Sarjanousija ja mestari vastakkain Kajaanissa

MESTIS / Ennakko
Tämän iltaisen Mestis-kierroksen ehkä mielenkiintoisin kamppaili pelataan Kajaanissa. Kaksi rajusti uudistunutta joukkuetta, sarjanousija Hokki, ja mestari Jukurit ottavat mittaa toisistaan.

Hokki aloitti sarjan pirteästi lyömällä yhden sarjan ennakkosuosikeista, Vaasan Sportin 4-3. Keskiviikkona palattiin kuitenkin tylysti maanpinnalle KalPan kellistettyä Kajaanilaisia peräti 7-2. Mutta Hokista povattiinkin kovaa kotijoukkuetta, kun taas vieraassa pisteiden ennustettiin olevan tiukemmilla.

Ennen kautta Hokki vahvistui muutamalla kovalla nimellä. Heistä odotetaan eniten puolustaja Lauri Lahesalulta ja hyökkääjä Antti Karhulta. Näiden miesten onnistumisesta riippuukin paljon mikäli Hokki mielii pisteille Jukureita vastaan.

Avainroolissa on myös kotijoukkueen maalivahti. Valmentaja Timo Meriläinen pääsee valitsemaan tasaväkisestä kolmikosta. Entinen TuTo-vahti Ville Salminen aloitti sekä Sportia että KalPaa vastaan, mutta myös Riku Välitalo ja sarjanousun varmistanut maalivahti Sami Kitinprami pystyvät torjumaan joukkueelleen pisteitä mestiksessä.

Ottelun alku ratkaisee aika paljon. Jukurit tunnetaan aiemmilta vuosilta joukkueena, joka ei helposti menetä johtoasemaansa.

Lehtonen vahvistaa Jukureita

Hallitseva mestari Jukurit avasi kauden tasapelillä Hermestä vastaan. Keskiviikon kotipelissä FPS kaatui odotetusti. 4-2 luvuin päättyneessä ottelussa Jukurit ei selvästä hallinnasta huolimatta vakuuttanut, ja mikkeliläisten odotettua vähäisempi jääharjoitus ennen kauden alkua onkin näkynyt loppua kohden taantuneessa luistelussa.

Joka tapauksessa Jukurit on kiistatta sarjan ennakkosuosikki. Menetykset on paikattu oivallisilla vahvistuksilla, ja Jukurit on suuresta vaihtuvuudesta huolimatta edelleen varsin iskukykyinen. Iskukyky parani entisestään, kun hyökkääjä Petri Lehtonen palasi takaisin ruotsista aiemmin tällä viikolla. FoPS-kasvatti Lehtonen oli viime kaudella yksi mestarijoukkueen tärkeimpiä pelaajia, ja hän onkin yksi sarjan taitavimmista hyökkääjistä.

Mielenkiintoista on myös seurata mikäli yleisömäärä nousee Kajaanissa ensimmäisen kerran yli tuhannen katsojan maagisen rajan. Sportia vastaan lehtereillä oli 800 ja risat, mutta nyt Kajaanin 1500-katsojaa vetävä halli lienee ääriä myöten täynnä.

Jukurit on tosin tottunut pelaamaan suurten yleisömäärien edessä, joten kotiyleisö kannatus tuskin kääntää voimasuhteet Kajaanilaisten eduksi.

Luvassa mielenkiintonen ottelu, jossa neljällä kentällä tasaisesti jyräävä Jukurit lienee niskan päällä, mutta helpolla pisteet ei mikkeliläisille irtoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle