Linnapaitojen tiimalasissa hiekka valuu uhkaavaa vauhtia pohjalle - "Joukkueella selvä tasonnoston paikka"

MESTIS / Ennakko
Ville Halosen johtama kakkoskenttä on ollut tehokas kauden aikana.
Karsintaviivan alapuolelle vajonnut Hokki saa vieraita Itä-Suomesta, kun Jokipojat matkaa Kajaaniin perjantai-illaksi. Joensuulaisten kausi on sujunut sen sijaan mallikkaasti, sillä joukkue pitää sarjan neljättä sijaa hallussaan.

Kaksikko on kohdannut toisensa tällä kaudella kolmeen kertaan, kerran Kajaanissa ja kaksi kertaa Joensussa. Ottelut ovat olleet erittäin tasaisia, sillä kahdessa ottelussa ei ole 60 minuuttia riittänyt voittajan ratkaisemiseen. 

Tästäkin koitoksesta voi odottaa yhtä tiukkaa otantaa, sillä kajaanilaisten nälkä karsintasarjan uhatessa alkaa varmasti kasvaa. Ärjylauma ei kuitenkaan helposti tule pisteitä luovuttamaan, sillä se taistelee vielä tiukasti kotiedusta kevään pudotuspeleihin.

Kajaanilaisten kausi tarvitsee äkkikäännöksen karsintasarjan välttämiseksi

Linnapaidat ovat tällä hetkellä Mestiksessä sijalla 11. Jotain täytyy tapahtua, ja pian, sillä Hokin kausi näyttää uhkaavasti päättyvän karsintasarjaan tällä menolla.

Joukkueen kausi ei ole sujunut näin heikosti sitten kauden 2010-11, jolloin linnapaidat löytyivät samaiselta sijalta runkosarjan päätteksi.

Keskiviikkona Hermestä vastaan kajaanilaiset kaatuivat heikkoon viimeistelyyn ja pahoihin harhasyöttöihin. Ainoa valopilkku oli Anton Ollikaisen iskemä ylivoimamaali, joka jäi laihaksi lohduksi, kun kokkolalaiset lähtivät täysi pistepotti mukanaan viime hetken maalilla. 

— Joukkueella selvä tasonnoston paikka. Luistelupelissä jokaisen pitää päästä selvästi paremmin pelin päälle ja sen jälkeen mailakamppailut etenkin laitojen lähellä on parannettavien asioiden listalla, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen linjaa seuran verkkosivuilla.

Hokin täytyy pystyä parantamaan ennen kaikkea maalinteon tehokkuutta, koska kajaanilaiset ovat hävinneet peräti 13 ottelua yhdellä maalilla. Linnapaidat ovat onnistuneet erittäin hyvin alivoimapelaamisessa, sillä päästettyjä ylivoimamaaleja on ainoastaan kaksi koko kauden aikana.

Hokin kokoonpanoon ei palaa yksikään sairastuvalla olleista, jotka ovat Joni Piipponen, Oscar Leppänen ja Tuomas VartiainenNiklas Sundfors ja Tino Metsävainio ovat sivussa armeijakiireiden vuoksi. Linnapaitojen maalilla jatkaa hyvän ottelun Hermestä vastaan pelannut Sami Väliharju.

"Pistetään kaikki peliin ja katsotaan mikä on tulos pelin jälkeen"

Jokipojat kärsi samoista ongelmista kuin Hokki viime perjantaina, kun LeKi voitti joensuulaiset voittolaukausten jälkeen 2-1. Ärjylauma sai ensimmäisessä erässä ja toisen erän ensimmäisellä puoliskolla tukun laadukkaita maalipaikkoja, mutta upeasti pelannut lempääläisvahti Christian Heljanko piti joukkuettaan pystyssä. 

— Ei voi muuta sanoa, kuin että pelattiin hemmetin hyvä peli LeKiä vastaan. Jokainen näki, mikä oli pelissä homman nimi. Meillä oli parikymmentä maalipaikkaa, ja vastustajalla oliko niitä vain kuusi vai seitsemän, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen kertasi LeKi-ottelua Mehtimäkeläisen verkkosivuilla.

Ylivoimamahdollisuuksia ärjypaidoilla oli runsaasti, ja joukkue saikin hyvää pyöritystä vieraiden maalille. Kuitenkin se tärkein jäi puuttumaan.

Tästä LeKi-kamppailusta on jo viikko aikaa, joten pelaajat ovat saaneet harvinaisen pitkän pelihuilin. Kajaanissa joukkueella on kuitenkin täysi työ, mikäli he pisteitä Vimpelinlaaksosta haluavat mukaansa ottaa.

— Hokkia vastaan on ihan varmasti tasainen matsi jälleen luvassa. Hokki tietää miten me pelataan, ja me tiedämme miten Hokki pelaa. Pistetään kaikki peliin, ja katsotaan mikä on tulos pelin jälkeen.

Itäsuomalaiset ovat pelanneet kuitenkin hyvin, joka näkyy tuloksessa, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjassa hienosti neljäntenä. Joensuulaisten parhaimpina pistenikkareina ovat olleet kakkoskentän laitahyökkääjät, kultakypärä Lauri Huhdanpää (6+27=33) sekä Joonas Larinmaa (14+14=28).

Jokipojat saa puolustaja Jaska Ojanperän S-Kiekosta lisävahvistukseksi Hokki-otteluun. Ojanperän lisäksi ärjylauma saa Joel Olkkosen takaisin HPK:sta lainakeikalta. Joensuulaisten sairastuvalla jatkavat puolustaja Eppu Rissanen sekä hyökkääjät Nico Friman ja Oula Uski. Jokipoikien maalilla aloittanee Samuel Jukuri.

Seuraa Heitä

Pasi Kouvalainen #26 |

Hyökkääjä

Iisalmen Peli-Karhujen kasvatti iski kaksikon viimeisimmässä kohtaamisessa maalin, ja pelasi muutenkin tuolloin hyvän pelin.

Jaska Ojanperä #44 |

Puolustaja

Seinäjoelta tulleella testipuolustajalla on perjantaina paljon pelissä. Mies on saanut harjoitella Jokipojissa viikon, ja visiitti joensuulaisjoukkueeseen on tällä erää vain yhden ottelun mittainen. Onnistuminen voi poikia tulevaisuuteen uusia näyttöpaikkoja.

» Lähetä palautetta toimitukselle