pässilauman maaleitta mahdollisimman pitkään, voi tuska maalinteosta kasvaa vastustajaa isommaksi kannoksi kaskessa.

Seuraa Heitä

Henri Keskilohko # | SaPKo

Hyökkääjä

Keskilohko vastasi sarja-avauksessa SaPKon parhaasta tekopaikasta. Miehen on saatava muun joukkueen tapaan tehot irti lauantaina, jos joukkue mieliin napata sarjan avauspisteensä.

Topi Piipponen #42 | IPK

Hyökkääjä

KalPa-laina Topi Piipponen oli Peli-Karhujen tehomies perjantaina. Miehen iskemät tehot 1+1 eivät kuitenkaan riittäneet pisteille.

» Lähetä palautetta toimitukselle