Vahvistunut Hokki hakee tasoitusta sarjalle

MESTIS / Ennakko
Tomas Mikus palaa kajaanilaisten vahvuuteen.
Kuva © Antti Varonen
Kajaanin Hokki lähtee välieräsarjan toiseen kamppailuun takaa-ajajana, sillä Jukurit vei voiton avauskohtaamisesta 4-1-numeroin. Kajaanilaisryhmä saa hyökkäykseensä kaksi uutta vahvistusta, jotka tuovat takuulla vipinää kentälle.

Edellisen ottelun ratkaisu

Jukurit ratkaisi ensimmäisen välierän edukseen jo avauserässä, jossa se iski kiekon kahdesti kajaanilaisverkkoon.

Hokin todelliset maalipaikat jäivät ottelussa vähiin, sillä Jukurit puolusti erittäin vahvasti omalla alueellaan ja sen vuoksi kunnollista kiriä ei päässyt syntymään.

Pääpointit toiseen otteluun

Avauskohtaaminen tunnelmaltaan melko lämmin ja kentälle muodostui pieniä taisteluparejakin. Kylmäpäisille pelaajille on siis tarvetta, sillä jäähypenkkiä ei ole varaa kuluttaa, vaikka avauskohtaamisen perusteella molempien ylivoimapelaaminen yskähtelikin.

Hokin ykkösketjulta Niko Saarenpää-Balazs Sebok-Saku Mäenalanen on myös syytä odottaa suurta tasonnostoa, sillä se keräsi avauskohtaamisessa tehotilastoonsa kolme miinusmerkintää. Muutenkin peli pyöri usein kajaanilaispäädyssä kyseisen ketjun ollessa jäällä.

− Ei riittänyt yhden käden sormet niihin ykkössektorin maalipaikkoihin, mitä meidän ykkösketju antoi vastustajalle. Se oli pirun huonoa johtamista ykkösketjulta, ruoti Hokki-käskijä Jari Laukkanen ketjun suoritusta.

Kajaanilaiset saavat keskiviikon kamppailuun vahvistuksia hyökkäysosastoonsa, kun Jesse Puljujärvi liittyy Kärpistä joukkueeseen ja Tomas Mikus palaa sairastuvalta kokoonpanoon. Kaksikko tuo varmasti lisää juonikkuutta ja kaivattua ratkaisuvoimaa kajaanilaisryhmään.

Erikoista

Jukureiden verkkoon ei ole tehty pudotuspeleissä vielä ainuttakaan osumaa tasakentällisillä pelatessa, mikä kertoo myös omaa kieltään mikkeliläisjoukkueen tiiviistä puolustuspelaamisesta.

Seuraa Heitä

Jesse Puljujärvi #18 | Pittsburgh

Laitahyökkääjä

Nuorukainen tekee ensiesiintymisensä pudotuspeleissä keskiviikkona ja tuottaa takuulla päänvaivaa jukuripuolustukselle.

Anthony Guttig #71 |

Hyökkääjä

Noussut isoon rooliin pudotuspeleissä loukkaantumisten pilaaman runkosarjan jälkeen. Avauskohtaamisessa kajaanilaisyleisöllekin tuttu hyökkääjä iski kaksi osumaa ja oli muutenkin kentän näkyvimpiä hahmoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle