Ketterä saapuu Iisalmeen hakemaan revanssia viime keväästä

MESTIS / Ennakko
Damir Galin kantaa suurta vastuuta IPK-puolustuksessa etenkin, jos kapteeni Otto Huttunen joutui jälleen pidemmäksi aikaa sairastuvalle.
Kuva © Timo Savela
Keskiviikkona Kankaan monttuun saapuva Ketterä ei muistele Iisalmen Peli-Karhuja hyvällä. Kahtena keväänä juuri IPK on seissut Ketterän nousun edessä, ja nyt imatralaiset pääsevät hakemaan hyvitystä sarjapisteiden muodossa näihin pettymyksiin.

Harjoituskauden hyvin pelannut Ketterä ei avausottelussaan onnistunut pisteiden metsästyksessä. Kärkikahinoihin veikattu K-Vantaa oli tyly vieras ja vei pisteet 2-5-numeroin. Ketterän parhaimmistoa oli ykköskenttä, ja erityisesti sen laituri Joona Jääskeläinen, joka kirjautti tehot molempiin Ketterän maaleihin.

Keskiviikkona Ketterä joutuu takuulla koville sarjapisteiden metsästyksessään. IPK lyö pienessä kotikaukalossaan ahnaasti painetta syvälle Ketterä-pakkeihin. Puolustus onkin ennakolta sarjanousijan heikoin lenkki.

Ketterä puolustuksessa vain kokenut Jarno Lippojoki ja Sameli Ventelä ovat todistaneet kykynsä Mestiksessä, kun taas muun muassa viime kaudella lainapelaajana IPK.ssa Jukureista vieraillut Henri Auvinen vasta hakee todellista tasoaan Mestiksessä.

— Täytyy alusta asti pystyä pitämään omaa päätä tiiviimpänä sekä olla kiekon kanssa huolellisempi, ettei tule niin paljon kiekonmenetyksiä. IPK on hyvä vastaiskujoukkue, ja karvaa hyvin, varsinkin pienessä kotikaukalossa. Erikoistilannepeliä pitää pikkaisen vielä terävöittää, Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen ennakoi illan peliä.

Peli-Karhut heti loukkaantumiskurimuksessa

Kotijoukkue IPK sai SaPKo-voitosta maksaa kovaa hintaa. Lähes koko viime kauden loukkaantumisen takia missannut kapteeni Otto Huttunen linkutti toisessa erässä pahan näköisesti pois kaukalosta ja näytti siltä, että ennenkin polvien kanssa tuskaillut Huttunen on jälleen pidempään sivussa.

Myös kokenut Juha Virtanen poistui kesken pelin pukukoppiin, joten mikäli mies ei ole pelikunnossa, on karhulaumalla iso lovi myös sentteriosastollaan.

Kauden ensimmäisessä harjoituspelissä itsensä loukannut Henri Fomin on puolestaan käynyt jo jäällä, mutta paluusta kaukaloon ei ole selvyyttä.

IPK valmentaja Janne Sinkkonen odottaa Iisalmeen laadukkaasti hyökkäävää joukkuetta, jonka paineen alta tulee päästä ripeästi hyökkäämään.

— Vastaan saapuu joukkue joka hyökkää viidellä pelaajalla laadukkaimmin tällä hetkellä Mestiksessä. Meidän täytyy olla omassa kiekollisessa pelissä huolellisia niin hyökkäysalueella kuin myös keskialueella. Täyttöpelaamisen pitää olla erinomaista, jotta saamme heidän suora hyökkäämisen minimiin. Maalin edustat sekä keskustan puolustaminen täytyy olla hyvällä tasolla huomenna, Sinkkonen toteaa.

Seuraa Heitä

Tomi Iso-Mustajärvi # | SaiPa

Hyökkääjä

Iso-Mustajärvi oli joukkueensa parhaimmistoa viime keväänä, kun Ketterä kävi Iisalmessa häviämässä karsintasarjan ottelunsa. Mies ennätti jo tehdä sopimuksen Kajaanin Hokin kanssa, mutta palasi tuttuun seuraan, kun Hokki menetti sarjapaikkansa konkurssin myötä.

Damir Galin #91 |

Puolustaja

Puolustaja Gallin jatkoi IPK:ssa, koska luvassa oli vapaampi rooli kuin Venäjällä olisi ollut tarjolla. Raamikas Galin kiittikin luottamuksesta ja runnoi lauantaina IPK:n 1-1-tasoituksen. Muutenkin Galin on osoittanut pirteitä otteita etenkin kiekollisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle