Elintärkeät pisteet jaossa Kajaanin keskiviikkoillassa

MESTIS / Ennakko
Risto Mattila palaa Hokin kokoonpanoon. Mies ratkaisi myös joukkueiden edellisen kohtaamisen maalillaan.
Kuva © Oona Sarajärvi
Keskiviikon Mestis-kierroksella nähdään Kajaanissa pohjoisen derby, kun Hokki ja RoKi ottavat yhteen neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Voitot ovat kajaanilaisille 2-1.

Ennen keskiviikon kohtaamista Hokki löytyy juuri karsintarajan yläpuolelta eli sijalta kymmenen ja RoKi on ajautunut hyvän alkukauden jälkeen sarjan viimeiseksi. Sarjan yhdeksi kärkijoukkueeksi povattu kajaanilaisjoukkue on tällä hetkellä ylivoimaisesti sarjaa johtavaa SaPKoa peräti 30 pistettä perässä.

Nyt joukkueen tilanne näyttää alkukautta paremmalle, mutta ihmeitä täytyy Jari Laukkasen joukkueensa kanssa tehdä, että tästä odotusten mukaista kautta saisi enää aikaiseksi.

Onnistuuko Hokki stabiloimaan peliään?

Linnapaitojen alkukausi on ollut erittäin kaksijakoinen. Välillä joukkue esittää jäällä hyvää ja tasapainoista pelaamista, mutta välillä kajaanilaisten peli näyttää kyntävän pohjamudissa. Joulukuussa Hokin pelaamisessa alkoi näkyä valon pilkahduksia, ja joukkue saikin napsittua pisteitä vuoden loppua kohden paremmin ja paremmin.

Viime lauantaina linnapaidat kaatoivat Espoo Unitedin tiukan kamppailun päätteeksi voittolaukauksilla. Hokki nappasi ottelusta tärkeät sarjapisteet plakkariinsa, ja joukkue esitti muutenkin tahdollista pelaamista. Pelaajat ajoivat röyhkeästi maalin eteen ja voittivat kaksinkamppailut lähes koko ajan. 

Hokki-luotsi Jari Laukkanen povaa ottelusta edellisten tavoin erittäin tasaista otantaa.

— Edessä on taas maalin peli, niin kuin meillä on kaikki keskinäiset olleet. Edellisestä kohtaamisesta ei ole pitkä aika, joten vastustaja on pelaajille aika tuttu, Laukkanen kertoi joukkueen verkkosivuilla.

— Olemme puolustaneet ihan hyvin viime aikoina, mutta omiin on päästetty liikaa maaleja. Viimeiseen kolmeen kotiotteluun vastustaja on tehnyt 10 maalia ja sitä lukumäärää pitää saada pienemmäksi, että voimme lähteä tekemään hyvää hyökkäämistä ja pelaamaan tuloksesta, Laukkanen summasi viime aikojen otteita.

Hokin sairastuvan ovi avautuu keskiviikoksi, kun Risto Mattila ja Tino Kauppinen palaavat tositoimiin. Niklas Näppi ja perjantaina loukkaantunut Oscar Leppänen jatkavat sairastuvan puolella. 

RoKi hakee taistelulle tulosta

Rovaniemeläisten joulutauon aikana tapahtui hyvää, sillä joukkue on pelannut nousujohteisesti viime aikoina. Joukkue kärsi perjantaina niukan tappion Unitedille, mutta kaksi voittoa ennen sitä antavat ymmärtää, että jotain joukkueessa on tehty oikein.

Tappioputki on jättänyt pelaajiin jonkin verran epävarmuutta, ja joukkueen ykköspyssyjen harteilla roikkuu apinoita, jotka täytyisi saada karistettua pois. RoKin ylivoima on pyörinyt myöskin hyvin, mutta laukauksia täytyisi saada enemmän maalia kohti. Maaleillahan nämä pelit ratkaistaan.

Aiemmin rovaniemeläisjoukkue pelasi suoraviivaisella taktiikalla, mutta nyt peli on puuroutunut osittain kulmapelaamiseksi. Puolustuspelaaminen on parantunut syksystä sekä karvaaminen ja taklaaminen ovat niin ikään lisääntynyt tämän vuoden pelaamiseen.

RoKin täytyisi saada usko omaan tekemiseensä alkukauden tasolle, jotta kevään tosipeleissä pelaaminen olisi realismia. Menetyksiäkin joukkue on kokenut, kun joukkueen runkopuolustaja Marko Zorec päätti palata kotimaahansa, Itävaltaan. 

Seuraa Heitä

Tino Metsävainio #25 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Metsävainio on ollut huimassa vireessä ja siivitti joukkueensa voittoon Unitedista tehoilla 1+1. Tätä pelaajaa kannattaa ehdottomasti seurata, sillä hänessä on sitä jotain.

Antti Järvelä #16 |

Laitahyökkääjä

Laser HT:n kasvatti on ollut viime peleissä aktiivinen ja noussut röyhkeästi maalille yrittämään ratkaisua. Miehellä on varmasti pientä veljeskilpailua isoveljen, Olli-Matin, kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle