Janne Sinkkosen IPK hakee ensimmäistä voittoaan LeKin kustannuksella

MESTIS / Ennakko
Iisalmen Peli-Karhujen maalilla viimeaikoina Tuomas Tolonen on kantanut päävastuun. Jatkaako mies maalilla myös LeKiä vastaan?
Kuva © Sami Kemppainen
Iisalmen Peli-Karhut jatkaa pelaamistaan veitsi kurkulla lauantaina kotonaan, kun viimeistä pudotuspelipaikkaa parhaillaan itsellään pitävä LeKi saapuu Iisalmeen. Viidestä peräkkäisestä ottelusta neljä voittoa ottanut LeKi on ottelussa vahva ennakkosuosikki. Vastavuoroisesti uuden päävalmentajan Janne Sinkkosen komennossa karhulauma haluaa takuulla yllättää kotiyleisön positiivisesti

IPK pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajansa Janne Sinkkosen alaisuudessa keskiviikkona Heinolassa. Suurta muutosta ei luonnollisesti kolmen yhteisen jääharjoituksen jälkeen kaukalossa vielä nähty ja peli oli ajoittain luvalla sanoen heikkoa.

Tiettyjä viitteitä mahdollisista muutoksista toki nähtiin. Näistä selkein oli entistä suoraviivaisempi peli, josta tuloksena oli Aatu Hämäläisen kaksi maalia. Heinolassa aikaisemmin kaudella laukaustaan pihdannut Hämäläinen laukoi hieman heikommistakin paikoista ja tuloksena oli heti kaksi maalia.

Ongelmana on sitä vastoin liikaa pelin sisällä heittelevät esitykset. Etenkin viimeisissä erissä IPK:lle on ollut isoja vaikeuksia ja pelit ovat kääntyneet niissä vieraille.

Nopeaa ja yksinkertaista

Vierailija LeKi seilaa varsin suotuisissa tuulissa. Viidestä viimeisestä pelistä vain Espoo Unitedille 1-0 jatkoajalla hävinnyt LeKi luottaa nopeaan ja yksinkertaiseen kiekkoon, mikä on tuottanut tulosta varsin hyvin viime aikoina. Nopeiden hyökkäyksien kanssa vastustajat ovat olleet vaikeuksissa ja viikko sittenkin Hokki istui tiuhaan jäähyllä pysäytellessään liukkaita lempääläisiä väärin ottein.

Kotijoukkueen tavoin myös LeKi on tuskaillut ylivoimansa kanssa. Kun IPK on heilutellut ylivoimalla verkkoa vain 21 kertaa, ei LeKikään ole hommassa onnistunut kuin viisi kertaa useammin. Pistepörssissä LeKiltä löytyy sen sijaan useampi onnistuja, kun Tomi Peltosen (11+16) lisäksi yli kahdenkymmenen pisteen miehiä ovat Anton Levtchi, Santeri Vuoti ja Matias Haaranen. IPK:n ainut yli 20 pisteen mies on Aatu Hämäläinen (8+18).

Seuraa Heitä

Aatu Hämäläinen #27 | IPK

Keskushyökkääjä

Vaikka Hämäläinen on kantanut liki koko kauden IPK:n kultakypärää, on mieheltä alkukaudesta ollut ajoittain maalintekijän röyhkeys hukassa. Viime pelissä mies ampui suoraviivaisemmin, mikä poiki kaksi maalia.

Santeri Vuoti #3 | LeKi

Vasen laitahyökkääjä

Vuoti on ollut tehokas LeKi hyökkäyksessä. Perjantaina miehen maali vei ottelun jatkoajalle. Vuotin hyvät otteet on tuoneet vastuuta myös Liigassa Ilveksen paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle