Saako hurrikaaniryhmä katkaistua linnapaitojen orastavan voittoputken?

MESTIS / Ennakko
Pääseekö Hokki tuulettamaan voittoa kotiyleisönsä edessä?
Kuva © Sami Kemppainen
Joensuusta jatkoaikavoitto taskussaan kotiin palannut Hokki kohtaa Kajaanin lauantai-illassa keskiviikkona SaPKolle hävinneen JYP-Akatemian. Molempien joukkueiden täytyy parantaa eniten viisikkopelaamista, josta on löytynyt harmittavan paljon aukkoja alkukauden aikana.

Kajaanilaisten pelaamisessa alkaa näkyä valonpilkahduksia, kun joukkueella on orastava kahden ottelun voittoputki päällä. Jokipoikia vastaan Hokki taisteli erittäin tärkeän jatkoaikavoiton loppulukemin 3-2, joten kajaanilaisten itseluottamus on varmasti hyvällä tasolla. Myös voitto Espoo Unitedista viime sunnuntaina helpotti linnapaitojen tuskaisesti alkanutta kautta.

Joensuussa Hokin paras pelaaja oli Joni Piipponen, joka pelasi pirteästi iskien kolme tehopistettä (2+1). Linnapaitojen puolustuksesta lähti todella iso pala pois, kun joukkueen entinen kapteeni Mikael Seppälä siirtyi Liiga-joukkue KalPan riveihin viime viikolla.

Toki Hokilla on toinen hieman kokeneempi, suurempaa roolia Seppälän lähdön jälkeen saava puolustaja, Risto Mattila. Kärppäkasvatin pelaaminen on ollut alkukaudella mallikkaan näköistä, ja toki nuoret puolustajat tarvitsevat kokeneen pelaajan kannustamaan sekä tukemaan miesten peleihin siirryttäessä.

Hokin vahvuuteena on ollut viime kausilla hyvä viisikkopelaaminen, mutta siinä on ollut alkukaudella pieniä vaikeuksia, ja omissa on soinut turhan paljon. Viime peleissä on kuitenkin näkynyt pientä parannusta viisikkopelissäkin, ja sitä kajaanilaiset tulevat tarvitsemaan hurrikaaniryhmää vastaan. 

Jyväskyläläiset olivat ennen keskiviikon ottelua pässilaumaa vastaan hienoisessa voittoputkessa, mutta savonlinnalaiset katkaisivat sen. Akatemia on löytänyt maalinteon tehokkuuden, sillä joukkue teki voittoputkensa aikana neljässä ottelussa 14 täysosumaa. Kajaanilaisten puolustuksen kannattaa siis olla varovaisia ja pysyä ehdottomasti pois jäähyaitiosta.

Hurrikaaniryhmällä on linnapaitojen tapaan ollut alkukaudesta ongelmia viisikkopelaamisessaan, joka on hieman hajanaista aika ajoin. Neljässä viime ottelussa jyväskyläläisten verkko on soinut 13 kertaa, joten joukkueen täytyy puolustaa hyvin, sillä linnapaidat ovat iskeneet kolmessa edellisessä ottelussa 13 maalia.

Akatemiankaan ei passaa kuluttaa Kajaanin jäähallin jäähyaitioita, sillä heidän alivoimansa ei ole ollut alkukauden aikana mitään päätä huimaavaa. Hurrikaaniryhmä on ottanut kauden aikana kolmanneksi eniten kahden minuutin rangaistuksia (128 minuuttia), joten kajaanilaisten paikka on ratkaista ottelu erikoistilanteiden aikana. 

Edelliset kohtaamiset

Kaksikko on kohdannut tällä kaudella ennen lauantai-iltaa kolmesti, jotka ovat päättyneet kaikki JYP-Akatemian voittoihin.

Ottelut eivät kuitenkaan ole olleet ylivoimaisesti hurrikaanien maali-iloittelua, vaan ratkaisua on jouduttu hakemaan yhdesti jatkoajalta ja yhdesti voittolaukauksilta, mutta yhdessti Akatemia on voittanut kajaanilaiset kotonaan 4-1.

Käyttäjän skemppainen kuva

Arvio ottelusta: Sami Kemppainen

Hokki tulee voittamaan ottelun erikoistilanteiden avulla sekä parantuneella itseluottamuksella. Jyväskyläläisten jäähyalttius ja huono alivoima tulee avaamaan linnapaidoille saumoja ratkaista ottelu puolelleen, joita kajaanilaiset tuskin jättävät käyttämättä.

Seuraa Heitä

Risto Mattila #55 | Hokki

Puolustaja

Seppälän lähdettyä Mattilalle jää "isän" paikka Hokin puolustuksessa, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka oululaislähtöinen puolustaja sen onnistuu täyttämään.

Waltteri Lehtonen #28 |

Laitahyökkääjä

Lehtonen on iskenyt viimeiseen kolmeen otteluun neljä tehopistettä (3+1), ja muutenkin miehen otteet ovat olleet vakuuttavia.

» Lähetä palautetta toimitukselle