Hokin juhlaottelussa on elintärkeät pisteet jaossa

MESTIS / Ennakko
Christoffer Seppelin (oikealla) onnistui maalinteossa keskiviikkona SaPKoa vastaan.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksessä karsintaviivan alapuolelle ajautunut Hokki saa lauantaina vastaansa Heinolan Peliitat, joka löytyy sarjasta sijalta kahdeksan. Linnapaidat tarvitsevat kipeästi pisteitä, mikäli havittelevat kevään tosipeleihin. Kajaanilaiset juhlivat samalla keskiviikkona täyttynyttä 700 Mestis-ottelun rajapyykkiä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, joista molemmat ovat menneet Peliittojen nimiin. Syyskuun lopussa heinolalaiset ryöpyttivät Hokkia Kajaanissa peräti 0-3 ja Heinolassa ottelu päättyi 2-1 kotijoukkueelle. 

Pisteen päässä sarjassa pysymisestä

Hokin heikolle kaudelle täytyisi saada pian loppu, sillä tällä menolla joukkue joutuu karsimaan sarjapaikastaan. Ailehtelevaiset otteet ovat olleet linnapaitojen pahin ongelma, mutta maalinteossakin olisi parantamisen varaa. Kajaanilaisten maaliero on tällä hetkellä 12 maalia pakkasen puolella. Vertailuun voisi ottaa Hermeksen (sarjassa neljäntenä), jonka maaliero on 20 maalia plussan puolella.

Viimeisin peli kajaanilaisilla oli Savonlinnassa sarjakärki SaPKoa vastaan, josta irtosi Hokille kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen loppulukemin 2-1. Kyseisessä ottelussa linnapaitojen maalilla pelannut Jere Myllyniemi oli kotijoukkueen avainpelaajia, mutta mies hälytettiin vahvistamaan Lahden Pelicansin rivejä. 

— Huominen on hieno mahdollisuus monelle meidän hyökkääjälle hypätä pois omalta pelilliseltä mukavuusalueelta. Vastassa on erittäin fyysisesti ja tiiviisti puolustava joukkue, joka on hyvin äijämäinen muutaman metrin säteellä omasta maalistaan, Hokki-luotsi Jari Laukkanen ennakoi lauantai-illan koitosta seuran verkkosivuilla.

— Meidän hyökkääjien ainoana tehtävänä on maksaa riittävä hinta päästäkseen laadukkaisiin maalintekopaikkoihin.

Rökäletappio alla Kajaaniin

Peliitat kärsi Lapin perjantai-illassa karvaan tappion, kun RoKi vei heinolalaisia peräti 5-0. Ottelun käänsi isännille vieraiden ylitunteikas pelaaminen, sillä Peliitat otti 57 rangaistusminuuttia ottelun aikana.

Tasakentällisin heinolalaiset olivat hyvin pelissä mukana, mutta maalinteko ja luokattoman huono ylivoimapeli ratkaisivat ylitunteikkuuden lisäksi ottelua lappilaisille. Ennen pohjoisen kiertuetta joukkueen pelaaminen näytti pääosin hyvälle, vaikkakin ylivoimatehokkuudessa ja maalinteossa parannusta kaivattiin jo ennemminkin.

Kajaanissa heinolalaisten täytyy onnistua pitämään tunteensa kurissa, mikäli joukkue haluaa tärkeitä sarjapisteitä napata Heinolaan tuliaisiksi.

— Pikkuisen eri asioita pitää lähteä nyt hakemaan, ettei näillä esityksillä pelejä voiteta. Tässä on parasta, että peli on heti huomenna. Saadaan mahdollisuus parantaa peliä, Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen kommentoi RoKi-ottelun jälkeen.

Käyttäjän skemppainen kuva

Arvio ottelusta: Sami Kemppainen

Uskon, että ottelusta tulee hyvin tasainen. Hokin itsevarmuutta nostaa keskiviikon voitto sarjakärki SaPKosta, mutta Peliitoilla on voitonnälkää Rovaniemen rökäletappion jälkeen. Ottelu tulee pitkälti ratkeamaan erikoistilannepelaamiseen, varsinkin jos vieraiden tunteet nousevat samalla tavalla kuin RoKia vastaan. 

Hokki tulee voittamaan ottelun ainoastaan maalin erolla, koska heinolalaiset kaatuvat liialliseen jäähyilyyn.

Seuraa Heitä

Pasi Kouvalainen #26 |

Hyökkääjä

IPK:n kasvatti pelasi hyvän ottelun SaPKoa vastaan iskien kaksi maalia voittomaalikilpailussa.

Henri Fomin #47 |

Laitahyökkääjä

Entinen Hokki-hyökkääjä on pelannut hyvin tällä kaudella iskenyt 26 tehopistettä 34 ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle