Jälleen maalin peli? - Hokin ja K-Vantaan viimeiset tanssit ennen taukoa

MESTIS / Ennakko
Hokki kaipailee kipeästi lisää tuuleteltavaa vantaalaisten kustannuksella.
Kuva © Antti Varonen
Hokki ja K-Vantaa iskevät yhteen Kajaanissa viimeisessä ottelussaan ennen maajoukkuetaukoa. Molemmat joukkueet tulevat otteluun matkan takaa tappio niskassaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmeen otteeseen. Otteluista K-Vantaa voitti kaksi ensimmäistä, ensimmäisen kotonaan jatkoajalla ja toisen Kajaanissa lukemin 1-2. Edellinen kamppailu pelattiin kolme viikkoa sitten Vantaalla, ja silloin Hokki onnistui saalistamaan kolmen pisteen vierasvoiton.

Hokin vaikea alkukausi on kääntynyt epätasaiseksi vuoristoradaksi, jossa otteet heittelevät otteluiden sisällä ja välillä todella paljon. Perjantain pelissä Keuruulla KeuPaa vastaan Hokki hallitsi ensimmäistä erää täysin, mutta kun tehoja ei löytynyt, kääntyi peli niin kaukalossa kuin tulostaulullakin isännille.

Aika Hokin tiimalasista uhkaa valua loppuun. Joukkue pitää sarjataulukossa hallussaan sijaa 11, matkaa pudotuspeliviivaan on neljä pistettä. Aikaa kääntää katastrofaalinen kausi tuloksellisesti siedettäväksi kajaanilaisilla on enää yhdeksän ottelua.

Tehottomuus on varjostanut linnapaitojen koko kautta. Lisäksi oma pää on vuotanut, eikä johtoaseman säilyttäminen ole onnistunut viime kausina totuttuun tapaan. Viimeisimpänä näyttönä tästä oli viime viikon perjantain Jokipojat-peli, jossa Hokki menetti 3-1-johdon lopussa lyhyen ajan sisään.

Joukkueen täytyy saada karsittua kiekollisia virheitä hyökkäyksiinlähtöjään parantaneita vantaalaisia vastaan. Päävalmentaja Jari Laukkanen nosti jälleen KeuPa-pelin jälkeen esiin ainakin kaksi kiekonmenetystä, joiden seurauksena oma verkko heilui.

Lohiparvi saalistaa uutta voittoputkea

K-Vantaan neljän ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseensä Rovaniemellä, jossa RoKi oli jännittävien vaiheiden jälkeen parempi lukemin 3-1. Ottelussa kaksi ensimmäistä erää olivat vantaalaisilta vahvoja, mutta kolmannessa joukkue vaikutti väsähtäneen ja päästi silloin kaikki kolme maalia.

Erityisesti toiset erät ovat olleet vantaalaisilta viime aikoina vahvoja, ja tällöin joukkue saa nopeilla lyhytsyötöillään pitkiä pyörityksiä vastustajan päätyyn. Suoraviivainen pelaaminen tuo myös paljon laukauksia. Vastaavasti ainakin RoKi-pelissä joukkueella oli vaikeuksia katkaista vastustajan pitkiä pyörityksiä.

Vantaalaisten maalilla debytoi RoKi-ottelussa nuori Markus Leinonen. Kajaanissa pelivuoron saanee kuitenkin Aaro Peltonen.

Hokilta olivat KeuPaa vastaan loukkaantumisen vuoksi sivussa Samuli Tanhua, Tuomas Vartiainen ja Oscar Leppänen sekä sairauden vuoksi kapteeni Niklas Näppi. Vajaata puolustusosastoa paikkasi normaalisti hyökkääjänä pelaava Samu Pyykkönen, lisäksi Hokkia vahvistaa Kärppien A-nuorista hyökkääjä Radek Koblizek. Maalilla aloittanee Sami Väliharju.

K-Vantaalta sivussa ovat varmuudella loukkaantunut puolustaja Valtteri Lemmetty, pois pohjoisen kiertueelta jääneet Arttu Savaloja ja Simo Konttinen. Jani Kautto, Frank Gymer ja Juho Rautanen ovat Jokerien mukana.

Seuraa Heitä

Joni Piipponen #12 | Kiekko-Espoo

Laitahyökkääjä

Loukkaantumisista kauden aikana kärsinyt maalipyssy on ollut aina pelikunnossa ollessaan tehokas. Laiturin täytyy ottaa joukkue reppuselkäänsä pudotuspelitaistelussa.

Valtteri Lemmetty #2 |

Puolustaja

Alempien ketjujen keskushyökkääjänä pääosin operoiva Lemmetty namutteli keskiviikon maalijuhlissa Peliittoja vastaan kolme syöttöpistettä. RoKia vastaan ruuti oli taas märkää, karttuuko pistepussi Hokkia vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle