Viisi-yksi vai joko jotain muuta?

MESTIS / Ennakko
Aatu Hämäläisellä on ollut ykkösketjussa aihetta hymyyn.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
KooKoo ja Hokki kohtaavat tällä kaudella kolmatta kertaa. Edelliset kohtaamiset ovat päättyneet Kajaanin linnapaitojen 5–1-voittoihin, mutta tällä hetkellä Kouvolan oranssimustat ovat kelpo vauhdissa. Joko nyt on KooKoon vuoro kyykyttää Hokkia?

Kajaanin Hokki ja Kouvolan KooKoo ovat kuluneella kaudella kohdanneet kahdesti. Molemmat kohtaamiset ovat päättyneet kajaanilaisten 5–1-voittoon, vaikka marraskuussa KooKoo hallitsikin kenttätapahtumia Kouvolassa melkein miten huvitti.

− Huomenna on edessä kova peli. Aikaisempien otteluiden numerot eivät kerro koko totuutta siitä, mitä kentällä on tapahtunut. Me ollaan käytetty maalipaikkamme todella hyvin hyväksemme, vaikka pelillinen hallinta on ollut KooKoolla, myöntää Hokki-valmentaja Petri Mattila joukkueen verkkosivuilla.

− Meidän pitää keksiä huomiseksi uusia keinoja, vaikka tulos on ollut aikaisemmin meille hyvä. Niitä on tässä muutama päivä hierottu, katsotaan miten me saadaan ne huomenna näkyviin, Mattila puntaroi.

Uusina keinoina saattaa hyvinkin toimia Hokin kaksi uutta pelaajahankintaa. Linnapaidat haalivat hiljattain 22-vuotias slovenialaishyökkääjä Erik Pancen, ja loppukauden mittaiselle lainalle saapui kaappikellon kokoinen, niin ikään 22-vuotias, puolustaja Janne Pälve.

Pance pelaa ottelussa Arttu Niskakankaan ja Teddy Da Costan kanssa samassa ketjussa ja ylivoima-aikaakin on luvassa. Pälve puolestaan valittiin viime vuonna nuorten SM-sarjan parjaaksi puolustajaksi.

− Lyödään molemmat miehet uuniin ja katsotaan, mistä miehet on tehty. He pääsevät huomenna näyttämään meille mitä osaavat, Hokki-käskyttäjä kertoo.

Linnapaidoilla on tällä viikolla kaksi tärkeää "kuuden pisteen ottelua." KooKoon jälkeen vastaan saapuu Jukurit. Jukurit on vain kahden ja KooKoo puolestaan neljän pisteen päässä sarjataulukossa kuudentena majailevaa Hokkia edellä.

Kotijoukkueen kokoonpanosta ovat edelleen sivussa pitkäaikaispotilaat Tuomas Tolonen, Casper Santanen, Anthony Guttig ja Jevgeni Fofanov.

KooKoolla oikea suunta ja oikea vauhti

Illan vierasjoukkue KooKoo sai viime viikolla neljän ottelun mittaisen tappioputkensa katki. Joukkue otti hyvin opikseen ja onkin voittanut nyt kolme ottelua peräkkäin, joista maistuvin päänahka oli varmasti TUTOn kukistaminen kotona maalein 5–2. Vieraskentillä oranssimustat ovat puolestaan seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa, joten Hokin on syytä olla varuillaan.

Kouvolalaiset ovat löytäneet hiljattain oikeat ketjukoostumuksetkin. Ykkösketju Jan-Mikael Juutilainen-Jari Kauppila-Aatu Hämäläinen on muodostunut kelpo trioksi, ja myös muissa ketjuissa kemiat jotakuinkin natsaavat.

− Kyllä tällainen pelaajien yhteistyö aina aikansa ottaa, ei se tule nappia painamalla. Me ollaan haettu oikeita koostumuksia ja nyt näyttää, että tämä toimii, kommentoi KooKoo-luotsi Juha Juujärvi viime lauantaisen TUTO-ottelun jälkeen joukkueen ketjukoostumuksia.

Tappioputken aikana KooKoo kiekkoili erittäin kapealla pakistolla ja Pauli Levokarin haalimisen jälkeen oranssimustat eivät ole hävinneet peliäkään. Levokari on ollut puolustuksen selvä johtaja, ja järkälemäinen puolustaja on myös kiekon kanssa äärettömän varma ja rauhallinen. Valmentaja Juujärveä lainaten KooKoo on kelpo vauhdissa, kun sarjan puoliväli lähestyy.

KooKoolla on varmuudella illan väännöistä sivussa puolustajat Lasse Lappalainen ja Nico Lehto, joka on runkosarjan loppuun asti sivussa. Hokissa vuokralla käynyt hyökkääjä Niklas Sirén palasi takaisin Kouvolaan polvivamman takia ja on sivussa vuoden loppuun. Mies ehti pelata linnapaidoissa kaksi ottelua. Nuoret hyökkääjät Mikko Virtanen ja Henri Tamminen ovat puolestaan HIFK:n A-nuorten mukana jouluun asti.

Seuraa Heitä

Tomi Peltonen #14 |

Keskushyökkääjä

On ollut yksi joukkuen tärkeimpiä pelaajia ja iski viime ottelussa vapauttavan osuman. Juujärven luottopelaaja.

Erik Pance # |

Laitahyökkääjä

Linnapaidoissa debytoiva slovenialaishyökkääjä on ehdottomasti seuraamisen arvoinen. Mies on vakuuttanut päävalmentaja Petri Mattilan kyvyillään.

» Lähetä palautetta toimitukselle